fbpx

Η μείωση της στρατιωτικής θητείας: Πώς αντέδρασαν 5 κατηγορίες Κυπραίων!

Και όμως, δεν είναι ψέματα! Η στρατιωτική θητεία όντως μειώνεται στους 14 μήνες από τα 2 χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα! Αναμφίβολα το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις ,και θετικές αλλά και αρνητικές στον Κυπριακό λαό.

Αν είναι δίκαιο ή όχι, κανένας δεν μπορεί να το κρίνει και ούτε θα το μάθουμε ποτέ!
 

Εμείς πάμε απλά να δούμε πώς αντίδρασαν οι 5 ομάδες των Κυπραίων  ξεχωριστά σε αυτό το γεγονός:

 

1. Οι Κυπραίοι που τωρά εν να παν στρατό:

giphy (2)

Εντάξει, τούτους άρεσεν τους πολλά! Ουσιαστικά εν οι νέοι που την εγλιππάρασιν τζιαι έκατσε τους το λαχείο! Τωρά (αχρείαστο να πούμε) ότι εν να κάμουν τους καμπόσους τζιαι εν να προσπαθούν με κάθε τρόπο να πικκάρουν τους μεγαλύτερους φίλους και συγγενείς τους, κάμμοντας τους ένα μεγάλο σσλάνγκ! Σίουρα που τη χαρά τους, κάμουν παναΐρκα. Παίζει να φκάλουν τζιαι κανένα σύνθημα ή τραγούδι, αλλά παίζει τζιαι να τις φάσιν που τους άλλους ούλλους, αν τους νευριάσουν αρκετά!

 

2. Οι  τελευταίοι Κυπραίοι που κάμουν 2 χρόνια στρατό:

i-know-that-feel-bro-13879187721275890828

Αυτοί οι στρατιώτες είναι οι “αδικημένοι” μας κατά κάποιο τρόπο. Είναι η τελευταία γενιά που κάνει στρατό 2χρόνια. Εξοργισμένοι τζιαι νευριασμένοι (τζιαι με το δίκαιο τους) προσπαθούν να το χωνέψουν… Δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε επίσης τα σχόλια τζιαι τις αντιδράσεις τους, από την ώρα που ακούστηκε το γεγονός . Ε όσο τζιαι να πεις, λλίον ξιτίμασμαν εφάν το οι μελλοντικοί “νέοι”.

  • Κάποιοι έχουν τα με τους πολιτικούς: που όποτε θυμούνται  αλλάζουν τους νόμους , τζιαι ζητούν να απολυθούν τουλάχιστον τζιαι τούτοι Μάιον αφού εμειώθηκε για τους μικρότερους.
  • Άλλοι απλά εν θέλουν να δουν μπροστά τους νέον: γιατί ανάφκουν τα λαμπούθκια τους.
  • Και άλλοι απλά αδιαφορούν για την όλη φάση: αφού έτσι τζιαι αλλιώς όπου να ‘σαι έρκεται η απόλυση!

Οφείλουμε να δείξουμε κατανόηση, επειδή πράγματι εν πολλά τραγικό να ξέρεις ότι  τζείνο που έθελες ΕΣΥ τόσον τζιαιρό, διούν το σε άλλους τωρά!

 

3. Η Κυπραία μάνα:

mother_and_son_800x

Περιττόν να πούμεν ότι οι μανάδες των Κυπραίων που τωρά ήταν να παν στρατό, είναι τρισευτυχισμένες αφού το γιούδιν τους εν θα βασανιστεί τόσον πολλά τζιαι εν να το θωρούν “ένα χρόνοπαραπάνω.

“Μάνα μου μωρό μου, άκουσες το που εν να πάτε 14 μήνες στρατό; Είδες γιούδιν μου τζιαι εγώ έξερα το… Ευτυχώς πάντως, εχάρηκα πολλά , γιατί ξέρεις το. Εν τζιαι αντέχω να ‘μαι μακριά σου πολλύν τζιαιρό. Ααα, τζιαι τούτους τους 14 μήνες ότι φαΐν θέλεις, να λαλείς της μάμας, τζιαι εν ν αβουρώ να σου το φέρνω γιόκκα μου!

 

4. Οι υπόλοιποι άντρες που έχει ήδη τελειώσει η θητεία τους:

Napoli-coach-Rafael-Benitez

Εντάξει, μπορεί να τους εκακοφάνηκεν λλίον, αλλά οι περισσότεροι νομίζω εν ευχαριστημένοι με τούτην την απόφαση. Η πλειοψηφία υποστήριζε πως 2 χρόνια είναι αχρείαστα για στρατιωτική θητεία και πράγματι μάλλον έτσι έχει αποδειχθεί, για να παρθεί επιτέλους αυτή η απόφαση. Τωρά σκεφτείτε, ότι ο Κυπραίος εν να κάμει 14 μήνες στρατό τζιαι μετά ολόισια εν να πηαίνει να σπουδάζει. Κερδίζει ένα χρόνο, σε σύγκριση με πριν, τζιαι σοβαρά, τούτον ίσως να έπρεπε να εφαρμοζόταν εδώ και χρόνια.

 

5. Οι Kυπραίες:

αρχείο λήψης

Τι είχαμεν τι χάσαμεν εμείς έννεν; Σχεδόν πλήρης αδιαφορία (κατά πλειοψηφία) από το γυναικείο πληθυσμό, αφού το θέμα δεν μας αφορά και τόσο. Άτε εντάξει, μπορεί να κόφτει λλίον τις Κυπραίες που ο φίλος τους εν να πάει πιο λλίον καιρό στρατό τζιαι σσιέρουνται που εν να τον θωρούν “ενα χρόνο” παραπάνω!

 

Όσο και να το σχολιάσουμε, ότι περισσότερο και να πούμε, θα δείξει τι θα γίνει όταν και αν αποφασιστεί η μείωση της θητείας. 😆

 

Δες επίσης: Η μετάβαση από το στρατό στο πανεπιστήμιο (αλα κυπριακά)!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending