fbpx

UNISPORTS: Ποδαρικό με το δεξί (PHOTOS)

Ιδανική πρεμιέρα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Γυναικών επικράτησε του Πανεπιστημίου Frederick με 0-3 σετ. Σκορ που ξεγελά αφού οι γηπεδούχοι πάλεψαν κάθε πόντο τουλάχιστον στα 2 πρώτα σετ με τις κοπέλες του Πανεπιστημίου Κύπρου να επικρατούν χάρη στην αποτελεσματικότητα και την εμπειρία τους.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις άσπρες του Frederick να προσπαθούν να μπουν δυναμικά αλλά το Πανεπιστήμιο Κύπρου να παίρνει προβάδισμα (3-8 στο πρώτο ταιμ-άουτ). Προβάδισμα που βοήθησε στη ψυχολογία τους φιλοξενούμενους αφού έκτισαν μια διαφορά 11 πόντων (9-20). Το Frederick προσπάθησε να επανέλθει (13-24) κερδίζοντας κάποιους πόντους και σώζοντας δυο σετ-ποιντς (15-24) με το Πανεπιστήμιο Κύπρου όμως να παίρνει τελικά το πάντα κρίσιμο πρώτο σετ (15-25).

Το δεύτερο σετ ήταν και το πιο ενδιαφέρον στο παιχνίδι αφού τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου ήταν ντέρμπι. Το Frederick μπήκε πολύ δυνατά, όπως και στο πρώτο σετ, μόνο που αυτή τη φορά καρποφόρησε με προβάδισμα μέχρι και 6 πόντων (8-2). Κάπου εδώ όμως οι πετοσφαιρίστριες του Πανεπιστημίου Κύπρου έβγαλαν ψυχή ισοφαρίζοντας σε 8-8. Με συνεχείς εναλλαγές κύλησαν οι επόμενοι πόντοι (8-9, 10-10) με την πεποίθηση που κυριαρχούσε στους παρευρισκόμενους να είναι πως το σετ ίσως κριθεί στον πόντο. Πεποίθηση που δεν ασπάστηκαν βέβαια οι φιλοξενούμενες και με ένα ντεμαράζ πήραν, πρώτα, προβάδισμα (10-12) και ακολούθως διαφορά μέχρι και +7 (14-21). Πλέον, ήταν εμφανές πως παρά την προσπάθεια του Frederick το ποτάμι δεν γύριζε πίσω και με 4 συνεχόμενους πόντους το σετ κατέληξε και πάλι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (14-25, 0-2 σετ).

Με την απογοήτευση να φαίνεται έντονα στις κινήσεις των γηπεδούχων και αφού η ψυχολογία ήταν με το μέρος των προπορευόμενων για τα καλά το τρίτο σετ αποδείχτηκε περίπατος. Χαρακτηριστικό είναι πως το Frederick «έγραψε» μόλις 9 πόντους. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, λοιπόν,  μπήκε φορτσάτα για να τελειώσει το ματς παίρνοντας νωρίς-νωρίς ισχυρό προβάδισμα (0-6). Σε παρόμοιο ύφος κύλησε και η συνέχεια του σετ με την διαφορά να παραμένει σε επίπεδα…ασφαλείας (3-10, 3-15)και παρά το γεγονός πως το Frederick είχε ακόμα παλμό (7-21) δεν μπόρεσε να αποφύγει τελικά την ήττα αφού ήδη η διαφορά ήταν μεγάλη (9-25 το σετ).

Πανεπιστήμιο Frederick: Σταματοπούλου Α., Μπατάνα Ι., Μέντα Σ., Αγγελή Ε., Μυστρίδου , Κουμπαρή, Σπύρου Ν., Μακρή Α.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Παπαγιάννη Σ., Μαραγκού Ε.,Οικονομίδου Λ., Παρασκευά Χρ., Λιάτσου Α., Τοντιμίδου Σ., Γιακουμή Α., Στυλιανού Μ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending