Look at Me: Πώς μια νέα εφαρμογή στο κινητό θα βοηθά τα παιδιά με αυτισμό; (video)

Πόσο μπορεί μια απλή εφαρμογή στο κινητό μας να βοηθήσει παιδάκια που πάσχουν από κάποιο πρόβλημα;

Ιδιαίτερα μικρά παιδιά που έχουν την διαταραχή του αυτισμού;!

bautism

 

Η εταιρεία Samsung πρωτοπόρησε και πάλι. Σε αυτή την φάση έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βρίσκεται στα κινητά μας τηλέφωνα από μια εφαρμογής. Μέσω αυτού τα παιδιά μπορούν να έχουν οπτική επαφή, να διαβάζουν εκφράσεις προσώπου και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Το ”Look at Me” είναι μια πρωτοβουλία της παγκόσμιας “Launching Pleople” καμπάνιας της Samsung. Το Launching People προσφέρει την δυνατότητα σε ανθρώπους από όλο το κόσμο να προσφέρουν τις λαμπρές και καινοτόμες ιδέες τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους σε συνδυασμό με την τεχνολογία της Samsung.

Στο βιντεάκι βλέπουμε τον Jong-Hyun ο οποίος μέσω της εφαρμογής ”Look at Me”, εκπαιδεύεται για 8 εβδομάδες επί καθημερινής βάσεως με την κάμερα του κινητού. Αυτό δεν τον βοήθησε απλά να έχει οπτική επαφή ευκολότερα αλλά και να έρθει πιο κοντά στην μητέρα του.

autism

Δεν ξέρεις τι είναι ο αυτισμός; Διάβασε τα παρακάτω και μάθε:

 

Με βάση τη Βικιπαίδειαο Αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά. Όλες αυτές οι ενδείξεις ξεκινούν πριν το παιδί γίνει τριών ετών. Μπορεί επίσης να είναι και μια εκ γενετής ασθένεια.

Στα αυτιστικά άτομα τα μειονεκτήματα συνυπάρχουν με πλεονεκτήματα. Αρχικά, μπορεί να διαθέτουν αρκετή ικανότητα σε μερικές συγκεκριμένες λειτουργίες, σε ότι αφορά το γενικό επίπεδο λειτουργίας τους. Για παράδειγμα ενδιαφέρονται πολύ για την ζωγραφική, την μουσική, τους μαθηματικούς υπολογισμούς και την απομνημόνευση γεγονότων.

Ποια είναι όμως τα προβλήματά τους σε διανοητικό επίπεδο;

 

Autism-stacking-cans_2nd_edit

Η επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση αντικειμένων σε σειρά είναι μια συμπεριφορά που συχνά παρατηρείται σε αυτιστικά παιδιά.

Έχουν αρκετούς περιορισμούς σε δραστηριότητες και ενδιαφέροντα. Δηλαδή, μπορεί να παρουσιάζουν σωματικές κινήσεις τις οποίες επαναλαμβάνουν συνέχεια, όπως είναι το χειροκρότημα, οι περιστροφές ή το κούνημα κορμιού. Μερικά άτομα με αυτισμό μπορεί να μιλούν επίμονα ξανά και ξανά για το ίδιο θέμα. Το άτομο είναι επίσης πιθανό, να έχει την ανάγκη να ακολουθεί την ίδια ρουτίνα ή το ίδιο πρόγραμμα κάθε μέρα στις διάφορες δραστηριότητές του.

Αν γίνουν αλλαγές στις συνήθειες, το παιδί ή ο ενήλικας αναστατώνεται πολύ και η αναστάτωση πολλές φορές προκαλεί έντονα διαταρακτικές συμπεριφορές, όπως ξεσπάσματα οργής. Επίσης, τα αυτιστικά παιδιά παρουσιάζουν μια απουσία αυθόρμητης ικανότητας για «συμβολικό» παιχνίδι. Τέλος, στα άτομα αυτά παρουσιάζεται μια σοβαρή επιβράδυνση στη γλωσσική ανάπτυξη και στην επικοινωνία. 

Ποιες είναι οι δραστηριότητες που ευχαριστούν ένα άτομο με αυτισμό;

images

 

Τα άτομα με αυτισμό απολαμβάνουν να έχουν τις ίδιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες με τα άτομα που δεν πάσχουν από κάποια αναπηρία. Τους αρέσει η μουσική, το κολύμπι, η πεζοπορία, το τραγούδι, η ιππασία και άλλα. Τα άτομα αυτά, μπορεί να έχουν ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον σε κάποια δραστηριότητα στην οποία να έχουν γίνει «ειδικοί».

Για αυτά τα άτομα, τα πράγματα όπως το να βλέπουν το νερό να τρέχει, να ξεφυλλίζουν τις σελίδες ενός βιβλίου, να κουνούν ένα κομμάτι σύρμα, είναι ενδιαφέροντα που ερεθίζουν τις αισθήσεις τους.

 

   Δες το πιο πάνω βίντεο και θα καταλάβεις!

 

Δες επίσης: Τα 5 Apps που κάθε φοιτητής χρειάζεται στο κινητό του!

Avatar photo
Ονειροπόλα με τρελή φαντασία, εμπνέεται από οτιδήποτε και είναι πάντα γεμάτη με θετική ενέργεια.