fbpx

UNISPORTS: Άνετο πέρασμα από τη Λεμεσό (PHOTOS)

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ ζευγάρωσε χτες βράδυ τις νίκες του στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Ανδρών το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αφού επικράτησε του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (41-72).

Και όμως ήταν το ΤΕΠΑΚ που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με 6-3 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Το γεγονός αυτό «θύμωσε» τους καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που σε διάστημα 1,5 λεπτού γύρισαν το ματς (6-7) για να τους βρει η κόρνα της λήξης του δεκαλέπτου στο 6-13. Ένα δεκάλεπτο, πάντως, που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την επιπολαιότητα και από τις 2 ομάδες με πολλές λανθασμένες επιλογές κάτω από τις μπασκέτες.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εκεί και όπου στηρίχτηκε η μεγάλη νίκη των φιλοξενουμένων. Μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παρκέ και γράφοντας ένα σερί 0-6 στα πρώτα 2 λεπτά έφτασαν το  σκορ στο 6-19. Η άμυνα των μαυροκόκκινων τσάκιζε κόκαλα αφού επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν μόλις 4 πόντους την ώρα στην επίθεση έβγαιναν αρκετοί αιφνιδιασμοί και εξαιρετικές οργανωμένες επιθέσεις. Κάπως έτσι, και με ένα επιμέρους σκορ 4-26 το αποτέλεσμα ημιχρόνου έφτασε στο 10-39.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα είδαν ουσιαστικά ένα replay του δεύτερου δεκαλέπτου. Εξαιρετική άμυνα και αποτελεσματική επίθεση, δηλαδή, από τους φιλοξενούμενους την ώρα που οι μπλε του ΤΕΠΑΚ προσπαθούσαν χωρίς όμως να μπορούν να ψαλιδίσουν τη διαφορά. Έτσι, 6.21’ πριν τη λήξη, ο φωτεινός πίνακας έγραφε 10-47. Κάπου σε αυτό το σημείο όμως, οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν λύσεις κάτω από τη μπασκέτα βελτιώνοντας και την άμυνα τους για να λήξει το δεκάλεπτο στο 23-54.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, το ΤΕΠΑΚ συνέχισε να προσπαθεί χωρίς όμως να μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι αφού το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συντηρούσε τη μεγάλη διαφορά που απέκτησε κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο. Έτσι, με πιο….άναρχο μπάσκετ και από τις 2 ομάδες η λήξη βρήκε τους φιλοξενούμενους νικητές (41-72), να πανηγυρίζουν τη δεύτερη τους νίκη σε 2 παιχνίδια.

Για τους γηπεδούχους κορυφαίος ο Καμπούρης με 10 πόντους συνεπικουρούμενος από τον Καραγιάννη που σημείωσε 8 ενώ για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Λοζίδης με 15 πόντους έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Αντωνίου (13 πόντοι) και Αυγουστίνου και Χρίστου που είχαν από 11.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Τσουκνίδης Δ., Χαράλαμπος Π., Πρωτοπαπάς Αλ., Χριστοφή Μ., Χριστοδούλου Θ., Καμπούρης Π., Χρυσοστόμου Κ., Λούτσου Χ., Κωνσταντίνου Γ., Καραγιάννης Π., Καλτσούνας Δ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Καραπιδάκης Αρ., Θεοδόση Μ., Αυγουστίνου Γ., Χρίστου Στ., Πηλαβάς Χρ., Φυσεντζίδης Ν., Αντωνίου Σ., Λοιζίδης Χρ., Λαζαρίδης Χ., Νεοφύτου Α.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending