fbpx

Η δεύτερη θέση χωρούσε μόνο ένα! (PHOTOS)

Μάχη μέχρι τελικής πτώσης έδωσαν Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα πλαίσια της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Χάντμπολ. Στόχος η δεύτερη θέση με τους γηπεδούχους να την κατακτούν μετά την νίκη τους με 37-27.

Οι φιλοξενούμενοι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ήταν πάντως αυτοί που μπήκαν καλύτερα, παίρνοντας προβάδισμα 3-1. Παρά το γεγονός πως το Πανεπιστήμιο Κύπρου ισοφάρισε (3-3), η υπεροχή της ομάδας της Άρτεμις Παυλίδου στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν εμφανής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στο 13’ της αναμέτρησης να προηγείται 3-6.

Οι γηπεδούχοι του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου ανέβηκαν διορθώνοντας λάθη τόσο στο αμυντικό αλλά και επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού τους. Και αφού πρώτα διατηρήθηκαν σε απόσταση βολής από τους ερυθρόλευκους (6-7), ακολούθως ισοφάρισαν στο 20’ για να φέρουν το ματς τούμπα (9-8)  και ενώ το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είχε χειροσφαιριστή εκτός με δίλεπτο αποκλεισμό. Έχοντας φτερά στα πόδια οι κυανόλευκοι και εκμεταλλευόμενοι νέο δίλεπτο αποκλεισμό για χειροσφαιριστή των φιλοξενουμένων ανέβασαν σταδιακά τη διαφορά με το ημίχρονο να λήγει στο 15-10.

Με…φόρα από το φινάλε του πρώτου μέρους μπήκε στο παρκέ η γηπεδούχος ομάδα κάτι που άνοιξε την ψαλίδα (20-10). Οι ερυθρόλευκοι ξεπερνώντας το αρχικό μούδιασμα έκαναν την αντεπίθεση του για να μείνουν στη διεκδίκηση της νίκης και με ένα σερί 1-5 έφεραν την διαφορά στο -6 (21-15). Το παιχνίδι στο κλειστό του Πανεπιστημίου Κύπρου συνέχισε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων αφού από τη μια, οι γηπεδούχοι ήθελαν να διατηρήσουν προβάδισμα και νίκη και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι να ξαναμπούν στο ματς.

Με την ώρα να περνά όμως και τη διαφορά να μην συρρικνώνεται (29-22, 9 λεπτά πριν τη λήξη), κάπου επήλθε και απογοήτευση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που συνέχισε να παλεύει. Με την σειρά του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διατήρησε την ευστοχία του στην επίθεση με το τέλος να τους βρίσκει νικητές με 37-27.

Έτσι, με μια αγωνιστική μόλις να απομένει, η ομάδα του Κωνσταντίνου έφτασε τους 6 βαθμούς έναντι 5 των ερυθρολεύκων και όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει δεύτερο αφήνοντας τον χτεσινό του αντίπαλο στη τρίτη θέση.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Τιμόθεος Μινασίδης που σκόραρε 9 τέρματα με τον Χρίστο Δίπλαρο να ακολουθεί με 7. Πέντε σημείωσε ο Σωτήρης Καρακώστα και από 4 οι Κωνσταντίνος Μακρής και Χαράλαμπος Σοφοκλέους. Τρία τέρματα σημείωσε ο Νικόλας Πάττουρας, δυο ο Λεωνίδας Σταυρινίδης και από ένα οι Χαράλαμπος Παπατρύφωνος, Άγγελος Χρυσάνθου και Ματθαίος Κονίκκος.

Για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας MVP o Αντρέας Μακρής με 9 τέρματα, ο Ανδρέας Φωτίου, άξιος συμπαραστάτης με 7 με τον Σωτήρη Μπρούνζο να σημείωσε 4. Από 3 τέρματα σκόραραν οι Ανδρέας Ιωάννου και Σταύρος Ιωάννου ενώ ένα τέρμα σημείωσε ο Αλέξανδρος Ιακώβου.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου):  Καρακώστα Σ. Σοφοκλέους Χ., Ιακώβου Κ., Πάττουρας Ν., Ρούσος Π., Κονίκκος Μ., Χρυσάνθου Α., Κουτσογιάννης Χρ., Αρτεμίου Ρ., Χατζηγεωργίου Π., Σολωμού Ν., Σταυρινίδης Λ., Παπατρύφωνος Χ., Δίπλαρος Χ., Μινασίδης Τ., Μακρής Κ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Άρτεμις Παυλίδου): Γαβριηλίδης Φρ., Σταυρινίδης Θ., Μακρής Α., Ιωάννου Σ., Σακισλίδης Γ., Ιακώβου Α., Μπότσαρης Δ., Ιωάννου Α., Θεοφάνους Π., Μπρούνζος Σ., Σαμμούτης Ι., Χαραλάμπους Π., Φωτίου Α.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending