fbpx

ΦΤΑΝΕΙ! ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο!

Όχι. Αρνούμαι. Αρνούμαι να δεχθώ ότι ακόμα μια ζωή χάθηκε στην άσφαλτο. Αρνούμαι να δεχτώ ότι ακόμη ένα παιδί δεν έχει πλέον την ευκαιρία να ζήσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Θυμώνω. Θυμώνω που αφήνεις τη ζωή σου στη μοίρα, στην τύχη και στις βλακείες της στιγμής.

Θυμώνω που φεύγεις από το σπίτι και δεν παίρνεις το κράνος μαζί σου. Θυμώνω που μπαίνεις στο αυτοκίνητο και δεν βάζεις αμέσως τη ζώνη. Θυμώνω που δεν προσέχεις τον εαυτό σου καθόλου.

Θυμώνω, λυπάμαι και πενθώ που δεν έσωσες τη ζωή σου, που δεν διεκδίκησες τα όνειρα σου.

 

barbatsalou628

Ανοίγεις την τηλεόραση για να ξεκουραστείς και βομβαρδίζεσαι από ειδήσεις με τίτλους:

«21χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο»,

 

«γιαγιούλα παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονη βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο»,

 

«22χρονη το νέο θύμα της ασφάλτου»

 

…και η λίστα με τα άτυχα θύματα δυστυχώς είναι πολύ μεγάλη. Φοβόμαστε κάθε μέρα που ξημερώνει αν θα καταφέρουμε να ξαπλώσουμε ασφαλείς  τη νύχτα και κάθε φορά που χτυπά το τηλέφωνο τρέμουμε μήπως κάποιος δικός μας έπαθε κάποιο ατύχημα. Παγώνουμε σε κάθε άκουσμα ακόμα ενός δυστυχήματος, μήπως είναι κάποιος που ξέρουμε, και πενθούμε για κάθε άγνωστο που σβήνει στην άσφαλτο.

Πόσες φορές μπήκες στο αυτοκίνητο και δεν έβαλες ζώνη; Πόσες φορές ανέβηκες στη μηχανή και δεν έβαλες κράνος; Πόσες φορές οδηγούσες ενάντια στους κανόνες οδικής ασφάλειας; Πόσες φορές γλίτωσες από τα δόντια του Χάρου;

 

Πόσες φορές ακόμα νομίζεις ότι θα γλιτώσεις αν οδηγάς απερίσκεπτα και επιπόλαια;

troxaio1

Το 2015 τα θανατηφόρα ατυχήματα στη Κύπρο είχαν αυξηθεί αρκετά, σε σχέση με το 2014 και με συντριπτική πλειοψηφία η αιτία να είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Πολλοί άνθρωποι φεύγουν καθημερινά από τη ζωή, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στο δρόμο. Νέοι άνθρωποι, έφηβοι, μαθητές, φοιτητές, βλέπουν τα όνειρα τους να σβήνουν σε δευτερόλεπτα.

 

Γιατί αφήνουμε τη ζωή μας στα άσχημα παιχνίδια της μοίρας και δεν προσέχουμε τον εαυτό μας; Ας μου απαντήσει κάποιος.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com49387oxi-allo-aima-stin-asfalto_679_382_s.jpg

Παρακολουθούμε καθημερινά ανθρώπους δικούς μας, αλλά και αγνώστους, να χάνονται πραγματικά άδικα. Θάβουμε τους αγαπημένους μας φίλους, συγγενείς, γνωστούς που έφυγαν από στιγμιαία λάθη ασυνείδητων οδηγών. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει για να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, όχι μόνο για να μην μας γράψει η αστυνομία, αλλά για να γυρίσουμε ασφαλείς στο σπίτι εμείς και όλοι οι υπόλοιποι. Δεν ξέρω πόσους αγαπημένους μας πρέπει να αποχαιρετήσουμε για να οδηγούμε σκεφτόμενοι και τον συνάνθρωπο μας.

 

Αναλογιστείτε τα όνειρα που έχετε για το μέλλον, τους στόχους που θέλετε να πετύχετε, τους αγαπημένους σας ανθρώπους που βασίζονται σε εσάς, την οικογένεια σας που σας περιμένει για βραδινό και βάλτε τη ζώνη, φορέστε το κράνος, μην οδηγάτε όταν έχετε καταναλώσει αλκοόλ.

 

Σεβαστείτε τη ζωή σας την ίδια, αλλά και των συνανθρώπων σας, που στο κάτω κάτω αυτοί σέβονται τη δική τους τη ζωή και σκέφτονται τα όνειρα που έχουν για το μέλλον, αλλά δεν έχουν το χρόνο που νόμιζαν για να τα πραγματοποιήσουν, γιατί κάποιος τους αφαίρεσε τη ζωή χωρίς την άδεια τους.

Ποιος θα πει σε αυτή τη μάνα ότι το παιδί της δεν θα γυρίσει ποτέ για βραδινό και ότι καλείται να συνοδεύσει το μοναχογιό της στην τελευταία του κατοικία; Ποιος θα πει σε αυτή τη μέλλουσα νυφούλα ότι δεν θα παντρευτεί τελικά γιατί ο αγαπημένος της ξεψύχησε σε ένα πεζοδρόμιο; Ποιος θα πει σε αυτό το ορφανό παιδάκι ότι δεν έχει πλέον γονείς, επειδή ο αγαπημένος του μπαμπάς έτρεχε στο δρόμο;

atiximata-650x415

 

Κάποιοι  περιμένουν τους αγαπημένους τους να φτάσουν σπίτι σώοι και αβλαβείς, αλλά δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν. Κάποιοι επιμένουν στα αναπάντητα τηλεφωνήματα και δεν παίρνουν ποτέ απάντηση πίσω.  Κάποιοι χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους στο τραγικό άκουσμα μιας είδησης, κάποιοι αφήνουν τα όνειρα τους στην άσφαλτο. Κάποιοι κάθονται μια ζωή σε καροτσάκι να πληρώνουν τα λάθη της στιγμής  και κάποιοι παραμιλούν για μια ζωή, «Συγγνώμη δεν το ήθελα…».

Τις περισσότερες φορές μετά από ένα πάθημα, μαθαίνουμε το μάθημα μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πάθημα ήταν μοιραίο για πολλούς εκεί έξω. Ας πάρουμε το μάθημα μας επιτέλους. Ας αποκτήσουμε πλέον οδική συνείδηση και να σταματήσουμε να έχουμε αυτή την νοοτροπία ότι δεν θα συμβεί ποτέ σε εμάς και δεν μας νοιάζει για τους άλλους, αφού δεν είναι σε εμάς.
 

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο τόσες φορές που το λέμε, αλλά πραγματικά: ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.  

Αιωνία εις μνήμη σε όλα τα θύματα και κουράγιο στους αγαπημένους τους.

 

Δες επίσης: Γιατί πάντα κάποιος θα σε περιμένει να επιστρέψεις στο σπίτι…

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending