fbpx

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ!

Το καθάρισμα των πινέλων του μακιγιάζ είναι μια διαδικασία που όλες μας πρέπει να ακολουθούμε, ούτως ώστε να μη μεταφέρουμε μικρόβια από τα λερωμένα πινέλα στο πρόσωπο μας, μιας και τα βρώμικα πινέλα είναι ένας από τους λόγους που ευθύνεται για την ακμή μας (ναι, καλά ακούσατε!).

 

images

 

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τα πινέλα σας, μικρόβια από το πρόσωπο μας μεταφέρονται στα πινέλα τα οποία στην συνέχεια αναπτύσσονται εκεί, και την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο σας, τα μικρόβια αυτά θα μεταφέρονται στο πρόσωπο σας πίσω!

Γι’ αυτό και τα πινέλα μας πρέπει να πλένονται τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 εβδομάδες. Αν είστε από τις κοπέλες που υποφέρουν από ακμή, θα σας συμβούλευα να πλένετε τα πινέλα σας ακόμη πιο συχνά, μια φορά τη βδομάδα δηλαδή, και θα δείτε έτσι μεγάλη βελτίωση στο δέρμα σας!

Μην ξεχνάς επίσης ότι τα πλυμένα πινέλα κάνουν καλύτερη εφαρμογή των προϊόντων, αφού τα βρώμικα πινέλα είναι γεμάτα υπολείμματα παλιού μακιγιάζ.

 

Πάμε λοιπόν να σας δείξω, βήμα προς βήμα, πώς να πλύνετε τα πινέλα σας πανεύκολα !

 

1ο βήμα:

0

 

Απλώστε σε μια επιφάνεια τα πινέλα που θέλετε να πλύνετε και παίρνοντας ένα-ένα κάθε φορά, κρατώντας το να βλέπει προς τα κάτω, βρέχετε το πινέλο κάτω από τρεχούμενο νερό.

 

2o βήμα:

2o vimataki
Χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι χεριών με αντισηπτική δράση, ούτως ώστε να απομακρύνει τα μικρόβια, και αφού εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα στο πινέλο, αρχίστε να καθαρίζετε με κυκλικές κινήσεις το πινέλο στην παλάμη του χεριού σας.

 

3ο βήμα: 

3
Αφού δείτε ότι το πινέλο έχει καθαρίσει από τα υπολείμματα μακιγιάζ, κάντε την ίδια κυκλική κίνηση στην παλάμη σας, αυτή την φορά κάτω από το τρεχούμενο νερό, για να απομακρύνετε την σαπουνάδα από το πινέλο και όλα τα τυχών υπολείμματα μακιγιάζ που έχουν απομείνει.

 

4o βήμα:

4o vimataki

Χωρίς να εφαρμόσετε πολλή δύναμη για να μην καταστρέψετε τις τρίχες των πινέλων σας, απομακρύνετε το πολύ νερό από το πινέλο και απλώστε το σε μια καθαρή πετσέτα. Σε λίγες ώρες τα πινέλα σας θα έχουν στεγνώσει, και θα είναι έτοιμα και πεντακάθαρα για το επόμενο σας μακιγιάζ!

 

Τώρα που είδες πόσο εύκολο είναι, μην αμελείς τον καθαρισμό των πινέλων σου, για να έχεις τέλεια εφαρμογή μακιγιάζ και δέρμα χωρίς ακμή!

 

Μάθε κι άλλα beauty tips κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending