fbpx

UNISPORTS: Καταιγιστικό το Ευρωπαϊκό!

Σαν σίφουνας πέρασε το εμπόδιο του Πανεπιστημίου Κύπρου το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συντρίβοντας το με 8-0 στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ Ανδρών ζευγαρώνοντας έτσι τις νίκες του. Μάλιστα, τα 8 τέρματα για τους νικητές σημειώθηκαν από 8 διαφορετικούς φουτσαλιστές !!!

Και όμως το πρώτο ημίχρονο δεν προδίκαζε τέτοια εξέλιξη στο παιχνίδι αφού οι 2 ομάδες μπήκαν δυνατά ψάχνοντας το τέρμα που θα τους δώσει προβάδισμα με τους πορτοκαλί να χάνουν την πρώτη ευκαιρία αλλά το πλασέ από δεξιά του Χριστόφορου Αντωνίου κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες αλλά ο Παύλος Μιλής δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Χρίστο Στυλιανού. Νέο σουτ του Μιλή, λίγο αργότερα, απόκρουσε και πάλι ο Στυλιανού. Οι φάσεις όμως συνέχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη.

Πρώτα, εξ επαφής πλασέ του Αχιλλέα Αντρέου απόκρουσε σε κόρνερ ο Γιώργος Αποστόλου στερώντας έτσι από τον φουτσαλιστή του Ευρωπαϊκού να χριστεί σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με 2 ευκαιρίες αλλά ούτε ο Κυριάκος Ι.  ούτε ο Αντρέας Ξενοφώντος μπόρεσαν να κάνουν το 0-1.

Πρώτο το γόρδιο δεσμό έλυσε το Ευρωπαϊκό με τον Χρίστο Βασιλείου στο 16ο λεπτό να κάνει το 1-0 με κοντινό πλασέ. Πήγαν να απαντήσουν άμεσα οι μαυρόασπροι αλλά το σουτ εκτός περιοχής του Ξενοφώντος απόκρουσε ο Στυλιανού ενώ λίγο αργότερα σουτ του  Αντρέα Χατζηγεωργίου κόντραρε σε σώματα αμυνομένων. Και αφού το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν μπορούσε να σκοράρει, οι γηπεδούχοι τους τιμώρησαν κάνοντας το 2-0 στο 22ο λεπτό με σουτ του Αθανάσιου Αγγελή από δεξιά, σκορ που έμελλε να ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου αφού το φάουλ του Χατζηγεωργίου κατέληξε στα χέρια του Στυλιανού.

Με την έναρξη, σχεδόν, του δεύτερου ημιχρόνου οι πορτοκαλί…έριξαν δίποντο αφού στο δίλεπτο 30΄-31΄σκόραραν δυο τέρματα με τους Αχιλλέα Αντρέου (πλασέ από κοντά) και Κωνσταντίνο Ιακώβου (σουτ εκτός περιοχής) και κάπου εδώ φάνηκε να τελειώνει το παιχνίδι. Στο 34ο λεπτό ο Ηλίας Αβραάμ με σουτ από πλάγια αριστερά έκανε το 5-0 και πλέον παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Πανεπιστημίου Κύπρου το ποτάμι δεν γύριζε πίσω. Στο 37ο λεπτό ο Μιχάλης Εφφέ με σουτ εκτός περιοχής έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του (6-0) ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γιώργος Κρίκος απέτυχε να γράψει το όνομα του στο πίνακα των σκόρερ αφού το πλασέ του από αριστερά κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αποστόλου.

Ότι δεν κατάφερε ο Κρίκος, το έκανε ο Κυριάκος Κυριάκου που με ατομική προσπάθεια στο 43ο λεπτό έγραψε το 7-0. Με το παιχνίδι κριμένο προ πολλού και με την απογοήτευση  στους φουτσαλιστές του Πανεπιστημίου Κύπρου να είναι εμφανής τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού απέκτησαν τυπικό χαρακτήρα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Χρίστο Στυλιανού, να προωθείται δοκιμάζοντας και αυτός να σκοράρει κάτι που κατάφερε στο 48ο λεπτό σημειώνοντας το τελικό 8-0 και γράφοντας, έτσι, τον επίλογο της μεγάλης νίκης της ομάδας του.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, έκανε το 2×2, λοιπόν φτάνοντας τους 6 βαθμούς ενώ αντίθετα το Πανεπιστήμιο Κύπρου γνώρισε την δεύτερη του ήττα σε ισάριθμους αγώνες και παραμένει χωρίς βαθμό.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Φρίξος Πιερή): Κυριάκου Κ., Αντωνίου Χρ., Ιακώβου Κ., Αβραάμ Η., Βασιλείου Χ., Κρίκος Γ., Εφφέ Μ., Αγγελή Α., Αντρέου Α., Χριστοφόρου Μ., Στυλιανού Χρ., Πλούταρχου Κ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αντρέας Καλλινίκου): Αποστόλου Γ., Χατζηγεωργίου Α., Κυριάκος Ι., Μιλής Π., Ξενοφώντος Α., Παπαναστασίου Α., Παπαγγελοδήμου Γ., Αναστασίου Ν.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending