fbpx

8 Μαρτίου: Γιατί η γυναίκα είναι το πιο υπέροχο πλάσμα και γιορτάζει σήμερα;

8 του Μάρτη σήμερα και γιορτή έχει το πιο υπέροχο πλάσμα στον κόσμο.

Γιορτάζει αυτή που στο παρελθόν την γνώμη της δεν άκουγε κανένας. Γιορτάζει αυτή που στο παρελθόν τα δικαιώματα της καταπατούνταν. Γιορτάζει αυτή που στο παρελθόν η θέση της ήταν κατώτερη.

back-tattoos-for-women08

Γιορτάζει όμως αυτή που κατάφερε στις περισσότερες τουλάχιστον χώρες του κόσμου μέσα από αγώνες και προσπάθειες όλα τα παραπάνω να τα σταματήσει. Η ΓΥΝΑΙΚΑ!

Ναι, αυτή που πάλεψε και παλεύει ακόμα και σήμερα για να είναι ίση με τον άντρα. Να έχει ότι δικαιούται, να συμμετέχει όπου συμμετέχουν και οι άντρες, να διεκδικεί αυτό που θέλει!

Αναρωτήθηκες ποτέ τι αξίζει μια γυναίκα; Ναι ερώτηση λιγάκι δύσκολη για κάποιους..

Να σου πω εγώ φίλε τι αξίζει η γυναίκα!

6905988-woman-flower-petals-dress

Η γυναίκα είναι αυτή που απo μικρό κοριτσάκι πρέπει να προσέχει τον εαυτό της και να τον προστατεύει από τα μεγαλύτερα αγόρια. Είναι εκείνη που μεγαλώνοντας, περνά στην εφηβεία πιο δύσκολες καταστάσεις απ’ ότι ένα αγόρι. Είναι εκείνη που από την φύση της είναι πιο ευαίσθητη από τους άντρες και κλαίει πολλές φορές, χωρίς να μπορεί να το ελέγξει. Είναι εκείνη που πρέπει να είναι όμορφη για τον εαυτό της και για τους άλλους, γιατί έτσι θέλει εκείνη. Γιατί όταν ακούει έστω και ένα “Είσαι όμορφη” τα μάτια της γυαλίζουν από ευτυχία!

Είναι εκείνη που κάποτε θα φέρει στον κόσμο μια άλλη ψυχούλα, που θα μεγαλώσει αυτή την ψυχούλα και θα της μάθει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.

Είναι εκείνη που στη δουλειά της κάνει τόσα πολλά κάθε μέρα, που την κουράζουν και την φέρνουν πολλές φορές αντιμέτωπη με προβλήματα… Είναι εκείνη όμως που είναι ικανή να κατακτήσει ακόμα και ολόκληρο τον κόσμο!

Είναι εκείνη που στο σπίτι έχει να μαγειρέψει για ολόκληρες οικογένειες και  να κάνει όλες τις δουλειές που χρειάζονται. Είναι εκείνη που κρατά τα μωρά της αγκαλιά και τους λέει παραμύθια όταν αυτά  είναι άρρωστα. Είναι εκείνη που αγχωμένη ξαγρυπνά, περιμένοντας τα παιδιά της να γυρίσουν στο σπίτι τα ξημερώματα. Είναι εκείνη που προσεύχεται κάθε μέρα στο Θεό για την οικογένεια της και τον κόσμο όλο.

Είναι τέλος εκείνη, που πάντα θα τη δεις να χαμογελά ακόμα και αν η ζωή της δεν είναι αυτή που ονειρευόταν.

ta-kalutera-kai-xeirotera-meri-gia-na-eisai-gunaika

Δες: Παγκόσμια μέρα της γυναίκας: Ποιο είναι το πιο σημαντικό νόημα αυτής της μέρας;

Η γυναίκα φίλε μου είναι ήρωας. Ένας απλός συνηθισμένος άνθρωπος που όμως μπορεί να γίνει και να κάνει τα πάντα. Τη γυναίκα φίλε μου, να τη σέβεσαι. Να της κάνεις κομπλιμέντα,να είσαι δίπλα της και να την αγαπάς. Γιατί το μόνο που χρειάζεται σαν αντάλλαγμα από όλα αυτά που προσφέρει είναι λίγη αγάπη, και κατανόηση!

burka1_b2

Δυστυχώς όμως ακόμα και σήμερα, το 2016, σε κάποια άλλα μέρη της γης, οι γυναίκες ζουν τον εφιάλτη. Δεν έχουν δικαιώματα, δεν έχουν φωνή. Τις κακομεταχειρίζονται, τις πουλάνε.. Φοβούνται -το νιώθω- και δεν τους αξίζει… Πώς θα γιορτάσουν εκείνες την ημέρα αυτή άραγε; Τις αφήνουν να έχουν τη γιορτή αυτή ή τους την στέρησαν και αυτήν;

International_Womens_Day

“Αγναντεύετε το αστέρι γιατί λάμπει και είναι ασύλληπτο, αλλά δίπλα σας βρίσκεται λάμψη πιο εκθαμβωτική και μυστικό πιο βαθύ: η γυναίκα.”

Βίκτωρ Ουγκώ

Επομένως, εσύ που είσαι γυναίκα πρέπει να είσαι περήφανη!

Να αγαπάς τον εαυτό σου, να αγαπάς την προσωπικότητα σου και να ξέρεις ότι όπως όλες οι γυναίκες του κόσμου είσαι ξεχωριστή!

Ευχόμαστε σε κάθε γυναίκα του κόσμου να ζήσει! 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending