fbpx

5 απαραίτητες τακτικές για να έχεις πάντα υγιές και ανθεκτικό δέρμα!

Στην Κύπρο, ως γνωστό σε όλους, ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και καρκινογόνος.

Αν έχετε παρατηρήσει συχνά οι 50ρηδες του εξωτερικού (κάποιων χωρών τουλάχιστον) φαίνονται πιο νέοι, παρά οι 50ρηδες της Κύπρου.

Αν δεν έχεις χρόνο για να φροντίζεις την επιδερμίδα σου, εδώ είναι κάποιοι απλοί και καθημερινοί τρόποι (αν δεν τους κάνεις ήδη) για να κρατάς την επιδερμίδα σου φρέσκα και όμορφη.

Διάβασε τους με προσοχή:

 

1. Να προστατεύεις τον εαυτό σου από τον ήλιο.

ezgif-save_79.gif-1 (1)

 

Ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να προστατεύεις το δέρμα σου είναι να το προστατεύεις από τον ήλιο. Αν είσαι συνέχεια εκτεθειμένος στον ήλιο, μακροπρόθεσμα αυτό μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, σημαδάκια και άλλα δερματολογικά προβλήματα. Το πιο σοβαρό είναι ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος.

 

  • Να φοράς αντηλιακό: Να βάζεις αντηλιακό με υψηλό SPF σε όλο σου το πρόσωπο και αν μπορείς να ξαναβάζεις κάθε δύο ώρες. Να βάζεις πιο συχνά αν κολυμπάς ή αν έχεις ιδρώσει.
  • Να φοράς γυαλιά ηλίου: Είναι πολύ σημαντικό να φοράμε καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου, αφού προστατεύουν την περιοχή κάτω απο την περιοχή των ματιών (όπως επίσης και τα μάτια) που μακροπρόθεσμα θα προλάβουν τυχόν γραμμές ή ρυτίδες.
  • Να κυνηγάς τη σκιά: Να αποφεύγεις τον ήλιο από τις ώρες 10 π.μ. – 2 μ.μ., όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές.
  • Να φοράς προστατευτικά ρούχα: Να καλύπτεις το σώμα σου με δροσερά πουκαμισάκια, μακριά παντελόνια και καπελάκια, όπως επίσης και γυαλιά προστασίας. 

041b4fb0-05e9-0132-07a1-0eae5eefacd9

 

2. Πες ΟΧΙ στο κάπνισμα.

lucy-smoking-gif

Το κάπνισμα κάνει το δέρμα σου να φαίνεται κουρασμένο και προκαλεί ρυτίδες. Το κάπνισμα στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος που μειώνουν την κυκλοφορία. Το κάπνισμα επίσης καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστικότητα του δέρματος. Αν καπνίζεις και δεν μπορείς να το σταματήσεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις συμβουλές από κάποιο γιατρό, έτσι ώστε να σε βοηθήσει να το κόψεις. Εκτός από το κάπνισμα να έχεις κατά νου, ότι επίσης δεν είναι καλή η υπερκατανάλωση αλκοόλ, ως προς την επιδερμίδα σου.

 

3. Να φέρεσαι ευγενικά στο δέρμα σου.

diy-face-mask

  • Μείωσε τον χρόνο που κάνεις μπάνιο. Με αυτό δεν εννοούμε να μη λούζεσαι αρκετά, αλλά να μειώνεις τον χρόνο που βρίσκεσαι στο μπάνιο. O λόγος είναι επειδή το ζεστό νερό μειώνει τα έλαια της επιδερμίδας.
  • Να επιλέγεις προσεκτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Μπορεί να χρειαστεί να δώσεις κάποια παραπάνω χρήματα για καλύτερα προϊόντα, αλλά να είσαι σίγουρος/ η ότι θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
  • Να ενυδατώνεσαι. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για καλύτερα αποτελέσματα. Οι ενυδατικές κρέμες δεν είναι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του.

 

4. Να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή.

200_s

Μια υγιεινή διατροφή θα σε βοηθήσει να είσαι και να φαίνεσαι στα καλύτερά σου. Απέφυγε τα επεξεργασμένα φαγητά ή τα φαγητά με πολύ ζάχαρη και αύξησε τα φρούτα (κυρίως αυτά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C) και τα λαχανικά. Επίσης να θυμάσαι να πίνεις πολύ νερό, περίπου 8-10 ποτήρια την ημέρα. Εκτός από ισορροπημένη διατροφή, ο καλός ύπνος που είναι περίπου 8 ώρες την ημέρα, βοηθά στην καλύτερη επιδερμίδα.

 

5. Να διαχειρίζεσαι το άγχος σου και να έχεις ανθρώπους με θετική αύρα δίπλα σου.

Jeremy-Renner

Τα αποτελέσματα αν δεν διαχειριστείς το άγχος σου, αφού είναι ένας παράγοντας που κάνει το δέρμα να φαίνεται κουρασμένο. Να κρατάς ένα πρόγραμμα και να το ακολουθείς πιστά. Επίσης να επιλέγεις να βρίσκεσαι δίπλα από ανθρώπους που σε αγαπούν και σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Δίπλα από ανθρώπους που σου εκπέμπουν θετική ενέργεια και σε ανεβάζουν.

Η καλοπέραση της ψυχής σίγουρα βοηθά στην καλύτερη επιδερμίδα.

 

Εσύ λοιπόν τα κάνεις όλα αυτά ή αφήνεις κάτι πίσω; 

 

Δες επίσης: Το ήξερες ότι υπάρχουν αντηλιακές τροφές για έξτρα προστασία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending