fbpx

Τα 10 παιχνίδια που παίξαμε ΟΛΟΙ (τουλάχιστον) μια φορά στη ζωή μας!

Ένα άρθρο που θα σας ταξιδέψει σε περασμένες δεκαετίες, σε θολές, αλλά όχι ξεχασμένες αναμνήσεις και σε μαγικά παιδικά όνειρα, γιατί…

“Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, φταίει η ζωή που ‘ναι μικρή!

Πάμε να δούμε τα 10 διαχρονικά παιχνίδια που άφησαν εποχή:

 

1
Φωτεινός Παντογνώστης

Ένα κουτί γεμάτο γνώσεις! Ο ενθουσιασμός που προκαλούσε το φως του λαμπτήρα (για τα τότε δεδομένα) ήταν ανεκτίμητος. Οι καρτέλες του είχαν αρκετό ενδιαφέρον, πετυχαίνοντας έτσι τη μετάδοση γνώσεων προς τους παίκτες του με πολύ διασκεδαστικό τρόπο!

2
Κλείσε 4!

Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να τοποθετήσεις 4 δισκία του ίδιου χρώματος (κατακόρυφα/οριζόντια/διαγώνια), χωρίς να σε πάρει χαμπάρι ο αντίπαλος! Θυμάμαι το άγχος που ένιωθα κάθε φορά όταν έκλεινα 3 από τις 4 τρύπες και ευχόμουν από μέσα μου να μην το δει ο αντίπαλος. Κι αν δεν το έβλεπε όντως… ξεφυσούσες φωνάζοντας: “Έκλεισα!

3
Μάντεψε Ποιος!

Ένα παιχνίδι που μέχρι σήμερα βγαίνει σε νέες εκδόσεις, λόγω της μεγάλης προσοχής που κέρδισε! Δύο παίκτες, ένα ταμπλό με φιγούρες και περιγραφικές ερωτήσεις (φοράς καπέλο; είσαι ξανθός; ) που απαντώνται με ένα ναι ή όχι, συνθέτουν το σκηνικό ενός εξαιρετικά διασκεδαστικού παιχνιδιού. Κι αυτό συνεχίζει να παίζεται μέχρι σήμερα, από μικρούς και μεγάλους.

4
Φιδάκι

Είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα όλοι το έχουμε παίξει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας! Υπήρχαν σκάλες που ανέβαινες για να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου, και φυσικά υπήρχαν και τα περιβόητα “φιδάκια”, μικρά και μεγάλα, που αν σ’ έτρωγαν κατέληγες στο τετράγωνο που ήταν η ουρά του (και κάπως έτσι άρχισε η αποστροφή του ανθρώπου από τα φίδια!)

5
View Master (Φωτογραφική)

To View-master, είναι μια συσκευή που προβάλλει επτά 3-D εικόνες σε ένα δίσκο χαρτιού. Μπορεί να το θεωρούσαν παιχνίδι για παιδιά, αλλά ξεκίνησε ώστε να βλέπουν οι ενήλικες στερεογράμματα από πολύχρωμα γραφικά και τουριστικά αξιοθέατα! Πραγματικά σημάδεψε πολλές παιδικές αναμνήσεις μας και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να έχει παρουσίαέστω και πιο “ταπεινή”– στην αγορά των παιχνιδιών.

Δες: Τα πιο πετυχημένα arcade games όλων των εποχών

6
ΜONOPOLY

Το κλασικό παιχνίδι αγοροπωλησίας ακινήτων είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια παγκοσμίως. Δίχασε οικογένειες, προκάλεσε τσακωμούς μεταξύ φίλων (δύσκολη η δουλειά του «τραπεζίτη») και προσέφερε άπειρες στιγμές διασκέδασης! Για μια στιγμή ξεχνούσα πως τα χρήματα ήταν ψεύτικα και το αίσθημα της χρεοκοπίας με έλουζε με κρύο ιδρώτα! 

7
Ντόμινο

Ένα παιχνίδι που μας πάει πίσω πολλά χρόνια, καθώς η πρώτη αναφορά για αυτό έγινε πριν από περίπου χίλια χρόνια στην Κίνα. Τον 18ο αιώνα έφτασε στην Ιταλία μέσω της Ανατολής (από ιεραποστόλου΅), και από τότε άρχισε να διαδίδεται. Το παιχνίδι αυτό παίζεται με δύο παίκτες που προσπαθούν να συλλέξουν πόντους. Βέβαια υπήρχαμε και εμείς που ποτέ δεν καταλάβαμε πώς πραγματικά παίζεται αυτό το παιχνίδι, αλλά το χρησιμοποιούσαμε διασκεδάζοντας με το δικό  μας τρόπο όπως βλέπετε πιο πάνω!

8
Yo-yo

Το γιογιό είναι γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες. Το παλαιότερο γιογιό που έχει βρεθεί χρονολογείται στα 500 π.Χ. και ήταν φτιαγμένο από ψημένο πηλό. Το 1932 το γιο-γιο είχε γίνει μανία στη Γαλλία όλοι είχαν περασμένο στο δάχτυλο τους ένα σπάγκο και έκαναν κόλπα. Μέσα σε λίγες μέρες ήταν η απόλυτη μόδα. Οι πωλήσεις τριπλασιάστηκαν και εκατομμύρια γιο-γιο πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

9
Μικροί Γιατροί

Σε αυτό το παιχνίδι προσπαθούσες με μια ειδική λαβίδα να αφαιρέσεις τα εσωτερικά όργανα του ασθενή, προσέχοντας οι κινήσεις σου να είναι “μετρημένες” και σίγουρες (σαν να είσαι πραγματικά γιατρός) αλλιώς με το πρώτο άγγιγμα στο λάθος σημείο, η μύτη του ασθενή άναβε κόκκινο φως, βγάζοντας παράλληλα ένα ήχο. Ιδρώτας, αγωνία, συγκέντρωση… μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρόκειται για πραγματικό ασθενή!

10
Ψαράκια

Το πολυαγαπημένο παιχνίδι που προσφέρει άφθονη διασκέδαση στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους φίλους! Σκοπός είναι να ψαρέψεις, όσα πιο πολλά ψαράκια μπορείς. Η “δυσκολία” ήταν ότι τα ψαράκια γυρνούσαν γύρω-γύρω και ανοιγόκλειναν το στόμα τους!

Εάν έχεις παίξει τουλάχιστον 5 από τα 10 παιχνίδια, τότε έχεις σίγουρα ζήσει συναρπαστικά παιδικά χρόνια 😉

 

Δες επίσης: Τα top 5 βιντεοπαιχνίδια που παίζαμε όλοι μετά το σχολείο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending