fbpx

Περιμένουν να σηκώσουν το τιμημένο! (photos)

Πρωταθλήτρια είναι ουσιαστικά από χθες βράδυ η ομάδα καλαθόσφαιρας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αφού επικράτησε του Πανεπιστημίου Κύπρου με σκορ 47 – 56 και με μια αγωνιστική να παραμένει, οι 3 βαθμοί που χωρίζουν το πανεπιστήμιο της Μακεδονίτισσας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν μπορούν να ανατραπούν.

Εντυπωσιακά ξεκίνησαν τον αγώνα οι  ερυθρόμαυροι που προηγήθηκαν με 0-7 προτού οι γηπεδούχοι κάνουν την δική τους αντεπίθεση και μειώσουν σε 5-7, 6.20’ πριν την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Με τις 2 πλευρές να παίζουν ανοικτό μπάσκετ χωρίς σκοπιμότητες,αλλά τους φιλοξενούμενους να υπερέχουν το δεκάλεπτο έληξε στο 10-17.

Στο μέτριο δεύτερο δεκάλεπτο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν κακό, μακριά από τον καλό του εαυτό με πάρα πολλά λάθη. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που χωρίς να πιάσουν τα στάνταρ προηγούμενων παιχνιδιών αλλά παίζοντας απλό μπάσκετ αύξησαν την διαφορά με το ημίχρονο να λήγει στο +14 για την ομάδα του Μάριου Αργυρού και το 14-28.

Ανέβασαν κάπως στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο κυανόλευκοι και ερυθρόμαυροι με τα λάθη πάντως και από τις 2 πλευρές να είναι αρκετά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 6.31’ πριν την λήξη του δεκαλέπτου, η φωτεινή πινακίδα να γράφει 19-30. Η κόρνα της λήξης του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τη διαφορά ανάμεσα στους  2 αντίπαλους να μεγαλώνει και το σκορ στο 25-42.

Και εκεί που φαινόταν το παιχνίδι να είχε κριθεί προ πολλού ήρθε το ξέσπασμα της ομάδας του Κυριάκου Αδάμου στο τελευταίο κομμάτι του ματς δίνοντας νέο ενδιαφέρον. Ανεβάζοντας την απόδοση τους σταδιακά μέσα στο δεκάλεπτο οι καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Κύπρου απείλησαν το ισχυρό προβάδισμα των φιλοξενουμένων.

Και όμως, το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου δεν προδιάγραφε τέτοια εξέλιξη αφού 6 λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 28-46. Σιγά-σιγά όμως, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ψαλιδίζουν την διαφορά με αποτέλεσμα 3.03’ πριν το τέλος, οι φιλοξενούμενοι να είναι μπροστά μόλις 9 πόντους (41-50). Η κακή άμυνα όμως του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνδυασμό με άστοχες επιθέσεις επέτρεψαν στους πρωταθλητές να μην μπουν σε μπελάδες και να πάρουν τελικά τη νίκη με 47-56.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Καραπιδάκης με 18 πόντους με τον Χρίστου Α. να ακολουθεί από κοντά με 14. Εννιά πόντους σημείωσε ο Αυγουστίνου, εφτά ο Χρίστου Σ. και έξι ο Νεοφύτου. Με δύο πόντους τελείωσε τον αγώνα ο Πηλαβάς.

Για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Αντωνιάδης σημείωσε 14 πόντους (3 τρίποντα) με άξιο συμπαραστάτη τον  Χριστοδουλίδη που σημείωσε 13 (3 τρίποντα). Δέκα πόντους «έγραψε» ο Γεωργίου , εφτά ο Γαβριήλ, δυο ο Βίκτωρος και ένα ο Μπινιάρης.

Κάπως έτσι, οι κυανόλευκοι σε μια πορεία με σκαμπανεβάσματα τέλειωσαν το πρωτάθλημα με 11 βαθμούς ως αποτέλεσμα 3 νικών και 5 ήττων ενώ από την άλλη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζει αήττητο, έφτασε τους 14 βαθμούς και περιμένει το παιχνίδι της επόμενης βδομάδας με το Πανεπιστήμιο Frederick για να πανηγυρίσει και τυπικά τον τίτλο.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αδάμου Κυριάκος): Χριστοδούλου Α., Νόνης Χ., Αριστοδήμου Σ., Γεωργίου Μ., Χριστοδουλίδης Μ., Βίκτωρος Σ., Μπινιάρης Α., Αντωνιάδης Σ., Γαβριήλ Δ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Αργυρού Μάριος): Καραπιδάκης Α., Θεοδόση Μ., Χρίστου Α., Αυγουστίνου Γ., Χρίστου Σ., Αργυρού Μ., Ignatovsky S., Πηλαβάς Χ., Λάμπρου Π., Φυσεντζίδης Ν., Νεοφύτου Ν.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending