fbpx

UNISPORTS: Φάτε μάτια… τέρματα! (PHOTOS)

Απολαυστικότατο παιχνίδι διεξήχθη χθες στα πλαίσια του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ Ανδρών με ανατροπή πάνω στην ανατροπή. Ένα παιχνίδι στο οποίο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Frederick συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 4-4 με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν πλέον ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Γκολ με το καλησπέρα στο παιχνίδι αφού μόλις στο 3ο λεπτό, το Πανεπιστήμιο Frederick προηγήθηκε στο σκορ. Ήταν η εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ένα σουτ αποκρούστηκε ασταθώς από τον Άνθο Λαζάρου για να έρθει με προβολή, χιλιοστά από την γραμμή τέρματος να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα ο Μαρίνος Καραολής (0-1). Άμεση ήταν η απάντηση του Πανεπιστημίου Κύπρου αφού με την σέντρα, βγήκε στην αντεπίθεση ο Άγγελος Παπαναστασίου, και αφού το πρώτο σουτ του αποκρούστηκε, με δεύτερη προσπάθεια από κοντά έκανε νωρίς-νωρίς το 1-1.

Ισοπαλία που έμελλε να κρατήσει μόλις 3 λεπτά αφού στο 7ο λεπτό ο Μάριος Κυριάκου με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο εκτός περιοχής έκανε το 1-2 για τους γαλάζιους. Για άλλη μια φορά όμως, το προβάδισμα των φιλοξενουμένων ήταν βραχύβιο. Στο 10ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 με το πιο όμορφο τέρμα του απογεύματος. Αφού η μπάλα πέρασε από όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Αντρέα Καλλινίκου, κατέληξε στον Χρίστο Βαλιαντή που με πανέμορφο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον εξελθόντα Χρίστο Χατζηγεωργίου φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Μετά το πρώτο χορταστικό δεκάλεπτο, η μπάλα ανεβοκατέβαινε τις 2 εστίες, κάθε ομάδα προσπαθούσε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό χωρίς όμως τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο ματς. Αυτά μέχρι το 18ο λεπτό όταν σε ένα λεπτό μέσα, πρώτα ο Kanjo Chifara για το Frederick  δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λαζάρου ενώ στην αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Παπαναστασίου μόνος από αριστερά, έκανε το σουτ με την μπάλα όμως να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χατζηγεωργίου. Άμεση ήταν η απάντηση των γαλάζιων με τον Chifara να μιμείται τον Παπαναστασίου και με πλασέ να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Λαζάρου.

Με τόσο σασπένς ήταν μάλλον  μοιραίο να τελειώσει το ημίχρονο με τέρμα. Έτσι και έγινε αφού στο 23ο λεπτό ο Βαλιαντής έδωσε στον αμαρκάριστο στο ύψος της περιοχής Αντρέα Γκουγκούρη που με πλασέ έκανε το 3-2 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου δίνοντας του για πρώτη φορά στο ματς, κεφάλι στο σκορ.

Όταν μάλιστα, πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (30’) ο Παπαναστασίου έκανε με σουτ από αριστερά το 4-2 (δεύτερο προσωπικό τέρμα), οι γηπεδούχοι πίστεψαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά πως θα πάρουν  την πολυπόθητη νίκη. Πίστη που κλονίστηκε ένα λεπτό αργότερα αφού το  Frederick είχε απάντηση σε ένα σκηνικό παρόμοιο με το ξεκίνημα του αγώνα. Ήταν ο Χριστόφορος Μακρής που με δυνατό σουτ από τον άξονα έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Λαζάρου για το 4-3.

Με την άμεση μείωση, οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν πως θα μπορούσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι και όσο περνούσε ο χρόνος πίεζαν ολοένα και περισσότερο με τον ρυθμό να είναι ανά διαστήματα ξέφρενος. Σωτήρια απόκρουσε ο Άνθος Λαζάρου σουτ του Μάριου Κυριάκου ενώ άλλη μια προσπάθεια του Chifara δεν είχε αποτέλεσμα.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχοντας ως πλεονέκτημα το γεγονός πως αγωνιζόταν σε παρκέ αλλά υστερούσε σε βάθος πάγκου, προσπάθησε να «σκοτώσει» το παιχνίδι με ένα 5ο τέρμα. Προσπάθειες των Παπαναστασίου και Γκουγκούρη, ωστόσο, δεν καρποφόρησαν με την αγωνία να παραμένει στα ύψη.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι γαλάζιοι έκλεισαν τους μαυρόασπρους στα καρέ τους με τον Αντρέα Χατζηγεωργίου με τάκλιν να αποσοβεί σοβαρότατο κίνδυνο για την εστία της ομάδα του.

Με τόση ασφυκτική πίεση, ήταν θέμα κατά πόσο θα αντέξουν οι γηπεδούχοι ή θα δικαιωθούν οι φουτσαλιστές του Μάριου Ιωάννου για την μεγάλη προσπάθεια. Κυνηγούσαν με μανία το τέρμα της ισοφάρισης και το πέτυχαν στο 50ο λεπτό. Χρυσός σκόρερ ο Μάριος Μακρής που με προβολή με το δεξί εκμεταλλεύτηκε σέντρα-σουτ του Chifara και έκανε το 4-4.

Κάπως έτσι, και αφού Παπαναστασίου και  Ραφαήλ Μενελάου για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Frederick αντίστοιχα δεν κατάφεραν να σκοράρουν, η ισοπαλία έμεινε μέχρι το τέλος. Έτσι, οι γηπεδούχοι για τρίτο σερί ματς πήραν το μίνιμουμ που μπορούσαν και έμειναν στους 4 βαθμούς και την 4η θέση ενώ οι γαλάζιοι που κυνήγησαν την νίκη μέχρι τέλους, γλίτωσαν τον βαθμό στο παρά κάτι και πλέον δύσκολα χάνουν την 3η θέση με τους 8 βαθμούς που έχουν και άλλα 2 ματς να παιχτούν.

Πανεπιστήμιο  Κύπρου (Αντρέας Καλλινίκου): Λαζάρου Α., Χατζηγεωργίου Α., Γκουγκούρης Α., Παπαναστασίου Α., Βαλιαντής Χρ., Ξενοφώντος Α., Ινίος Κ.

Πανεπιστήμιο  Frederick (Μάριος Ιωάννου): Μάκρης Χρ., Καραολής Μ., Κυριάκου Μ., Chifara K., Μακρής Μ., Μενελάου Ρ., Χήρας Κ., Δήμητριου Στ., Χατζηγεωργίου Χρ., Πολυβίου Μ., Πλάτωνας Μ.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending