fbpx

UNISPORTS: Πλούσιο θέαμα στο Πρωτάθλημα Σάμπο (PHOTOS)

Διεξήχθη το Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σάμπο. Ένα άθλημα που συνδυάζει τεχνικές από το τζούντο, την πάλη αλλά και άλλες πολεμικές τεχνικές και αναπτύσσεται ραγδαία  τα τελευταία χρόνια στο νησί μας συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 25 αθλητές και αθλήτριες από όλα τα Πανεπιστήμια (εξαιρουμένου του ΤΕΠΑΚ) προσφέροντας παράλληλα πλούσιο θέαμα στους παρευρισκομένους. Το studentlife ήταν εκεί και σας μεταφέρει όλη τη δράση.

Στην κατηγορία των 68 κιλών στους Άντρες την πρώτη θέση πήρε ο Χριστόφορος Ταντής του  Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με τον Χριστόφορο  Παρθενίδη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να παίρνει την 2η θέση. Τρίτος αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου του Πανεπιστημίου Κύπρου ενώ στην τέταρτη θέση έμεινε ο Πάβελ Βοροντίν του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στα 74 κιλά Αντρών πρώτος αναδείχτηκε ο  Λούκας Γερασίμου του Πανεπιστημίου UCLAN Cyprus αφού στον τελικό επικράτησε του Χριστόφορου Ανθυμιάδη του Πανεπιστημίου Frederick που περιορίστηκε στη 2η θέση. Τρίτος έμεινε ο Ιάκωβος Μαραγκός του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τον Μαρίνο Πολυβίου του Πανεπιστημίου Κύπρου να κατατάσσεται 4ος. Στην πέμπτη θέση ο Κώστας Πιπονάς του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου με τον Βαρνάβα Παπαϊωάννου του Πανεπιστημίου Κύπρου να είναι 6ος.  Στις 2 τελευταίες θέσεις (7-8)οι Θεοχάρης Αιβαζίδης (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο) και ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου του Πανεπιστημίου Frederick.

Στις κατηγορίες  100 και 100+ κιλών κυριάρχησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατακτώντας 5 από τα 6 μετάλλια με το Πανεπιστήμιο Frederick να κάνει 1-2 στην κατηγορία 90 κιλών (άλλο ένα χρυσό στα 100 κιλά).

Αναλυτικότερα, στα 90 κιλά, πρώτος αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Γκιούρτσεβ του Πανεπιστημίου Frederick και δεύτερος ο Πάνος Μαύρος επίσης του Πανεπιστημίου Frederick. Tρίτος έμεινε ο Μάριος Κακουρής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τέταρτος ο Ανδρέας Κιμίσιης  του ίδιου Πανεπιστημίου.

Στα 100 κιλά, πρώτος και αλάνθαστος ο Παύλος Γκαράκλοβ του Πανεπιστημίου Frederick με τους Παύλο Παπαχριστοφόρου και Λάζαρο Κοτίδη (και οι 2 του Πανεπιστημίου Λευκωσίας) να κατατάσσονται δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Στη τελευταία κατηγορία στους άντρες (100+ κιλά) ήταν υπόθεση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αφού και οι 3 αθλητές ήταν του συγκεκριμένου ινστιτούτου. Πρώτος ανακηρύχθηκε ο Βαρντάν Απαριάν, δεύτερος ο Λάζαρος Κοτίδης και τρίτος ο Παύλος Παπαχριστοφόρου.

Τέλος, στη μοναδική κατηγορία που αγωνίστηκαν οι Γυναίκες αυτή των 64 κιλών, πρώτη αναδείχτηκε η Μαρία Γκαρακλίδου (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) με τις υπόλοιπες τρεις θέσεις να καταλήγουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δεύτερη ήταν η Gavriela Sweet, Τρίτη η  Μαρία Δανιήλ και τέταρτη η Φωτεινή Τοντικίδου.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending