fbpx

Οι 10 έξυπνοι τρόποι για να ξεφύγεις από τη μονότονη ρουτίνα σου!

Έχετε νιώσει ποτέ να σας “πνίγει” η ρουτίνα και να μη μπορείτε να κάνετε τίποτα γι’ αυτό;  Δυστυχώς στη σύγχρονη εποχή που ζούμε, αναγκαζόμαστε να ζούμε την ίδια μέρα, ξανά και ξανά. Οι ρουτινιασμένες μας ζωές γίνονται ολοένα και πιο μίζερες.

Φτάνει πια!  Η ζωή είναι για να τη ζεις όχι για να «σε ζει».

 

Δε διαφωνώ, έχουμε όλοι υποχρεώσεις, αλλά έχουμε επίσης και το δικαίωμα να αφιερώνουμε κάποιες στιγμές στους εαυτούς μας.  Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία λίστα που έφτιαξα με τα 10 πράγματα που λατρεύω να κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο για να ξεφεύγω από τη ρουτίνα.

Οι δικές μου «10 εντολές» έχουν ως εξής:

 

1
Βγες να ξεσκάσεις!

Βγάλε τα ρούχα σου που είναι κουρελιασμένα από τον καναπέ, φόρεσε όμορφα ρούχα, σουλούπωσε τον εαυτό σου και βγες έξω.  Μάζεψε την παρέα σου και πηγαίνετε για κλάμπινγκ ή για ποτάκι, χαλαρά, ή για φαγητό, ή έστω για έναν καφέ. Μόνο και μόνο για να βγεις από τους 4 τοίχους του δωματίου, να δεις κόσμο και να πάρεις καθαρό αέρα!

2
Road Trip!

Λατρεύω να μπαίνω στο αυτοκίνητο με καλή παρέα και με προορισμό το άγνωστο.  Είναι μια ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους φίλους σου και να δεις νέα πράγματα του τόπου σου.  Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διευθετίσεις τις υποχρεώσεις σου ώστε να έχεις μία ολόκληρη μέρα άδεια.

3
Ημέρα Καθαριότητας!

Ξέρω, πολλές φορές είναι κουραστικό και βαριέσαι. Αλλά φαντάσου πόσο όμορφα θα είναι να καθαρίζεις τον προσωπικό σου χώρο και να τον αναδιοργανώνεις στους ρυθμούς της αγαπημένης σου μουσικής!  Και φαντάσου μετά πόσο όμορφα θα νιώθεις μέσα σε ένα καθαρό σπίτι/δωμάτιο παρέα με τον αγαπημένο σου καφέ και μια καλή ταινία.

4
Σπίτι με φίλους!

Και μετά από την κουραστική μέρα καθαριότητας, έρχεται η στιγμή που θα κάνεις το σπίτι και πάλι χάλια αλλά με τον πιο ευχάριστο τρόπο.  Μάζεψε τους φίλους σου, αγόρασε μπίρες ή αν είστε πιο κουλτουριάρηδες, αγόρασε 2-3 μπουκάλια κρασί και συζητήστε, παίξτε επιτραπέζια ή και άλλα παιχνίδια, παρακολουθήστε μια ταινία και τέλος πάντων, κάντε ό,τι σας ευχαριστεί.  Το σπίτι σας θα πλημμυρίσει με γέλια και χαρούμενες φωνές.

5
Δημιουργίες στην κουζίνα!

Λατρεύω να ανακαλύπτω νέες συνταγές ή ακόμα και να αυτοσχεδιάζω μόνη μου – πράγμα που πολλές φορές δεν έχει αίσιο τέλος…  Ευτυχώς για όλους εμάς που δεν είμαστε και τόσο της κουζίνας, το StudentLife φροντίζει να μας προτείνει εύκολες και νοστιμότατες συνταγές, μέσω της στήλης: COOK IT.

 

Δες: Φτιάξε αυτά τα εύκολα υγιεινά μπαλάκια κοτόπουλου με γέμιση τυριού!

6
Shopping time!

Αγόρασε κάτι για τον εαυτό σου.  Κάτι για να στολίσεις το σπίτι σου ή το δωμάτιο σου.  Καινούρια ρούχα.  Καινούρια παπούτσια.  Κάνε στον εαυτό σου ένα δώρο για τις προσπάθειες που κάνεις και για αυτά που πετυχαίνεις στη ζωή σου.

7
Χειροτεχνίες και κατασκευές!

Αν τα οικονομικά σου δε σου επιτρέπουν να αγοράζεις συχνά και ακριβά πράγματα, τότε η λύση αυτή σας ταιριάζει γάντι. Για καλή μας τύχη, υπάρχει το διαδίκτυο, όπου μπορείς να βρεις βήμα-βήμα πώς να φτιάξεις από χρησιμοποιημένα υλικά διάφορες κατασκευές ή ακόμα και να αναδιαμορφώσεις τα παλιά σου ρούχα.

8
Αλλαγές!

Κάνε μια αλλαγή, στην εμφάνισή σου κυρίως.  Βάψε τα μαλλιά σου, κάνε ένα καινούριο κούρεμα.  Άλλαξε το στυλ σου.  Άλλαξε τη μουσική που ακούς για λίγο.  Άλλαξε τα στέκια σου, μάθε νέους χώρους για να πιεις τον καφέ ή το ποτό σου.

9
Secret place!

Βρες ένα μέρος που θα σε κάνει να χαλαρώσεις.  Για παράδειγμα βρες ένα μέρος κοντά σε θάλασσα, ή σε κάποιο πάρκο, ή σε κάποιο βουνό.  Κάπου που θα είσαι κοντά στη φύση, θα έχεις όμορφη θέα και θα νιώθεις την ηρεμία να σε κατακλύει.

10
Fast & Furious!

Μπες στο αυτοκίνητο, φόρεσε ζώνη, άνοιξε παράθυρα, πάτα γκάζι και άσε τον αέρα να μπερδέψει τα μαλλιά σου.  Αυτός ο κανόνας όμως απαιτεί εξαίρετους οδηγούς και μεγάλη προσοχή.

Happiness-Is...header

Η ευτυχία της ζωής κρύβεται σε μικρά «ασήμαντα» πράγματα, τα οποία θα ανακαλύψεις μόνο αν πάρεις χαρτί και μολύβι και φτιάξεις τη δική σου λίστα.

Περιμένουμε να μοιραστείς τις ιδέες σου μαζί μας!

 

Δες επίσης: Πώς να κάνεις διαφορετική την κάθε φοιτητική σου μέρα; 8+1 επιλογές που δεν σκέφτηκες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending