fbpx

UNISPORTS: Ήρθαν τα χελιδόνια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (PHOTOS)

Έπρεπε να περιμένει να μπει η Άνοιξη για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Ανδρών το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι κυανόλευκοι (που χτες αγωνίζονταν με κίτρινα κιμονό λόγω ομοχρωμίας με το ΤΕΠΑΚ) επιβλήθηκαν του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με την φωτεινή πινακίδα να γράφει στο τέλος του Δ’ δεκαλέπτου 60-37.

Ντέρμπι ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του αφού τα πολλά φάουλ κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι πως στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν μόλις στο 9-5 για να λήξει το δεκάλεπτο στο 14-8. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι ανέβασαν το τέμπο στην επίθεση και σκοράροντας συνολικά 18 πόντους πήγαν στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 32-16.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στη φιλοξενούμενη ομάδα του ΤΕΠΑΚ. Οι καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστημίου της Λεμεσού, αντιλαμβανόμενοι πως αν το παιχνίδι κυλούσε στο ίδιο τέμπο με το δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχαν καμία τύχη βελτίωσαν την απόδοση τους στην άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στα πρώτα 3 λεπτά του δεκαλέπτου να μην σημειωθεί πόντος (!). Με σφιχτή άμυνα, λοιπόν, προσπάθησε το ΤΕΠΑΚ να μείνει στο παιχνίδι και με ένα επιμέρους σκορ 6-11 πήγε στο τελευταίο δεκάλεπτο με ανατρέψιμη διαφορά (38-25).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το καλύτερο του παιχνιδιού. Από τη μια, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήξερε πως για να πάρει τη νίκη έπρεπε να βελτιωθεί κάτω από τη μπασκέτα με το ΤΕΠΑΚ, απ’ την άλλη, να θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο για να γευτεί τη χαρά της νίκης. Με το ξεκίνημα του δεκαλέπτου όμως, οι γηπεδούχοι έδειξαν εμφανή διάθεση να επιβληθούν, με το σκορ στο πρώτο δίλεπτο να είναι στο 42-27. Με όπλο τη πίεση από ψηλά, τα κλεψίματα και τους αιφνιδιασμούς, οι κυανόλευκοι όσο περνούσε η ώρα ολοένα και ανέβαζαν τη διαφορά (49-31, 4.07’ πριν τη λήξη) με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ότι μπορούν για να μείνουν στη διεκδίκηση κέρδους χωρίς να τα καταφέρουν.

Η κόρνα της λήξης βρήκε, λοιπόν, τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα (60-37 τελικό σκορ) με το ΤΕΠΑΚ να παραμένει χωρίς νίκη σε 2 παιχνίδια.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αδάμου Κ):  Χριστοδούλου Α., Νόνης Χ., Αριστοδήμου Σ., Γεωργίου Μ., Καραγιώργης Σ., Λεβέντης-Γιάννας Σ., Χριστοδουλίδης Μ., Βίκτωρος Σ., Αντωνιάδης Σ., Λουκίδης Θ., Τσέλιος Γ., Γαβριήλ Δ.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αγαπίου Ν): Λύτρας Ν., Παλατές Χ., Πρωτόπαπας Α., Χριστοφή Μ., Τσουκνίδης Δ., Θεοδώρου Κ., Κουτσού Χ., Κωνσταντίνου Γ., Καραγιάννης Π., Καλτσούνας Δ.

****Άποψη του γράφων, με αφορμή τις στολές των 2 ομάδων στο χτεσινό παιχνίδι, είναι πως πρέπει το κάθε Πανεπιστήμιο να διαλέξει ένα χρώμα (ή συνδυασμό χρωμάτων) τα οποία και να φέρει σε όλα ανεξαιρέτως τα αθλήματα προκειμένου να αποφεύγονται μπερδέματα και λύσεις….κιμονό.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending