fbpx

UNISPORTS: Και πρώτο και αήττητο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας! (PHOTOS)

Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας έκανε χτες το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αφού επικράτησε εκτός έδρας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (48-74). Συνέχισε έτσι την αλάνθαστη πορεία του, με το κοντέρ πλέον να γράφει 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αυξάνοντας την διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία και χτεσινό του αντίπαλο στους 2 βαθμούς.

Με άγριες διαθέσεις μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο παρκέ με τη διαφορά και ενώ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 6.16’ πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να είναι στο +8 (4-12). Οι γηπεδούχοι του Ευρωπαϊκού βλέποντας το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να ξεφεύγει νωρίς βελτιώθηκαν άμεσα, ανέβασαν στροφές τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση με αποτέλεσμα η κόρνα να βρει τους 2 μονομάχους στο 11-15.

Με τις 2 καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα στο παρκέ, ο φίλοι του αθλήματος (και ήταν πολλοί) που βρέθηκαν στο κλειστό του Ευρωπαϊκού ανέμεναν ντέρμπι. Υπόθεση που οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να εξαλείψουν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με καμία διάθεση να αφήσουν τους μαυρόασπρους να κάνουν ότι και στο Α’ δεκάλεπτο μπήκαν φορτσάτα και βγάζοντας φωτιές κάτω από την μπασκέτα και με πολύ καλή άμυνα έκτισαν διαφορά 19 πόντων πριν το ημίχρονο (19-38).

Χτίζοντας στο εξαιρετικό τους β’ δεκάλεπτο, οι ερυθρόμαυροι θέλησαν να «σκοτώσουν» το ματς από το γ’ δεκάλεπτο παίζοντας τόσο όσο να διατηρήσουν την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας. Την ίδια ώρα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έπαιζε το τελευταίο του χαρτί αφού χωρίς βελτίωση δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Και η αλήθεια είναι πως βελτίωσε την άμυνα του, όχι όμως και την επίθεση. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί αφού με επιμέρους σκορ 10-16, το παιχνίδι πήγαινε στο τελευταίο του μέρος με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να έχει σαφέστατο προβάδισμα 29-54.

Στο δ’ και τελευταίο δεκάλεπτο, η κούραση και η έλλειψη καθαρού μυαλού και από τις 2 ομάδες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Άξιο αναφοράς είναι πως το 31-54 διατηρήθηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα μέχρι και 6.45’ πριν την λήξη. Και αφού η κούραση ήταν εμφανής, οι άμυνες χαλάρωσαν με αποτέλεσμα να ανοίξει και η ψαλίδα. Η κόρνα της λήξης βρήκε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να πανηγυρίζει την νίκη με 48-74 και τους καλαθοσφαιριστές των 2 ομάδων να αλληλοσυγχαίρονται για την προσπάθεια.

Για τους ερυθρόμαυρους κορυφαίος ήταν ο Αργυρού με 18 πόντους έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Καραπιδάκη (17π.) και Λάμπρου (16π.) ενώ για τους ασπρόμαυρους του Ευρωπαϊκού που παραμένουν δεύτεροι, 4 αγωνιστικές πριν το τέλος, κορυφαίος ήταν ο Καρακάσης με 16 πόντους με τον Raic να σημειώνει 10 και τον Καραγιάννη 9.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Ευάγγελος Κώστα): Γιαμένης Β., Ζαρογιάννης Θ., Κίνγκας Α., Χατζηπετρής Α., Καραγιάννης Δ., Καραμανλιδης Μ., Καρακάσης Ε., Raic G., Ματακίδης Κ., Χαραλάμπους Κ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Μιχάλης Ματσεντίδης): Καραπιδάκης Α., Θεοδόσης Μ., Χρίστου Α., Αυγουστίνου Γ., Χρίστου Σ., Αργυρού Μ., Ignatovsky S., Πηλαβάς Χ., Λάμπρου Π., Λοιζίδης Χ., Λαζαρίδης Χ., Νεοφύτου Ν.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending