Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα λειτουργήσει το 2017 στο Παν. Κύπρου!

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι έτοιμο, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, να αρχίσει τη λειτουργία Σχολής Αθλητισμού από την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-18, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, στο πλαίσιο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΚΟΑ.

Ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αρχικά στάθηκε στη νέα κατάταξη του Πανεπιστημίου Κύπρου στο QS, όπου κατατάσσεται ανάμεσα στα 200 πρώτα στον κόσμο, λέγοντας πως στο Πανεπιστήμιο έχουν σχέδιο, πρόγραμμα και όνειρα, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαία που το πρώτο κτίριο που φτιάχτηκε στην Πανεπιστημιούπολη ήταν το αθλητικό κέντρο. “Ακριβώς θέλαμε να δώσουμε στον αθλητισμό μια ιδιαίτερη θέση στην πανεπιστημιακή ζωή”, είπε.
Στη συνέχεια, ανέφερε πως στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί ένα αθλητικό κέντρο διαμάντι, υπάρχουν αρκετά καλά στάδια και μέσα στο σχεδιασμό υπάρχει η υλοποίηση ενός σταδίου για κλασικό αθλητισμό και μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων. “Με αυτές τις αθλητικές υποδομές, είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα για μια Αθλητική Ακαδημία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου”, είπε, σημειώνοντας πως πολύ σύντομα θα έρθουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, τη διεθνή επιτροπή, για να καταθέσουν την τελική πρόταση έτσι ώστε τη χρονιά 2017-2018 να αρχίσει η λειτουργία του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, εξήγησε ότι το μνημόνιο περιλαμβάνει τη συνεργασία σε θέματα όπως ο μαζικός αθλητισμός και η υγεία, η αθλητική ψυχολογία, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας στις αθλητικές οργανώσεις και η αθλητική διοίκηση.
“Ο αθλητισμός χωρίς επιστημονική στήριξη, τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αθλητισμός δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός, αθλητισμός είναι παιδεία, αγωγή, τρόπος σκέψης, τρόπος συμπεριφοράς, τρόπος ζωής”, είπε.
Τα θέματα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και αυτά είναι η αθλητιατρική, ο μαζικός αθλητισμός και η υγεία, η αθλητική ψυχολογία, η κοινωνική ένταξη, η ενσωμάτωση και οι ίσες ευκαιρίες, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας στις αθλητικές οργανώσεις, η αθλητική διοίκηση, η χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό.
Ο Πρύτανης είπε επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς που μπορεί να συνεργαστούν το Πανεπιστήμιο με τον ΚΟΑ, και σε όλα τα Τμήματα και Σχολές του Πανεπιστημίου μπορούν να βρεθούν παράθυρα συνεργασίας, είτε αυτό είναι το Τμήμα Ψυχολογίας, είτε το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, είτε το Τμήμα Χημείας Τροφίμων κλπ.

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending