fbpx

UNISPORTS: Με τεσσάρα στη 4η θέση (PHOTOS)

Νίκη υπ’ αριθμόν 3 στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου χτες βράδυ για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που κατέβαλε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 4-0 το Πανεπιστήμιο Frederick με τους γαλάζιους να κάνουν πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος. Replay του αγώνα των 2 ομάδων στη Λεμεσό αφού και τότε οι πορτοκαλί είχαν επικρατήσει 0-4.

Καλησπέρα με τέρμα είπαν οι γηπεδούχοι αφού μόλις στη πρώτη τους επίθεση οι πορτοκαλί άνοιξαν το σκορ (1-0) με πλασέ του Χατζηβασίλη από δεξιά εντός περιοχής. Το τέρμα αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, ανέβασε την ψυχολογία των πορτοκαλί που στη συνέχεια έχασαν άλλες 1-2 καλές ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι γαλάζιοι του Frederick με το πέρασμα του χρόνου ανέβασαν ρυθμό, ισορροπώντας το παιχνίδι και ψάχνοντας την ισοφάριση. Έφτασαν, μάλιστα, μια ανάσα από αυτή αλλά το σουτ του Καραολή λίγο δεξιά εντός περιοχής έβγαλε με εντυπωσιακή εκτίναξη ο Μαλέκκος. Η συνέχεια ανήκε και πάλι στο Ευρωπαϊκό αλλά το σουτ του Κοπτίδη από αριστερά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχάλη Π.

Το 2-0 έμελε να γίνει όμως στην αμέσως επόμενη φάση (27’) για τους πορτοκαλί όταν προσπάθεια του Κυριάκου εντός περιοχής αποκρούστηκε από τους αμυντικούς για να καταλήξει όμως στα πόδια του Πολυβίου που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του. Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν χωρίς όμως να τα καταφέρουν την ώρα που το Ευρωπαϊκό προσπαθούσε να σημειώσει και τρίτο τέρμα. Τίποτα δεν άλλαξε όμως αφού οι 2 ομάδες αναλώνονταν σε παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις.

Με τεράστια ευκαιρία για το 3-0 ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για το Ευρωπαϊκό αλλά το πολύ όμορφο σκάψιμο της μπάλας από τον Κοπτίδη κατέληξε χιλιοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχάλη Π. Πήρε το αίμα του πίσω όμως, ο επιθετικός των γηπεδούχων 2 λεπτά αργότερα (51’) όταν έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής νικώντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα που ακούμπησε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα χωρίς όμως να αποσοβήσει το τέρμα (3-0).

Με το παιχνίδι κρυμμένο εν πολλοίς, το Ευρωπαϊκό κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με τον Πολυβίου να βγαίνει μόνος απέναντι στον Μιχάλη Π. και τον τερματοφύλακα των γαλάζιων να αποκρούει σωτήρια. Λίγο αργότερα, ο Χατζηβασίλης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του και ενώ ήταν φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πέρασε άουτ.

Τελικά το 4-0 γράφτηκε στο 60’ όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Πολυβίου (2ο προσωπικό τέρμα) έπιασε το πλασέ στην κίνηση για να σημειώσει ένα πολύ όμορφο τέρμα και να γράψει τον επίλογο σε μια μεγάλη νίκη για τους πορτοκαλί.

Κάπως έτσι, το Ευρωπαϊκό έφτασε τους 9 βαθμούς και «καπάρωσε» την 4η θέση ενώ το Πανεπιστήμιο Frederick έμεινε στους 6 και την 5η θέση.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μαλέκος Κ., Κυριάκου Κ., Κοπτίδης Ν., Αχιλλέως Δ., Φωτίου Α., Γεωργίου Χ., Χατζηβασίλης Γ., Πολυβίου Σ., Καλαντζίδης Ν., Νικολάου Σ., Uchenna H., Κόκκινος Χ.

Πανεπιστήμιο Frederick: Μιχάλης Π., Βιολάρης Σ., Σταύρου Γ., Ξιουρής Α., Χήρας Γ., Χαραλάμπους Χ., Κυριάκου Α., Μακρής Μ., Φώτη Χ., Κοντονικόλα Ζ., Καραολή Μ., Αγαθοκλέους Ρ., Πουργούρης Γ., Υπερμάχου Λ., Μακρή Φ., Μενελάου Ρ., Γρηγορίου Π., Παπαγεωργίου Γ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending