fbpx

Τα 5 Apps που κάθε φοιτητής χρειάζεται στο κινητό του!

Ίσως να μη γνωρίζεις πως υπάρχουν αυτές οι 5 εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να τις γνωρίσεις! Τα apps είναι συνήθως διασκεδαστικά και κατάλληλα για να γεμίζουν τον ελευθερο μας χρόνο με κάτι πιο ευχάριστο και κοινωνικό.

Αλλά τι γίνεται όταν υπάρχουν apps και σελίδες που μπορούν να μας εξοικονομίσουν χρόνο και να καταστούν απολύτως λειτουργικά για εμάς του φοιτητές;

Εννοείται πως τα κατεβάζουμε!

 

1
Αlarmy “World’s Most Annoying Alarm App”

Λοιπόν….Έχεις μάθημα στις 9 το πρωί και όπως είναι απολύτως φυσικό το βράδυ κοιμήθηκες στις 3! Τη μια η φίλη σου η Μαρία χώρησε και μιλούσατε μέχρι τις 2μιση στο τηλέφωνο, την άλλη ο Γιάννης σε πήρε να βγείτε για ποτό, την παράλλη διάβαζες μέχρι αργά (ας πούμε) και τελοσπάντων το πρωί ούτε με σφαίρες δεν ξυπνάς. Το ξυπνητήρι χτυπάει, εσύ πατάς 5-6 φορές snooze, μετά ακύρωση, γυρίζεις πλευρό και ξανακοιμάσαι! Ανοίγεις τα μάτια σου μετά από 5 λεπτά και τι να δεις; Η ώρα πήγε 12 και έχασες ήδη 2 μαθήματα. Εμένα μου έχει τύχει άπειρες φορές, εσένα; Εκεί που scrollaρω λοιπόν τα newsfeeds στο facebook, τσουπ ανακαλύπτω κάτι νέο. Αlarmy, “World’s Most Annoying Alarm App”.

Είναι έξυπνο και άκρως λειτουργικό application, διαθέσιμο στο Google Play. Πώς λειτουργεί; Εσύ επιλέγεις απλά την ώρα που θέλεις να ξυπνήσεις και τι θα φωτογραφήσεις και τα υπόλοιπα τα καταλαβαίνεις το επόμενο πρωί. Όχι μόνο δεν σταματά να παίζει αν δεν σηκωθείς από το κρεβάτι, αλλά περιμένει να φωτογραφήσεις αυτό που όρισες το βράδυ. Απαιτητηκό μεν, εξυπηρετικό δε! Τα αποτελέσματα είναι σίγουρα αφού το εγκατέστησαν 5,000,000 άτομα και έχει αξιολογηθεί με 4,6/5 στο διαδίκτυο.

2
Studious

Αυτή η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι μπορείς να γίνεις ο καλύτερος σου εαυτός και να αριστεύσεις στη Σχολή σου. Κακά τα ψέματα, η επιτυχία στις σπουδές χρειάζεται τον απαραίτητο προγραμματισμό και τη σωστή διευθέτηση των υποχρεώσεων σου. Ως φοιτητής πια, και ενήλικας έχεις τόσα πολλά μέσα στη μέρα σου που, χωρίς ένα task manager και exams planner δύκολα θα τη βγάλεις καθαρή. Το Studious είναι μία εφαρμογή που βάζει τη ζωή σου σε τάξη.

Η εφαρμογή αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τα δικά σου tasks και να βάλεις σε πρόγραμμα όσα έχεις να κάνεις. Θέτεις τις ημερομηνίες των εξετάσεων, των παραδόσεων κτλ. και ορίζεις μέρες για διάβασμα του κάθε μαθήματος. Αφού διαβάσεις, σημειώνεις μέχρι πού προχώρησε η ύλη, και σου δείχνει τα στατιστικά της προόδου σου. Τόσο απλό! Είμαι σίγουρη πως αν το ακολουθήσεις κατα γράμμα, δεν θα ζήσεις ποτέ ξανά το άγχος των εξετάσεων, αφού θα είσαι έτοιμος πια και αποδοτικός. Δοκίμασε το και εσύ – σε ‘μένα δούλεψε πάντως!

Δες: Τα Apps που εξαντλούν τη μπαταρία του smartphone μας!

3
InstaGrok

Μπορεί το όνομά της να θυμίζει άλλο γνωστό app, αλλά καμία σχέση με αυτό. Αντιθέτως, είναι από τις πιο άγνωστες σελίδες στη Κύπρο και επιτέλους θα τη μάθουμε κι εμείς. Με το λίγο που την έχω δουλέψει, έχω ξετρελαθεί με την ευκολία της. Τι είναι και τι κάνει: Έχεις εργασία για ένα θέμα και ψάχνεις στο Google που ως φυσικό αρχίζεις να ανοίγεις διάφορα tabs και στο τέλος καταλήγεις με καμιά 20αριά tabs ανοιχτά, εκ των οποίων τα μισά είναι πλέον αχρείαστα και τα υπόλοιπα δύσκολεύσε να τα βάλεις σε μία τάξη για να γράφεις την εργασία. Αρχίζεις να γράφεις και γρήγορα νευριάζεις με τόσες πεταμένες πληροφορίες. Όχι πια! Σας βρήκα τη σελίδα που τα κάνει όλα για ‘σάς. Εσύ πληκτρολογείς τη λέξη-κλειδί της εργασίας σου και πατάς “Grok“. Αν π.χ. πληκτρολογήσεις “sound waves” , το πρόγραμμα δημιουργεί το πιο πάνω σχεδιάγραμμα, το οποίο έχει σε κάθε τομέα του όλες τις πληροφορίες που μπορεί να βρεις online.

Αναλόγως με το τι θέλεις να μελετήσεις, πατάς το επόμενο κουτάκι που σε ενδιαφέρει και έρχονται πληροφορίες αποκλειστικά για αυτό. Έτσι δημιουργείς ένα σχεδιάγραμμα (πλάνο) της εργασίας σου με όλες τις πηγές σου και τις πληροφορίες που χρειάζεσαι μαζεμένες. Σου εύχομαι καλό γράψιμο!

4
SelfControl

Πόσες φορές, ενω έχουμε του κόσμου τα διαβάσματα, αντί να διαβάζουμε σπαταλάμε το χρόνο μας στο κινητό σε διάφορα sites; Αν πω πολλές φορές θα είναι ψέμα! Σχεδόν πάντα αυτό γίνεται και πλέον το έμαθες καλά. Ξέρω…Ξέρω.. Δεν μπορείς να μην ενδώσεις στον πειρασμό να ελένξεις για λίγο τη σελίδα σου στο facebook ούτε να μην απαντήσεις του Γιώργου που μόλις σου έστειλε στο chat και εσύ τον γουστάρεις τρελά! Αλλά….

Ξέρεις κάτι; Επιτέλους πρέπει να διαβάσεις. Σου έχω τη μία και μοναδική λύση στο πρόβλημα, το μόνο που χριάζεσαι είναι να κάνεις Download αυτό το app. Σε μόλις 2 λεπτά θα μπορείς να το ενεργοποιήσεις. Απλά επιλέγεις ποιες εφαρμογές να κλειδώσει και για πόση ώρα. Έτσι το διάβασμα κυλά ομαλά και, όποτε μπεις στον πειρασμό, η απάντηση θα είναι ERROR PAGE NOT FOUND”. Καλή τύχη και με αυτό!

5
ΕxamTime

Έχεις εξετάσεις; Έχουμε καιρό ακόμα… Μάρτης… Απρίλης… Μάης… Ιου….ουπς! Μόνο 2 μήνες;  Καιρός να κατεβάσεις το δικό σου ΕxamΤime! Αυτή η εφαρμογή είναι ιδανική για να δημιουργήσεις τα δικά σου φύλλα επαναλήψεων, να φτάξεις Quiz που να είσαι σε θέση να απαντάς το βράδυ πριν την εξέταση και να προγραμματίσεις όλο το διάβασμα των τελικών. Ναι, ακούγεται λιγάκι δύσκολο. Όταν παίξεις λίγο μαζί του, θα καταλάβεις πως η επιτυχία σου κλείνει το μάτι με αυτή την εφαρμογή. Θα την αφήσεις να φύγει έτσι;

Αυτά είναι τα 5 applications που βρίσκω απαραίτητα για κάθε φοιτητή. Φυσικά υπάρχουν ακόμη περισσότερα που είναι σε όλους μας γνωστά και άκρως απαραίτητα. Skype, Viber, Dropbox, Google Drive και άλλα τόσα, που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε.

Τι λες; Θα τα κατεβάσουμε; 🙂

Δες Επίσης

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending