fbpx

Τι να κάνεις όταν απογοητεύεσαι από όλους και όλα;

Είναι και κάποιες μέρες που όλα μας φαίνονται τόσο μαύρα. Όλα μας πάνε στραβά, χωρίζουμε, τσακωνόμαστε με αγαπημένα μας άτομα, μαθαίνουμε άσχημα νέα, η πίεση της καθημερινότητας μας πνίγει, δεν γράφουμε καλά στις εξετάσεις κτλ.

Είναι μέρες που το μόνο που σκέφτεσαι είναι το πώς να ξεχάσεις, να φτιάξεις λίγο την κατάσταση, να μειώσεις τον πόνο… Ή απλά το μόνο που σκέφτεσαι είναι ότι δεν έχεις άλλο δάκρυ να ρίξεις, αφού έκλαιγες για πολλή ώρα.

Όποτε είμαι χάλια, προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά. Αλλά τι γίνεται όταν δεν υπάρχει και δεν μπορείς να τη δημιουργήσεις εσύ;

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτείς τα χειρότερα. Επειδή κανείς δεν αξίζει να γίνει η αιτία να χάσουμε τον πιο σημαντικό μας χρόνο και στιγμες, όπως και κανείς δεν αξίζει το δάκρυ μας. Αν άξιζε, δεν θα μας έκανε να κλάψουμε. (Αν κλαις για το βαθμό ενός διαγωνίσματος πίστεψε με δεν αξίζει να κλάψεις γι’ αυτό, θα βελτιώσεις το βαθμό σου. Αν κλαις για ένα τσακωμό τότε ο διάλογος είναι η λύση).

Προσωπικά, είμαι ένα πολύ ευαίσθητο άτομο που δέχτηκα πολλές φορές κτυπήματα από την ζωή όπως και πολλοί από εμάς.

Ο κάθε άνθρωπος απέκτησε τις δικές του εμπειρίες που τις κουβαλάει στο δικό του σταυρό. Η ζωή συνεχίζεται με άτομα που μας αξίζουν και θέλουν να είναι στη ζωή μας.

Πολλές φορές μας πλήγωσαν αγαπημένα μας άτομα, άτομα που κάποτε μας είχαν πει τις λέξεις “σ’ αγαπώ” και ότι θα είναι πάντα δίπλα μας ότι και να γίνει.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μας θέλουν τώρα στην ζωή τους και το μόνο που καταλάβαμε είναι ότι ήταν περαστικοί στη ζωή μας, που μας χάρησαν όμορφες αναμνήσεις. Μην τους μισήσεις ότι και να σου έκαναν, μην μετατρέψεις τις όμορφες αυτές αναμνήσεις σε μίσος. Το μίσος είναι σαν να θέλεις να σκοτώσεις κάποιον και να πίνεις εσύ το δηλητήριο – μόνο εσένα καταστρέφει. Αξίζει; Όχι.

Καθόμαστε με τις ώρες και σκεφτόμαστε πράγματα και αναρωτιόμαστε το γιατί;

Τι έφταιξε, γιατί ήρθαν έτσι τα πράγματα; Γιατί έφυγαν από τη ζωή μας; Τι κάναμε; Μην σκεφτείς πως έφυγαν από τη ζωή σου επειδή δεν αξίζεις, πως εσύ φταις γιατί δεν είναι έτσι. Αξίζεις πολλά. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό άτομο σ’ αυτή τη γη. Με τις ιδιοτροπίες του, την ευαισθησία του, την ψυχική του ομορφιά και γενικά ένα σύνολο από υπέροχα χαρακτηριστικά που ο Θεός του έδωσε!

Να είσαι ευγνώμων που έχεις την υγεία σου, μια υγεία που κάποια άτομα δυστυχώς παλεύουν να αποκτήσουν.

Θα έρθουν καινούρια άτομα στη ζωή σου.

Ο κάθε άνθρωπος που γνώρισες, ήρθε στη ζωή σου για κάποιο λόγο είτε για να μείνει και να σε κάνει ευτυχισμένο, είτε για να σε κάνει να μάθεις κάτι και να γίνει μια ανάμνηση. Κλάψε.. Μετά από μια καταιγίδα έρχεται πάντα ένα ουράνιο τόξο! Είσαι υπέροχος, μοναδικός. Μπορεί να νιώθεις ότι από την μια μέρα στην άλλη άλλαξε όλη η ζωή σου, αλλά πίστεψε στον εαυτό σου και στο Θεό. Όλα θα φτιάξουν.

Όλοι περάσαμε δυσκολίες, απογοήτευση, πόνο. Στο μόνο πράγμα που διαφέραμε είναι ίσως ο τρόπος που τα αντιμετωπίσαμε.

Άλλοι τα είδαν με λίγη αναισθησία, αποτέλεσμα των απανωτών πόνων, και άλλοι (όπως εμένα) ευαίσθητοι που δέκτηκαν απανωτούς πόνους, αλλά δεν έβαλαν μυαλό και τους πήρε από κάτω.

Η ευαισθησία δεν είναι ντροπή ούτε αδυναμία. Κάποιοι λένε πως είναι μειονέκτημα σε ένα άνθρωπο. Δεν είναι μειονέκτημα όσο αφορά την σχέση σου με ένα άλλο άτομο αλλά είναι μειονέκτημα για σένα και μόνο για σένα επειδή η ευαισθησία σε κάνει να νιώθεις ότι ήρθε το τέλος του κόσμου. Ότι θες να φύγεις… Να χαθείς… Όχι δεν θα πας πουθενά!

Ζήτα μια αγκαλιά από ένα δικό σου άτομο – πάντα βοηθάει.

Σε αυτό τον κόσμο υπάρχουν άτομα που σ’ αγαπούν.

Εκεί έξω κάποιος νιώθει αγάπη για ‘σένα. Οι γονείς σου, τα αδέρφια σου (αν έχεις), η γιαγιάκα σου, ο παππούς σου, ίσως κάποιος αληθινός σου φίλος, ο/η σύντροφος σου. ή ακόμη και ένα άτομο που σ’ αγαπάει, αλλά δεν τόλμησε ποτέ να σου το πει. Γιατί να τους στερήσεις την υπέροχη παρουσία σου; Γιατί να του δώσεις ένα πόνο που δεν θα άντεχες αν αυτός τον έδινε σε ‘σένα;

Στη ζωή μου έμαθα να φέρομαι στους ανθρώπους όπως θα ήθελα να μου φέρονται. Ίσως πολλοί να το εκμεταλεύτηκαν. Αλλά ξέρεις τι; Θα κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια. Μεγάλο κατόρθωμα στην σημερινή κοινωνία που ζούμε.

Λοιπόν, δικαιούσαι να πέσεις άπειρες φορές, φτάνει να σηκωθείς όσες φορές έπεσες και ακόμη μια, έτσι γιατί μπορείς! Μπορούμε! Η ζωή είναι ωραία, ας την ζήσουμε με άτομα που αξίζουν να ‘ναι στη ζωή μας. Αν κάποια στιγμή νιώσεις ολομόναχος, βρες άτομα κοντινά σου και μίλα τους. Αν χρειαστείς να μιλήσεις σε κάποιον και δεν βρεις κάποιο έλα να μιλήσεις σ’ εμένα, θα σε ακούσω δεν θα πω σε κανένα τίποτα – έχεις το λόγο μου θα σε βοηθήσω. Ίσως να μην με ξέρεις, αλλά όταν τα βγάλεις από μέσα σου θα νιώσεις καλύτερα (αν και οι γονείς πάντα είναι ο καλύτερος σύμβουλος – πάντα θα είναι δίπλα σου είσαι δικό τους κομμάτι σε αγαπούν αληθινά).

Μίλα σε άτομα εμπιστοσύνης, βγάλ’ τα από μέσα σου. Η φυγή δεν είναι λύση.

Φόρεσε το χαμόγελο και μην ξεχνάς η ζωή είναι ένα ταξίδι ζήσε το!

 

Θα κλείσω με μια διαφήμιση η οποία θα σου δείξει ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο και το χαμόγελο θα σου φωτίσει τη ζωή! Just smile 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=_f5GCuNuvrI

video

 

Δες επίσης: 5 αποτελεσματικοί τρόποι να ξεκινάς θετικά οποιαδήποτε μέρα σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending