fbpx

Η αλλαγή στο Facebook που πρέπει να μάθεις: Τα Messenger chatbots!

Ποιος από εμάς δεν χρησιμοποιεί το Messenger έστω 10 φορές την ημέρα για να επικοινωνήσει με τον οποιονδήποτε; Από τους φίλους-συγγενείς μας στην Κύπρο, μέχρι γνωστούς και φίλους στο εξωτερικό. Με όποιον θέλεις να chat-άρεις ανά πάσα στιγμή δωρεάν, έχοντας Internet, το Messenger είναι εκεί για ‘σένα.

Και επειδή όλ’ αυτά τα γνωρίζει ο καλός μας Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε πρόσφατα ακόμα ένα τρόπο για να κάνει το Messenger πιο must (αλλά και χρήσιμο) σε όλους μας. Έρχονται τα Messenger bots!

Τι θα περιλαμβάνει η προσθήκη των bots στο Messenger app; 

facebook-chatbot-alt

Τα bots (λογισμικό με διάφορους βαθμούς πολυπλοκότητας) θα μπορούν να προσομοιώνουν την ανθρώπινη συνομιλία, ώστε να εξυπηρετούνται οι χρήστες.

Τι θα μπορείς να κάνεις με απλά λόγια; Να παραγγείλεις φαγητό, να κάνεις κράτηση σε ξενοδοχείο, ακόμα και τραπέζι σε εστιατόριο. Αντί να ανοίγεις πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, θα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις μόνο μέσω του Facebook Messenger. 

Σκέψου πως θα μπορείς να κλείσεις την επόμενη πτήση σου ή το δωμάτιο σου στο ξενοδοχείο με ένα απλό μήνυμα στην κάθε εταιρεία!

bots3

Ή ακόμα φαντάσου να μπορείς να κάνεις με αυτό τα ψώνια σου, τις συναλλαγές με την τράπεζα, την ανταλλαγή χρημάτων κ.ά. Ποιος θα έλεγε όχι σε όλα αυτά, μαζεμένα στην ίδια εφαρμογή;

Επίσης, Τα Chatbots θα μπορούν να βοηθήσουν πολύ και τις τοπικές επιχειρήσεις, που χρειάζονταν αυτή τη βοήθεια, με πιο έντονη και προσβάσιμη εμφάνιση online, σε περισσότερο κοινό.

Εκτός από το Facebook κι άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν τα bots: Line, Kik, Microsoft και το WeChat.

Εννοείται όμως ότι δεν θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα πάντα…

Instagram Changes Terms Of Service, Stirs Anger Among Users

Όπως π.χ. το scrolling μας στο Instagram ή τα e-mail σας. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως τα updates δεν θα τα βελτιώνουν με τον καιρό. Μέχρι τη στιγμή που τα Chatbots ίσως και να πλησιάζουν περισσότερο την “αλληλεπίδραση” και την “τεχνητή νοημοσύνη“.

Αν θες να μάθεις περισσότερα, μέσα από ένα εύκολο οδηγό για τα chatbots και τις λεπτομέρειες τους, πάτα εδώ: recode.net -what-are-bots

Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει τελικά με αυτή την αλλαγή στο Messenger μας!

Δες επίσης: Πώς έπρεπε να ονομαστούν τα Reactions του Facebook αλά κυπριακά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending