fbpx

UNISPORTS: Η αυτοπεποίθηση ήταν το κλειδί (PHOTOS)

Με όπλο την αυτοπεποίθηση στους κρίσιμους πόντους το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επικράτησε του Πανεπιστημίου Κύπρου με 1-3 σετ στα πλαίσια της 5ης  και προτελευταίας αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Γυναικών. Με αυτή του τη νίκη, το Ευρωπαϊκό «κλείδωσε» την δεύτερη θέση αφού έφτασε τους 12 βαθμούς αφήνοντας τον χτεσινό του αντίπαλο στους 6 και κυνηγά ένα θαύμα την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσει τον τίτλο.

 Το πρώτο σετ ήταν καθαρά υπόθεση των φιλοξενουμένων που απέναντι σε ένα νωθρό Πανεπιστήμιο Κύπρου γρήγορα πήραν προβάδισμα ασφαλείας (1-9, 2-15) «σκοτώνοντας» αρκετούς πόντους χωρίς να ιδρώσουν. Και εκεί που πήγε να ανεβεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο πιο θεαματικός πόντος του σετ με πολλά ράλι κατέληξε στο Ευρωπαϊκό (6-18) που πήρε και το σετ (9-25) και ψυχολογικό προβάδισμα.

Το ψυχολογικό αυτό προβάδισμα φάνηκε στο δεύτερο σετ. Οι γηπεδούχοι παίρνοντας το μάθημα τους, μπήκαν πιο ζωηροί σε σχέση με το πρώτο σετ, αποφασισμένες να βάλουν δύσκολα στο Ευρωπαϊκό και να πάρουν κέρδος. Έτσι παρέμεναν κοντά στο σκορ (3-6) μειώνοντας ακόμα και στον πόντο (6-7). Στον κρίσιμο όμως πόντο και πάλι, εκεί που είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, οι πετοσφαιρίστριες του Κυριάκου Σοφοκλέους μετά από αρκετές μάχες στο φιλέ έκαναν το 6-8.

Πλέον, η πλάστιγγα είχε γύρει προς το μέρος των φιλοξενούμενων που διατηρώντας το πόδι στο γκάζι άρχισαν να χτίζουν διαφορά με 8 συνεχόμενους πόντους με το 8-11 να γίνεται 8-19. Έτσι και το δεύτερο σετ κατέληξε στο Ευρωπαϊκό (12-25).

Η προσπάθεια που έκανε το Πανεπιστήμιο Κύπρου όμως είχε και συνέχεια και εξέλιξη στο τρίτο σετ. Εκμεταλλευόμενες πέρα από την δική τους βελτίωση και τον εφησυχασμό των φιλοξενούμενων, οι κοπέλες του Αντώνη Δημητρίου δικαιολόγησαν τον ισχυρισμό πως το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Και αφού το ξεκίνημα του σετ βρήκε τις 2 ομάδες να πηγαίνουν πόντο –πόντο (4-4) στο κρίσιμο σημείο, αυτή τη φορά χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι παίρνοντας προβάδισμα 6-4. Το Ευρωπαϊκό αντέδρασε φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στα ίσια (7-7). Αντεπίθεση του Πανεπιστημίου Κύπρου είχε ως αποτέλεσμα 9 συνεχόμενους πόντους (16-7) και σαφέστατο προβάδισμα που παρά την προσπάθεια του Ευρωπαϊκού (19-13 και 20-15) δεν μπόρεσε να ανατραπεί (25-18) με το αποτέλεσμα να είναι πλέον στο 1-2 σετ.

Με νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, το τέταρτο σετ ήταν στην κυριολεξία καυτό. Από τη μια, ήταν το Ευρωπαϊκό που δεν ήθελε να χάσει με τίποτα τη νίκη και από την άλλη το Πανεπιστήμιο Κύπρου που είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να πάρει το παιχνίδι σε ται-μπρείκ.  Μοιραία λοιπόν, κάθε πόντος μετρούσε διπλά, κάθε πόντος ήταν και μάχη.

Χαρακτηριστικά, μέχρι και το 6-6 οι 2 ομάδες πήγαινα πόντο-πόντο αποφασισμένες να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Για ακόμα μια φορά όμως, η ανωτερότητα του Ευρωπαϊκού φάνηκε στον κρίσιμο πόντο, έκανε το 6-8 παίρνοντας για πρώτη φορά μετά το το δεύτερο σετ προβάδισμα και πλέον ήθελε απλά να μείνει μπροστά. Και αφού το 10-12 έγινε 10-16 ο νικητής άρχισε να ξεκαθαρίζει. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παλεύουν (13-19, 15-20) με τους φιλοξενούμενους όμως να παίρνουν τελικά το σετ (17-25) και συνάμα την δίκαιη νίκη.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αντώνης Δημητρίου): Παπαγιάννη Σ., Μαραγκού Ε., Οικονομίδου Λ., Παρασκευά Χ., Λιάτσου Α., Τοντικίδου Σ., Τέκκη Ε., Μαραγκού Χ., Πέτρου Ε.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κυριάκος Σοφοκλέους): Ιωάννου Σ., Τζιαπούρα Μ., Χριστοδούλου Α., Οικόνόμου Ζ., Μαραγκού Γ., Μάρκου Κ., Χαραλάμπους Β., Θεοδωράκη Ε., Δαυίδ Χ., Πέτρου Ε.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending