fbpx

Τα 10 διαφορετικά (και παράξενα) είδη φίλων που σίγουρα θα έχεις στη ζωή σου!

Φιλία. Μία έννοια τόσο αφηρημένη αλλά ταυτόχρονα τόσο εύκολη να την ορίσει κανείς. Το να την ορίσει όμως δεν σημαίνει ότι της δίνει και την πραγματική της έννοια κι αξία. Γιατί, όπως και οι περισσότερες αξίες της ζωής, έτσι και η φιλία, είναι απροσδιόριστες κι έχουν πλέον χάσει το μεγαλύτερο νόημά τους.

Σ’ έναν κόσμο που είναι άνισα κατανεμημένος και που κυριαρχεί σχεδόν πάντα η άδικη επιφάνεια των πραγμάτων, οι αξίες της αγάπης, της φιλίας, της δικαιοσύνης και  της ανθρωπιάς είναι out of fashion και αποτελούν πηγές έμπνευσης για παράξενους τύπους σαν εμένα.

Όμως, όλοι στην παρέα μας έχουμε λίγους, μερικούς ή και όλους από τους τύπους ανθρώπων-φίλων, που αναφέρουμε πιο κάτω. Όσο μεγάλες ή μικρές είναι οι παρέες μας, αποτελούν και την ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε, εμπιστευόμαστε, περνάμε καλά ή και δύσκολα καμιά φορά έτσι για να υπάρχει ‘ενδιαφέρον’ και ισορροπία στις ζωές μας . Είναι οι άνθρωποι για τους οποίους αφιερώσαμε πολύτιμο χρόνο που δεν θα πάρουμε ποτέ πίσω.

Έχετε κι εσείς κάποιους από τους πιο κάτω;

 

1
Ο φίλος μου ο αγαπησιάρης.

Είναι το άτομο που ψάχνει την αγάπη στους ανθρώπους, στα ζώα και στις… πέτρες. Αυτός ή αυτή που ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο.

Το άτομο που προσπαθεί συχνά να ενώνει ανθρώπους και να ‘στραγγίζει’ την αγάπη απο μέσα τους. Το άτομο αυτό μάλλον είναι υπερβολικά ρομαντικό να υπάρχει σε έναν τέτοιο κόσμο, αλλά δεν παύει να υπάρχει.

2
Ο φίλος μου ο γκρινιάρης.

Τέτοιους έχουμε οι περισσότεροι. Γκρινιάζει που δεν κάθεται στη θέση του συνοδηγού. Γκρινιάζει που τον πειράζουμε. Γκρινιάζει που πηγαίνουμε κάπου που δεν αρέσει μόνο σ’εκείνον.

Γκρινιάζει που αναπνέουμε, που μιλάμε, που βλέπουμε. Είναι φανερό πως τα έχει με τη ζωή, αλλά δεν παύουμε να τον αγαπάμε όσο και να γκρινιάζει. Η γκρίνια αυτή καμιά φορά, είναι και το αλατοπίπερο της ψυχαγωγίας μας.

3
Ο φίλος μου ο πρήχτης.

Και απ ’αυτόν έχουμε οι περισσότεροι. Ο φίλος πρήχτης, ενώ δεν έχει σχεδιάσει κάτι απο πριν, είναι το άτομο που θα πειράξει, που θα κάνει  φάρσα, που θα τραβήξει την καρέκλα για να πέσεις ή που θα σε κάνει ρεζίλι βάζοντας στο φέισμπουκ τη φωτογραφία που είσαι στην τουαλέτα και… αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο.

Νευριάζεις, θυμώνεις αλλά συγχωρείς γιατί στην τελική, σκέψου πόσο βαρετά θα ήταν τα πράγματα χωρίς αυτόν.

4
Ο φίλος μου ο χασιμιός ή ο κούσβος.

Ο χασιμιός ή ο κούσβος είναι ο άνθρωπος αυτός… που θα χαθεί εβδομάδα ολόκληρη… πιθανόν κάτω απο τα σκεπάσματα του. Θα του μιλάμε πιο πολύ στο τηλέφωνο παρά από κοντά. Θα έρχεται έξω απο το σπίτι μας στα ξαφνικά, ακόμα κι αν χρειαστεί να μας κάνει αναπάντητες 100 φορές στο τηλέφωνο ή να πάρει την αστυνομία για να παραβιάσει την πόρτα και να μπει.

Αυτός που δεν θα ξέρει τι θέλει από τη ζωή του, που πιθανόν να κάθεται παγκύπριες κάθε χρόνο μέχρι να καταλήξει (μην απορείτε γιατί υπάρχουν όντως ανάμεσά μας), που θα χτυπάει το αυτοκίνητο του ελαφρά σε διάφορα σημεία της πόλης σαν τη μασκότ της Αστυνομίας Κύπρου κι αυτός που θα αγαπάμε  κάθε φορά που τον βλέπουμε και περισσότερο.

Όταν θα βρίσκεται ανάμεσά μας, θα κάνει την παρουσία του αισθητή με προβλήματα αισθηματικά, της ζωής, του καθηγητή που τρέμει περισσότερο κτλ. Τέλος πάντων, θα κάνει του κόσμου τις βλακείες.

5
Ο φίλος μου ο λαφαζάνης.

Τα μισά να πιστεύεις απ’ όσα σου λέει ο φίλος μου, σου, του ο λαφαζάνης. Θα σκαρφιστεί διάφορα για να μην έρθει κάπου που δεν θέλει. Θα σκεφτεί άλλα για να ανεβάσει την ‘εικόνα‘ του στους φίλους του.

Θα βρει τρόπο να παρουσιάσει ένα πρόβλημα για το οποίο ενώ φταίει, να φαίνεται ότι φταίει άλλος. Αν και ο λαφαζάνης είναι καμιά φορά υπερβολικά λαφαζάνης, είναι συχνά χρήσιμος.

Ποτέ δεν ξέρεις από πόσα προβλήματα και παρεξηγήσεις μπορεί να φανεί χρήσιμος για να σε βγάλει.

Ο φίλος μου ο αμπάκκιρος.

Empty-Wallet-Medium

Ο αμπάκκιρος φίλος μας είναι πλέον παντού. Τραγικό κι αστείο ταυτόχρονα. Θα είναι το άτομο που θα κρατά στο πορτοφόλι της θείτσας 2-3 ευρώ – όλα κι όλα για ώρα ανάγκης. Το άτομο που θα κυκλοφορεί με τα περισσότερα εκπτωτικά κουπόνια.

Αυτό που θα παίρνει τηλέφωνο στην εκπομπή της Αριστοτέλους τα απογεύματα, μήπως και κερδίσει δείπνο για δύο ή κάποιο ταξίδι. Ο αμπάκκιρος φίλος μας πιθανόν να τρώει τα μεσημέρια του στο μπούκκικο της γειτονιάς παίζοντας με 50άρικα άλλων, για να “κουτσσίσει” την τύχη του.

Θα αλλάζει τόπο διαμονής, κάθε 2-3 μήνες, για να αποφύγει την πληρωμή της δίμηνης κινητής του κάρτας. Τον αμπάκκιρο λοιπόν τον αγαπάμε πάρα πολύ!

6
Ο φίλος μου ο κουτσομπόλης.

Το κουτσομπολιό έτσι κι αλλιώς πάει σύννεφο. Ο κουτσομπόλης φίλος δεν λείπει από πουθενά κι αυτό είναι εγγύηση, γιατί όλοι είμαστε φίλοι με κάποιους κι όλοι έχουμε λίγο ή πολύ το μικρόβιο του κουτσομπόλη.

Ο κουτσομπόλης φίλος μας θα σχολιάσει τα πάντα. Τι είπε ο ένας, τι απάντησε ο άλλος, γιατί λείπει κάποιος, πού βρίσκεται το καλύτερο εστιατόριο, πού τραγουδάει η Βανδή στην Ελλάδα, ποιο κλαμπ έχει περισσότερη πέραση και ποις τα έφτιαξε με ποιον.

Όι πέτε μου: έσσιει κανέναν που εν τον έσσιει τούτον τον φίλο;!

7
Ο φίλος μου ο αθκιασερός.

Δεν έχω να πω πολλά γι’αυτόν… Είναι… να το πω…ο κατα φημισμόν άνθρωπος που πηγαινο-έρχεται στο πανεπιστήμιο για τους τύπους, για να διατηρήσει τον κοινωνικό του κύκλο κι επαφές.

Είναι το άτομο που όταν πάμε σπίτι του τον βλέπουμε να γίνεται ολοένα και περισσότερο  πρωταθλητής στο άλμα επί…του καναπέωςΜετακινούνται από καναπέ σε καναπέ, τρώνε, κοιμούνται, επισκέπτονται την τουαλέτα και ξανά το ίδιο.

Έχουν ότι θέλουν κι όποτε το θέλουν, χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. Όχι απαραίτητα επειδή τους περισσεύουν τα ριάλλια, αλλά επειδή τους περισσεύει υπερβολική τύχη. Ο φίλος αθκιασερός είναι ανάμεσα μας και βασικά… υπάρχει!

8
Ο φίλος μου το ψώνιο.

Λίγη δόση απο το νούμερο 4 του κούσβου, λίγη ακόμα απο το νούμερο 5 του λαφαζάνη και 2-3 σταγόνες απο το νούμερο 8 του αθκιασερού κι έχουμε τον φίλο μας το ψώνιο. Το ψώνιο… έχω αναφερθεί ξανά σε αυτόν, αλλά όπως είπα και παλαιότερα, αυξάνεται σαν κατσαρίδα το είδος αυτό άρα και οι έρευνες γύρω από αυτόν το ίδιο.

Το ψώνιο που έχουμε συνηθίσει, είναι αυτό που καυχιέται ή χουμίζεται για το σώμα του περισσότερο απο το κανονικό. Θα βγει με την τελευταία λέξη της μόδας έξω για να γοητεύσει τους πάντες. Το στυλ είναι θρησκεία γι’αυτόν τον τύπο φίλου και οι σέλφις το ευαγγέλιο.

Αλλά πίσω απο αυτήν τη φανταχτερή μάσκα, κρύβεται ένας υπέροχος χασιμιός-λαφαζάνης-αθκιασερός άνθρωπος. Και τον αγαπάμε κι αυτόν.

9
Ο φίλος μου ο έμπιστος.

Αυτή η κατηγορία φίλου καμιά φορά είναι εντελώς υποκειμενική. Για μερικούς υπάρχουν 2-3 τέτοιοι φίλοι. Για άλλους είναι μόνο ένας. Εξαρτάται πάντοτε από την περίπτωση, αλλά είναι ο τύπος φίλου που εκτιμάμε πολύ που έχουμε, γιατί είναι εκεί για να μας ακούσει – ακόμα κι αν διάφορες συγκυρίες δεν μας επιτρέπουν να βλεπόμαστε συχνά.

Είναι πάντα στην καρδιά μας και τον αγαπάμε πολύ, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι τον ξεχωρίζουμε από τους άλλους. Απλώς του έχουμε λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη, με σοβαρά ζητήματα κυρίως.

Ας πούμε ότι μπορεί να είναι και ο κολλητός. Αλλα και πάλι στον έμπιστο φίλο όλα είναι υποκειμενικά!

Πολλές αγάπες λοιπόν στο σημερινό άρθρο!

Φίλοι μας λοιπόν είναι η οικογένεια που διαλέξαμε να έχουμε. Τους αγαπάμε όλους. Καλό θα ήταν να έχουμε υπ’όψην τη διαφορά των φίλων με τις παρέες.

Παρέα μπορεί να κάνουμε με όλους. Φίλοι όμως είναι λίγοι. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να δημιουργεί εφήμερες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σας.

Φτιάξτε αρμονικές σχέσεις με ΟΛΟΥΣ από τον περίγυρώ σας, αλλά μόνο με τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ σας διατηρείστε την ταυτότητά σας.

Την πραγματική κι όχι την πλαστή. Καλή συνέχεια σε όλους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending