fbpx

Πώς επεράσαν οι Κυπραίοι φοιτητές την Τσικνοπέμπτη στο εξωτερικό;

Ήρτε επιτέλους η Τσικνοπέμπτη που ούλλοι περιμένουμε για να φάμε σουβλάκια. Εν μιλώ βέβαια για τζείνους που μινίσκουν Κύπρο, αλλά για τους φοιτητές του εξωτερικού που εν μπορούν να τρων κάθε μέρα σούβλα τζιαι σουβλάκια.

 

Πέντε facts που συμβαίνουν στους φοιτητές που σπουδάζουν εξωτερικό (όχι Ελλάδα όμως)!

 

1. Σίουρα κάποιοι που σπουδάζουν Αγγλία εν θυμούνται ότι εν Τσικνοπέμπτη σήμερα τζιαι μόλις το θυμηθούν εν να παραγγείλουν κάτι να φαν που έξω.

2

6

Που την άλλη όσοι το θυμούμαστε οργανώνουμε που μέρες πριν τι θα κάμουμε. Όσο πιο πολλύ τζιαιρό έσσιει να φάμε σουβλάκια, τόσο πιο πολλά καρτερούμε τούτη τη μέρα. Ειδικά στην Αγγλία που σχεδόν κάθε μέρα τρώμε κοτόπουλο..

 

2. Κανονίζει ο καθένας τζιαι φέρνει τα extra kg φαΐ που standard επλέρωσε στο αεροδρόμιο…

4 7

8 9

…γιατί ήταν παραπάνω που τα 20 kg που εδικαιούταν να φέρει πάνω στην Αγγλία. Δηλαδή φέρνουν τα λουκανικούθκια τους, χαλούμια, λούντζες μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια τζιαι βασικά ο,τιδήποτε θυμίζει Κύπρο.

 

 

3. Σίουρα είσαι γυρίλλας τζείνη τη μέρα, ασχέτως αν θα κάμεις σουβλάκια τζιαι στην Αγγλία.

10a

12

Άλλο να είσαι Σαριπόλου, τζιαι άλλο δαμέ. Άλλο να είσαι σε ταβερνούα στη Λευκωσία (Λήδρας) τζιαι Φοινικούες τζιαι άλλο στην Αγγλία. Γι’ αυτό κανόνας για ούλους τους γυρίλλες φοιτητές της Αγγλίας (όπως ήμουν εγώ πέρσυ, φέτος επήρα το πιο χαλαρά): Μεν μπείτε Facebook ή αν θα μπείτε δείτε απλώς τα notifications σας τζιαι φκείτε.

 

Δες επίσης: 5+1 must κανόνες της Τσικνοπέμπτης μόνο για Κυπραίους!

 
4. Περιττό να σας πω ότι κάποιες φορές τα σουβλάκια εν πετυχαίνουν γιατί εν χάλια ο τζιαιρός…

13

…τζιαι σπάζουν τα νεύρα των φοιτητών ώσπου να άψουν τα κάρβουνα.. Ως τζιαι αεριστήρες μαλλιών φέρνουν για να “πάρουν” τα κάρβουνα! Κάποιες άλλες φορές όμως εν χρειάζεται, γιατί φυσά ήδη τόσο πολλά!

 

5. Όσο πιο αγαπημένοι τζιαι συνδεδεμένοι εν στην κάθε πόλη της Αγγλίας οι Κυπραίοι, τόσο πιο πολλοί θα συναχτούν.

5

Θα παν ούλλοι σε ένα τόπο για να ψήσουν τα σουβλάκια. Αν συναχτούν κάπου στα 20 άτομα το πιο λλίο, εν να πρέπει να φέρουν όσες φουκούες έχουν για να ψηθεί τζείνο ούλο το φαΐ…

 

6. Τζείνη τη μέρα είσαι ενθουσιασμένος που εν να φάεις σουβλάκια, γι’ αυτό ακυρώνεις meeting με τους συμφοιτητές σου για την ομαδική εργασία.

14

15

Τζιαι άτε κάτσε μετάφρασ’ τους τωρά την Τσικνοπέμπτη στα Αγγλικά. Προχτές ένας φίλος μου λαλεί μου, ξέρω το ότι έχετε “Smelling Thursday” τούτη την εβδομάδα. Κάποιοι άλλοι το εμετάφρασαν σε «Tsikno-Thursday». Το Wikipedia πάντως εμετάφρασε το σε “Thursday of the Smoke of Grilled Meat” τζιαι σε “Fat Thursday”. Πράγματι fat, αφού βάλουμε 2-3 kg πάντα έτσι νύχτα.

Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους! 🙂

 

Δες επίσης: Οι 3 πιο βασικές… “δίαιτες” των Κυπραίων!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending