fbpx

Γιατί το κινητό σου ξεφορτίζεται πάντα γρήγορα;

Σίγουρα σου έχει τύχει να έχεις φορτίσει το κινητό σου και πριν να τελειώσει η μέρα, να έχει “πεθάνει” η μπαταρία του. Σκέφτεσαι όλα όσα έκανες σε μια μέρα, και δεν το χρησιμοποίησες και πολύ.

Πού γίνεται το λάθος; Υπάρχουν συγκεκριμένες λάθος τακτικές που κάναμε όλοι αραιά και πού, και ίσως τα έκανες κι εσύ.

Δες αν κάνεις κάτι από τα πιο κάτω λάθη:

 

Το φορτίζεις στο 100% ή το αφήνεις να ξεφορτίσει εντελώς: Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν το 100%, αλλά αυτό είναι τελείως λάθος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μπαταρία πρέπει να κυμαίνεται ανάμεσα στο 30-80% και φορτίζεται λίγο ανά διαστήματα μέσα στη μέρα. Επίσης όταν πλησιάζει να κλείσει, αλλά πριν κλείσει εντελώς.

Υπερθερμαίνεις την μπαταρία: Είναι γνωστό πως αυτό συμβαίνει όταν το κινητό χρησιμοποιείται για πολλή ώρα συνεχόμενα. Αυτό είναι λάθος. Ειδικά οι μπαταρίες των iPhone ζεσταίνονται πιο γρήγορα και πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία 32-95 βαθμών. Υπάρχουν applications για μέτρηση της θερμοκρασίας για να ξέρεις πότε να σταματήσεις.

Προτιμάς να χρησιμοποιείς ασύρματους φορτιστές: Ίσως είναι αρκετά βολικοί, αλλά υπερθερμαίνουν την μπαταρία. Μόνο όταν είναι επείγον πρέπει να χρησιμοποιούνται.

3-in-1-Multifunctional-1800mAh-Mobile-Power-External-Battery-Charger-Case-with-Speaker-for-iPhone-4-iPhone-4S-Black-6348367820917137501

Φορτίζεις το κινητό σου όταν είναι μέσα στη θήκη του: Για ακόμη μια φορά υπερθερμαίνεται. Για καλύτερο αποτέλεσμα, βγάλε το από τη θήκη.

Μην αφήνεις αφόρτιστο το κινητό σου για πολύ καιρό: Αν έχεις back-up κινητό, μην ξεχνάς να το φορτίζτεις και αυτό, τουλάχιστον το 50%. Αν μείνει αφόρτιστο, θα αποδυναμωθεί η μπαταρία του μετά από καιρό.

Χρησιμοποιείς λάθος φορτιστή: Κάθε κινητό χρειάζεται και έχει το δικό του συγκεκριμένο φορτιστή άρα μην παίρνεις άλλους φορτιστές. Μπορεί να το υπερφορτίσουν ή/και να το χαλάσουν.

Προσοχή λοιπόν στην μπαταρία του κινητού σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending