fbpx

UNISPORTS: Συνεχίζει αήττητο! (PHOTOS)

Στην κορυφή της βαθμολογίας του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας ανέβηκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αφού επιβλήθηκε του Πανεπιστημίου Κύπρου (78 – 39) έχοντας το απόλυτο σε 3 αγώνες.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως έβαλαν δύσκολα στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίτισσας αφού με το ξεκίνημα ήταν εμφανές πως ήταν αποφασισμένοι να φύγουν με κέρδος. Εξ’ ου και το γρήγορο 9-2 των ερυθρόμαυρων έγινε 9-7, 3.10’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Μέσα σε ένα λεπτό όμως, οι ισορροπίες έγειραν προς το μέρος των γηπεδούχων που με ένα τρίποντο (λύση που θα έβρισκαν συχνά στο υπόλοιπο του αγώνα) έκαναν το 12-7 δίνοντας ανάσα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η κόρνα βρήκε τις 2 ομάδες στο 14-10, αποτέλεσμα που προδιέθετε τους παρευρισκόμενους πως πάμε για ντέρμπι.

Προδιάθεση που έγινε ακόμα πιο ισχυρή όταν με ένα τρίποντο στη πρώτη του επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έκανε το 14-13, φέρνοντας την διαφορά στο ελάχιστο της σημείο. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως…. «θύμωσε» το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που βγήκε μπροστά ανεβάζοντας ξανά την απόδοση του και τη διαφορά στο +12 (27-15 στα μισά του δεκαλέπτου). Διαφορά που σιγά-σιγά αυξανόταν αφού οι γηπεδούχοι ήταν πολύ αποτελεσματικοί στην επίθεση (37-17). Το ημίχρονο τέλειωσε στο 41-19 και όλα έδειχναν ότι τα πράγματα πήραν το δρόμο τους για την ομάδα του Μιχάλη Ματσεντίδη αφού πέρα από την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, έπαιξαν και πολύ καλή άμυνα επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να σημειώσουν μόλις 9 πόντους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου που αντεπιτέθηκε, μπήκε δυνατά με στόχο να ξαναμπεί στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενο την αστοχία και τα λάθη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (αρκετές επιθέσεις ανακόπηκαν με βήματα) δοκίμασε να ψαλιδίσει τη διαφορά. Πράγμα που δεν κατάφερε αφού παρά την πολύ καλή του προσπάθεια, το προβάδισμα ασφαλείας για τους γηπεδούχους παρέμενε (47-29, 3.30’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου) με την κόρνα να σταματά τις 2 ομάδες στο 52-33.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν και το «δεκάλεπτο των τριπόντων».  Αφού στα πρώτα 2 λεπτά καμιά ομάδα δεν κατάφερε να γράψει πόντο, ήρθε ο Λάμπρου με σουτ 3 πόντων να κάνει το 55-33. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου απάντησε με έμμεσο τρίποντο του Βίκτωρος (καλάθι και μια βολή) για να ακολουθήσει νέο τρίποντο για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αυτή τη φορά από τον Αντωνίου. Και ενώ οι ερυθρόμαυροι πυροβολούσαν με τρίποντα, οι κυανόλευκοι του Πανεπιστημίου Κύπρου συνέχισαν να παλεύουν το ματς με κύριο εκφραστή τον Αντωνιάδη. Άλλα 2 τρίποντα για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από τον Χρίστου έφεραν το σκορ στο 75-39 με τη φωτεινή πινακίδα να γράφει με τη λήξη 78-39 και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την 3η διαδοχική τους νίκη.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Λάμπρου σκοράροντας 17 πόντους με άξιους συμπαραστάτες τους Χρίστου (16π.) και Αντωνίου (13π.) ενώ για τους φιλοξενούμενους που παρά τη πολύ καλή προσπάθεια γνώρισαν την τρίτη τους ήττα σε 4 αγώνες κορυφαίος ήταν ο Βίκτωρος με 13 πόντους. Από κοντά και ο Αντωνιάδης με 8.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Ματσεντίδης Μ.): Καραπιδάκης Α., Θεοδόση Μ., Χρίστου Α., Αυγουστίνου Γ., Χρίστου Σ., Πηλαβάς Χ., Λάμπρου Π., Φυσεντζίδης Ν., Αντωνίου Σ., Νεοφύτου Ν.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αδάμου Κ.): Χριστοδούλου Α., Νόνης Χ., Αριστοδήμου Σ., Τσέλιος Γ., Λεβέντης Σ., Χριστοδουλίδης Μ., Βίκτωρος Σ., Αντωνιάδης Σ., Λουκίδης Θ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending