fbpx

Tα 5 καλύτερα quotes που θα σε πείσουν να διαβάσεις σήμερα!

Θέλοντας και μη, χάνουμε συνεχώς το motivation μας (ή αλλιώς τα κίνητρα μας) για διάβασμα. Εκεί που έχουμε ένα σωρό εργασίες, παραδώσεις και άλλα τόσα για το Πανεπιστήμιο, νοιώθουμε εξάντληση και απώλεια κάποιας κινητήριας δύναμης για να ξεκινήσουμε το διάβασμα.

Για να πούμε και την αλήθεια, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση από την απόκτηση γνώσης. Ένας σοφός κάποτε είπε πως: “Κάθε νέα προσθήκη γνώσης είναι προσθήκη στην ανθρώπινη δύναμη”. Διαφωνείς;

giphy

Ακολουθούν λοιπόν, τα 5 αποφθεύγματα που θα σε κάνουν να αφήσεις τον τεμπέλικο καναπέ και να στρωθείς μπρος ολοταχώς για διάβασμα!

 

1
Αυτοί που διαβάζουν έχουν τον κόσμο κι αυτοί που βλέπουν τηλεόραση τον χάνουν”. Werner Herzog, 1942-, Γερμανός σκηνοθέτης

Αν τζιαι αρέσκει μου η τηλεόραση (σαν έπιπλο, γιατί  ποττέ εν την χρησιμοποιώ), κάποιες φορές εν ανάγκη να την κλείσουμε τέλια, για να πάμε να ανοίξουμε κανένα βιβλίο. Όπως λαλεί τζιαι ο Γερμανός σκηνοθέτης, “διάβαζε για να έχεις τον κόσμο και όχι για να σε έχει.

Ούλλοι θέλουμε να είμαστε αυτόνομοι και leaders παρά να μας καθοδηγούν, so go on! Κλείσ ‘την τηλεόραση, enough!

2
Το διάβασμα είναι για το μυαλό ό,τι η γυμναστική είναι για το σώμα”. Joseph Addison, 1672-1719, Άγγλος δοκιμιογράφος

Είσαι τζιαι εσύ ένας που τζείνους που πιστέφκεις πως το τέλειο σώμα, η γυμναστική τζιαι τα push-ups εν ο ορισμός της απόλαυσης; Αφού σου αρέσκει να γυμνάζεσαι τόσο πολλά, σκέφτου πως το διάβασμα είναι και αυτό γυμναστική, του μυαλού όμως.

Τα αποτελέσματα δεν θα είναι τόσο εμφανή στο σώμα σου, αλλά believe me, εν να τα δεις άμαν έρτει πίσω καμιά βαθμολογία. Τζιαμέ να δεις πόσο δυνατός εν να νιώσεις.

Δες: “Ώρα να διαβάσω…” Ή μάλλον όχι!

3
To μυστικό για να προχωρήσεις είναι να ξεκινήσεις.

Πόσες φορές να πούμε τη φράση “Ατε αύριο ξεκινώ, σήμερα εν μέρα να ξεκουραστώ“; Τζιαι το αύριο να γίνεται μεθαύριο, τζιαι το μεθαύριο η νύχτα πριν την εξέταση, τζιαι έτα ούλλα τζιαμέ. Πάλε εν να πάεις στην εξέταση αθκιέβαστος.

Το μυστικό είναι απλό. Ξεκινάς ΤΩΡΑ να θκιεβάζεις, ούτε αύριο, ούτε σε μιαν ώρα. ΤΩΡΑ εν η ώρα. Άμαν ξεκινήσεις μετά, εν σε πιάννει κανένας, πάεις τρυφτός ’till the last day!

4
“Tο μυστικό της επιτυχίας είναι να διαβάζεις όταν οι άλλοι κοιμούνται, να δουλέυεις όταν οι άλλοι ξεκουράζονται, να προετοιμάζεσαι όταν οι άλλοι παίζουν, και να στοχεύεις σε όνειρα όταν οι άλλοι απλά εύχονται”.

Δεν ακούγεται και πολύ εύκολο, καθώς όταν “οι άλλοι” την βρίσκουν τόσο ξεκούραστοι, εσύ να το παλεύεις μέχρι τελικής πτώσης. Κι όμως, για σκέψου λίγο: ποιος θα έχει το προβάδισμα στην εξέταση;

Αυτός που ξεκουράζεται ή αυτός που δουλεύει σκληρά για να επιτύχει; Το απάντησες ήδη και νομίζω συμφωνούμε. Τζιαι αν βαρκέσαι να θκιεβάσεις μέχρι θανάτου, τουλάχιστον θκιάβασαι μέχρι νύστας.

5
“Έξυπνος είναι αυτός που ενώ κατάφερε πολλά μέχρι στιγμής, συνεχίζει να διαβάζει για να μάθει ακόμα περισσότερα”.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, ποιον εννοούμε έξυπνο; Έξυπνος εν τζείνος που εν βαρκέται ποττέ να θκιαβάζει – που τα καλά, υπάρχουν έτσι άνθρωποι; Γνωρίστε μου κανέναν.

Για να διαφέρεις, λοιπόν, και να ανήκεις σε αυτό το σπάνιο είδος ανθρώπου, δηλαδή του έξυπνου ανθρώπου, μπορείς να πας για ένα non-stop θκιάβασμα. Μικρά διαλείμματα για ξεκούραση μπορεί να φανούν χρήσιμα σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι σου.

Ήρθε η ώρα να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να ανοίξεις τα μάτια σου και να στρωθείς!

student-studying

Και επειδή πάντα μ’ αρέσουν οι εκπλήξεις, θα κλείσω με ένα δικό μου κείμενο προτροπής για διάβασμα. Κάθισε αναπαυτικά και διάβασε:

“Πολλές φορές οι αποτυχίες σε κάνουν να τα παρατάς, σε κάνουν να σταματάς κάθε προσπάθεια και αγώνα. Μια κακή εξέταση, ένα λάθος, μια άτυχη στιγμή που τα έκανες όλα θάλασσα, σε σημαδεύουν και παύεις να ελπίζεις στις δυνατότητές σου. Γιατί; Μήπως νιώθεις αδύναμος, κουρασμένος, φορτωμένος με χίλια δυο; Χαλάρωσε. Πίστεψε στη μαγεία των ονείρων σου. Να σηκώνεσαι κάθε πρωί με ένα στόχο και να κοιμάσαι κάθε βράδυ με ένα όραμα. Εσύ είσαι αυτός που θα επιτύχει τα “θέλω” του, κανείς άλλος δεν είναι καλύτερος από εσένα. Είσαι ξεχωριστός, μοναδικός και κάθε προσπάθεια σου θα φέρει την πολυπόθητη επιτυχία σου. Αυτή είναι η λέξη κλειδί, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Κάνε σήμερα, αύριο, μεθαύριο. κάθε μέρα, το καλύτερο που μπορείς, και θα δεις...

Θα δεις την ελπίδα να ξαναγεννιέται”.

 

Δες επίσης: Τα 8 καλύτερα επιστημονικά tips για αποδοτικό διάβασμα!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending