fbpx

Τα do’s και τα dont’s του μακιγιάζ!

Δεν χρειάζεται όλες μας να είμαστε τέλειες στο μακιγιάζ.

Yπάρχουν όμως κάποιες συμβουλές  που όλες μας πρέπει να ακολουθούμε για να μην δείχνουμε υπερβολικά βαμμένες ή και κάποιες φορές…. αστείες.

 

1. Βάση:

neck match

 

Ας ξεκινήσουμε με τη βάση μας! Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε foundation που δεν είναι το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο μας δέρμα. Πολλές κοπέλες χρησιμοποιούν τη λάθος απόχρωση, και το εφαρμόζουν μέχρι το τέλος του προσώπου, χωρίς να το σβήσουν στο λαιμό -κάτι που φαίνεται τελείως αφύσικο– αφού σκοπός της βάσης είναι να καλύψει τις ατέλειες του δέρματος μας και να γίνει ένα με αυτό.

Αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να δοκιμάσετε το foundation με το δάκτυλο σας στο λαιμό σας σε φυσικό φως ημέρας, και αυτό που θα γίνει ένα με το χρώμα του δέρματος σας είναι η κατάλληλη απόχρωση για εσάς.

 

2. Μάτια

mixing

Αποφύγετε τις έντονες σκιές που δεν έχουν σβηστεί καλά με πινέλο, αφού αυτό έχει το αποτέλεσμα δείχνει πολύ άγριο και απεριποίητο. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα μολύβια ματιών, τα οποία καλό είναι να αποφεύγονται στο κάτω μέρος του ματιού χωρίς να σβηστούν με μια απαλή απόχρωση σκιάς.

 

3. Φρύδια

eyebrows

Για να γεμίσεις τα κενά σημεία στα φρύδια σου, επέλεξε ένα προϊόν σε μορφή σκιάς, και όχι σε μολύβι, αφού με το μολύβι είναι εύκολο να το παρακάνεις και να κάνεις τα φρύδια σου να φαίνονται αφύσικα με σκληρές γραμμές. Για τέλος, επέλεξε μια μάσκαρα φρυδιών η οποία θα κρατήσει τις τρίχες των φρυδιών σου στη θέση τους όλη μέρα!

 

4. Χείλη

kylijenner90
Τον τελευταίο καιρό το να γεμίζεις τα χείλη σου (overlining) έχει γίνει μόδα, λόγω της Kylie Jenner, και πολλές κοπέλες ακολουθούν αυτή την τεχνική! ΟΜΩΣ, υπάρχουν κάποιοι κανόνες για να δείχνουν τα χείλη σου πιο σαρκώδη, χωρίς να είναι αφύσικα και πολύ ψεύτικα.

 

lip
Don’t: Μην κάνεις τα χείλη σου overlining με κάποιο προϊόν που ΔΕΝ είναι matte. Αυτό, είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι πιο πολλές κοπέλες, αφού οποιοδήποτε προϊόν που έχει γυαλάδα, κάνει το πραγματικό μέγεθος των χειλιών σας να ξεχωρίζει, κάνοντας να φαίνονται ψεύτικα.

Do: Από την άλλη, χρησιμοποιώντας κάποιο matte μολύβι χειλιών, και ζωγραφίζοντας ελαφρά πιο πάνω από το πραγματικό σας σχήμα χειλιών, δημιουργάτε την ψευδαίσθηση μεγαλύτερων και πιο ζουμερών χειλιών. Προσοχή όμως κορίτσια, ποτέ με υπερβολή!

 

Αυτά λοιπόν είναι κάποια από τα do’s και τα dont’s του μακιγιάζ που σας συμβουλεύω να ακολουθήσετε! Εφαρμόστε τα και θα με θυμηθείτε!

Για περισσότερα beauty tips κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending