fbpx

Πε μου τι σπουδάζεις να σου πω ποιος είσαι!

Εσύ τι σπουδάζεις; Αν σπουδάζεις κάτι από τα πιο κάτω, έχεις κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τους υπόλοιπους φοιτητές του κλάδου σου. Γιατί όπως τζιαι να το κάμουμε, αν δεν ετερκάζατε, εν θα εσυμπάσχατε (δική μου παραλλαγή της γνωστής παροιμίας).

Εν κάποια πράματα που απαιτούν κοινά skills σε κάθε τμήμα και προσδίδουν ομοιότητες στον τρόπο ζωής του καθενός. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα.

Γι’ αυτό αν διαφέρεις, take a look στους άλλους κλάδους – μπορεί να είναι αλλού η θέση σου!

 

1
Φοιτητής Παιδαγωγικών

P.S. κοινώς γνωστοί ως δάσκαλοι, δασκάλες και νηπιαγωγοί

Ναι! Ανήκεις σε τζείνη την κατηγορία φοιτητών που σε περιπαίζουν ούλλη μέρα για τον αυλό, το μάθημα κολλητικής και χειροτεχνίας, το “αλλαηλί έτσι κάνει το πουλί” και άλλα τόσα. Καταλάβω! Απηύδησες, και με το δίκιο σου! Για να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους:

Δάσκαλος εν τζείνος που ξενυχτά για να ετοιμάσει πλάνο μαθήματος στη πρακτική του, εν ένα άτομο γεμάτο έμπνευση, δημιουργικότητα τζιαι φαντασία. 

Ένας δάσκαλος πρέπει να διαθέτει αγάπη, προσήλωση, ενθουσιασμό. Ένεν εύκολο να είσαι πρότυπο για τους πιο μικρούς, που τη στιγμή που κάθε κίνηση, λέξη σου, πράξη σου καταγράφεται από τα μικρά μυαλουδάκια και αξιολογήται. Κάποιος έχει πει ότι τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές και όντως είναι!

Σίγουρα, αν σπουδάζεις σε αυτό το κλάδο, διαθέτεις πολλή όρεξη και πάθος. Αποτελείς πρότυπο δημιιουργικού ανθρώπου και ευχάριστης ύπαρξης.  Και να θυμάσαι: “Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά”(θεμέλιο κάθε πολιτείας είναι η ανατροφή των παιδιών) –Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ.

2
Φοιτητής Λογιστικής, Χρηματοοικονομικών

O φοιτητής λογιστικής εν τζείνος που κάμνει τσακ-μπαμ τους υπολογισμούς μες τον νου του για να σου πει πόσα εξόδεψε τούντον μήνα τζιαι πόσα του εμείναν για να περάσει. Εν τζείνος που άμαν μέσα σε μια συζήτηση προκύψει αφαίρεση/πρόσθεση/πολλαπλασιασμός/ διαίρεση πετάσσεται πρώτος να πει την απάντηση.

Όταν τους μιλήσεις, όμως, καταλάβεις ότι είναι νούσιμοι και τακτοποιημένοι φοιτητές. Αν είσαι φοιτητής λογιστικής, λοιπόν, χαρακτηρίζεσαι από μια ασυνήθιστη συνέπεια και τάξη. Κύριο στοιχείο σου; η λογική. Άκου και λίγο την καρδιά σου, όμως.

3
Φοιτητής Φιλοσοφικής

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν! Βασικά αν είσαι φοιτητής φιλοσοφικής -κατά βάθος- ζηλεύκω σε. Είσαι ο τύπος που σου αρέσκει να ρωτάς κάτι ερωτήσεις του στυλ:

Γιατί το μπλε είναι μπλε κι όχι πράσινο;” “Τι χρώμα είναι ο αέρας;” “Γιατί ο ήλιος λάμπει και τα πουλιά κελαηδούν;”

Χμμμ… Μπορώ να σου τα εξηγήσω άμαν θέλεις καμιά φορά με λλίην Κβαντοφυσική, Κυματική, Δυισμό φωτός. Τελοσπάντων, αρέσκει σου να φιλοσοφάς τη ζωή τζιαι να διάς εξήγηση σε θέματα που αφορούν την ύπαρξη σου.

Γενικά, YOU THINK OUTSIDE OF THE BOX!  Είσαι τζείνος που άμαν ανοίξει μια συζήτηση περί ανέμων και υδάτων, εν να μιλάς ώσπου να σε βαρεθείς. Έν τζιαι λέω…Καλά κάμνεις! Αλλά λύστε μου μιαν απορία: τελικά υπάρχει Θεός;!

Δες: Τα 10 + 1 “μοντέλα” φοιτητών που θα δούμε σίγουρα κάθε μέρα!

4
Φοιτητής Πληροφορικής

Ντάξει, αν ανήκεις σε τούτη τη κατηγορία είσαι που τζείνους που εν σηκώνουν κκελλέ που πασ’ το pc. Όι τίποτε άλλο… αλλά παραδίδεις συνέχεια coding projects/προγράμματα τζιαι ξημερώνεσαι πάνω στον υπολογιστή ώσπου να δουλέψουν. Αν δεν έσσιεις φίλο/φίλη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα… Έσσιεις το laptop σου αγκαλιά νύχτα-μέρα!

Το χάζιν της υπόθεσης εν άμαν δουλέψει το πρόγραμμα τζιαι αναρωθκιέσαι τι πάει λάθος που επιτέλους εν ούλλα σωστά! Αν είσαι πρωτοετής, βάσ’τα γερά…. Έρχονται δύσκολες νύχτες.

Γενικά, είσαστε κρουσμένα ρομπτάκια. Κύριο στοιχείο του χαρακτήρα σου; Έξυπνη διαχείρηση προβλημάτων και δυσμενών καταστάσεων.

5
Φοιτητές Ηλεκτρολόγοι, Μηχανολόγοι και Πολυτεχνάκιδες

Εν ξέρω κατά πόσο είσαστε φοιτητές εσείς! Όσους ξέρω που τζιμέσα, έχουν reserved καρέκλα στες καφετέριες της πιλόττας τζιαι της μπιρίμπας (τωρά που εκλείσαν οι καφετέριες του ΧΩΔ μόνο διαδηλώσεις εν εκάμαν!) τζιαι εν γυρέφκουν ποττέ για 4ον, επειδή εν συμπληρωμένες standard οι τετράδες τους. Αν είσαι μες σε τούτους, αθυμάσαι να πάεις τζιαι καμιά φορά μάθημα να δεις ώσπου έφτασε ο καθηγητής τζιαι τι ύλη εκάλυψε για την ενδιάμεση.

Αλλά, κακά τα ψέματα, άμαν κοντέψει η μέρα της εξέτασης, ξεσκονίζεις τα ττοπάκκια σου τζιαι λύεις στο θκιέβασμα! Προτείνω να δοκιμάσετε tichu card games την επόμενη φορά, μιας και άνοιξε Κινέζικο Ινστιτούτο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, τι λέτε; 😉 Στην Ελλάδα πάντως, έπιασε τον τόπο της μπιρίμπας.

6
Φοιτητής Ψυχολογίας

Εν ο κλάδος που άμαν σε ρωτούν “Τι σπουδάζεις;” τζιαι απαντήσεις “ψυχολογία“, σκέφτουνται ότι κάμνεις ψυχανάλυση τζιαι άμαν λάχει ταυτίζουν σε τζιαι με ψυχίατρο…Όι πως στην πραγματικότητα εν εσείς που είσαστε τρελλοκομείο τζιαι θέλετε ψυχίατρο (αστιέφκω..απλά είσαστε πολλά διασκεδαστικοί τζιαι ανοιχτόκαρδοι).

Σπουδάζεις ψυχολογία; Είσαι ο τύπος του χαλαρού και light φοιτητή, χωρίς πολλές έννοιες πας την κκελλέ σου τζιαι πάντα ενθουσιώδης για τον κλάδο σου. Για να λέμε την αλήθκεια, εν βαρκέστε γιατί εν ούλλα τόσο ενδιαφέροντα.

Τέλος, όπως τζιαι να το κάμουμε είσαστε οι καλύτεροι φίλοι και η ψυχή της παρέας. Πάντα βοηθητικοί, προνοητικοί και προπαντώς συμβουλευτικοί. Κάθε παρέα χρειάζεται έναν σαν και ‘σένα!

Δεν είδες το Τμήμα σου στα σημεία αυτού του άρθρου; Θες να μάθεις τι ξέρουν οι άλλοι για τη σχολή σου και τι εντύπωση έχουν για εσάς; Έρχεται το επόμενο με ακόμα περισσότερες Σχολές και Τμήματα! Stay tuned my friends!

Where is a will, a touch of love and hope, there is a success.

 

Δες επίσης: Ξέρεις ότι είσαι σίουρα original Κυπραίος φοιτητής όταν…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending