Τα χρόνια που δεν έχασες ποτέ…

Κάθεσαι στο παγκάκι του σχολείου σου… Ναι ναι… Εκεί δίπλα από τον κήπο που προσπάθησαν να φτιάξουν. Σε καλώ άνθρωπε μου να το φανταστείς.

Έλα, δεν ήσουν αρκετά συγκεντρωμένος το ξέρω… Μα σταμάτα πια τις σκέψεις τι θα κάνεις μετά, τι θα φας, τι θα αγοράσεις.

Συγκεντρώσου εδώ, σε αυτό που διαβάζεις.

 

Λοιπόν, ας το πάρουμε από την αρχή.

 

Κάθεσαι στο ξύλινο αυτό παλιό παγκάκι του σχολείου σου, που κάθισαν τόσοι και τόσοι πριν από εσένα…

Halley-Primary-School-2-copy1

Eκεί δίπλα από τον περιποιημένο, όμορφο, μικρό κήπο που προσπάθησαν να φτιάξουν. Η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή από χαρά. Δίπλα σου οι συμμαθητές σου κάνουν αστεία και συμπεριφέρονται τόσο ανέμελα –σχεδόν με βλακώδη τρόπο– που λες και αν τους έβαζες στο βουβό θα φαίνονταν σαν μαζεμένα μαϊμουδάκια.. Ναι, μην φοβάστε δεν το ξέχασα, πιο δίπλα ο έρωτας, να ανταλλάζετε ζωηρές ματιές και ένα αθώο, αγνό αίσθημα αγάπης, θα το έλεγες, καθώς νιώθεις την καρδιά σου να χτυπά κάθε φορά που συναντάστε στην ίδια συχνότητα.

 

Δες: Τελικά τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Τα καλύτερα που χρειάζεσαι!

 

Μου φαίνεσαι τόσο ζωντανός, με μια ζωηράδα, έτοιμος να ρουφήξεις τη ζωή.

download

Κοίτα, και επιπόλαιο θα σε έλεγα και λίγο εγωιστή. Νιώθεις τόσο δυνατός που δεν σε νοιάζει για τίποτα, πάρα μόνο το μικρό σου “είναι”. Απ’ την άλλη ανησυχείς για τα πάντα, άρχισες να ξυπνάς και λίγο από το λήθαργο σου και άρχισες να αντιλαμβάνεσαι περισσότερα από αυτά που άλλοτε σου έλεγε η μαμά, ο μπαμπάς σου και όλοι τελοσπάντων στο περίγυρο. Είσαι έτοιμος να προβληματιστείς, να ρωτήσεις, να κρίνεις, να ρωτήσεις, να ξαναρωτήσεις…Ναι ναι, όπως το φαντάστηκες, να ρωτήσεις και να ξαναρωτήσεις, μέχρι να βρεις απαντήσεις. Είσαι ακούραστος, αδίσταχτος, σχεδόν καταδικασμένος να μάθεις την αλήθεια.

 

Ανικανοποίητος με όλα, όλους, τα πάντα.

Parque do Ibirapuera

Σταμάτα. Σταμάτα τώρα και έλα πίσω στο τώρα. Δες τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Κάνεις όσα ονειρευόσουν; Ρωτάς και ξαναρωτάς όπως παλιά; Κρίνεις, ανησυχείς, αντιλαμβάνεσαι, προβληματίζεσαι, συμπεραίνεις; Αγαπάς αθώα και αγνά; Κάνεις έρωτα και το νιώθεις; Χαίρεσαι τα μικρά μαϊμουδάκια που τυχαίνει να αποκαλείς φίλους σου;

Αγαπάς τον εαυτό σου και του δίνεις ότι του αξίζει;

 

Μην γεράσεις πριν από την ώρα σου, σε παρακαλώ. Mην ξεχάσεις αυτά τα ζωηρά αισθήματα, μην αφήσεις τον κόσμο να σε χαλάσει. Θυμήσου το παγκάκι που καθόσουν… Ναι σε βλέπω τώρα χαμογελάς…μην αλλάξεις. Μην γίνεις ένα με τη μάζα. Να κρίνεις, να ρωτάς και να προβληματίζεσαι. Αν το κάνεις εσύ, όπως το έκανες παλιά, ίσως παραδειγματίσουν και άλλοι και έστω και λίγο, αφήσεις αυτό τον κόσμο καλύτερο!

Λοιπόν, είναι το σήμερα σου όπως το θες, άνθρωπε; 

 

Δες επίσης: «Η εμπειρία είναι η καλύτερη γνώση»: Τι θα πει ένας έμπειρος 50άρης σε ένα 25άρη;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending