fbpx

UNISPORTS: Η μπίλια έκατσε στο Frederick (PHOTOS)

Μεγάλο παιχνίδι που απόλαυσαν όσοι είχαν την ευκαιρία να το δουν διεξήχθη χθες στη Λεμεσό ανάμεσα στο ΤΕΠΑΚ και το Πανεπιστήμιο Frederick για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φούτσαλ. Με συνεχείς ανατροπές στο σκορ και τα συναισθήματα, οι φιλοξενούμενοι του Frederick έφυγαν τελικά νικητές με σκορ 3-4. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης οι Ραφαήλ Αλαμπρίτης (ΤΕΠΑΚ) και Kanjo Chifasa (Frederick) που σημείωσαν χατ-τρικ.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τους γηπεδούχους αφού μόλις στο 3’ ο Ραφαήλ Αλαμπρίτης έκανε με σουτ από δεξιά το 1-0. Πήγαν να απαντήσουν άμεσα οι γαλάζιοι αλλά πρώτα ο Kanjo Chifasa δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα και ενώ ήταν μόνος μέσα στη μικρή περιοχή ενώ ούτε ο Γιάννης Σταύρου δεν μπόρεσε να νικήσει τον  Δημήτρη Χατζησάββα σε τετ-α-τετ.

Οι πορτοκαλί από την πλευρά τους ήταν πολύ επικίνδυνοι όποτε έβγαιναν μπροστά και επιβεβαιώθηκε στο 9’. Ήταν ο Αλαμπρίτης που βγήκε στην αντεπίθεση, νικήθηκε από τον Μάνο Πολυβίου, η μπάλα όμως έμεινε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, έφτασε και πάλι στον επιθετικό του ΤΕΠΑΚ που με εξ επαφής πλασέ έκανε το 2-0. Ακολούθως, 2 σουτ του Χρυσόστομου Παναγιώτου δεν είχαν τύχη για τους γηπεδούχους που ήταν φανερό πως είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους. Το Frederick από την πλευρά του, πίεσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου για να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι με τις προσπάθειες τους όμως να καταλήγουν στον Χατζησάββα.

Ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο μέρος, το κατάφεραν με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι γαλάζιοι αφού στο 3ο λεπτό της επανάληψης (28’) μείωσαν σε 2-1.  Ο Μαρίνος Καραολής έκανε το σουτ, ο Χατζησάββας το έβγαλε με τον επιθετικό όμως του Frederick να παίρνει το ριμπάουντ και να ξαναβάζει στο κυνήγι κέρδους την ομάδα του. Όταν μάλιστα, στο επόμενο λεπτό (29’) ο Kanjo Chifasa έκανε το 2-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ το δράμα κορυφώθηκε.

Με τη σέντρα, οι πορτοκαλί έχασαν χρυσή ευκαιρία να ξαναπάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον Αλαμπρίτη να νικά τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, όχι όμως και τους αμυντικούς που απομάκρυναν μπάλα και κίνδυνο λίγα χιλιοστά πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Με την αγωνία στα ύψη και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις 2 εστίες το παιχνίδι έγινε πολύ δυνατό με συνεχόμενα φάουλ αφού καμιά ομάδα δεν έδειχνε διάθεση να συμβιβαστεί.

Σουτ του Μάριου Κυριάκου λίγο έξω από την περιοχή αποκρούστηκε σωτήρια από τον Χατζησάββα με τον Αλαμπρίτη να μην μπορεί να νικήσει τον Πολυβίου με κοντινό πλασέ. Στο 42’ ο Chifasa με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους κάνοντας το 2-3 δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στο Frederick. Προβάδισμα που έμελλε να κρατήσει μόλις 3 λεπτά αφού στο 45’ ο Αλαμπρίτης δέχτηκε μπαλιά από το κέντρο και με πισινή, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, Μάνο Πολυβίου, ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Και αν νόμιζε κανείς πως τα είχαμε δει όλα, στο 47’ ο Chifasa με σουτ από αριστερά έκανε το 3-4 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς χαρίζοντας τεράστιας σημασίας νίκη στους γαλάζιους και ενώ ένα λεπτό προηγουμένως ο Μάριος Κυριάκου με σουτ εκτός περιοχής και αριστερά ανάγκασε τον Χατζησάββα να στείλει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα του στο δοκάρι και άουτ.

Κάπως έτσι, το Frederick σημείωσε την δεύτερη νίκη του σε 3 παιχνίδια παραμένοντας κοντά στους πρωτοπόρους ενώ το ΤΕΠΑΚ που έφτασε πολύ κοντά τουλάχιστον στον βαθμό, γνώρισε την δεύτερη του ήττα σε ισάριθμους αγώνες δείχνοντας όμως πως θα αποτελέσει σκληρό καρύδι.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χατζησάββας Δ., Σταύρου Ρ., Σπύρου Α., Κακουλής Μ., Μονιάτης Κ., Αλαμπρίτης Ρ., Σεργίου Σ., Κωνσταντίνου Δ., Παναγιώτου Χ.

Πανεπιστήμιο Frederick: Πολυβίου Μ., Μακρής Μ., Ορφανίδης Κ., Παπαγεωργίου Γ., Χαραλάμπους Χ., Χατζηγεωργίου Χ., Καραολής Μ., Σταύρου Γ., Κυριάκου Μ., Chifasa K., Μακρής Χ., Κυριάκου Α.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending