fbpx

Τα αποφθέγματα διασήμων που θα σου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης!

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει διάφορα αποφθέγματα μεγάλων καλλιτεχνών που σου έκαναν εντύπωση, σε προβλημάτισαν, ή ακόμα κατάφεραν να σου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης.

Πιο κάτω σου παρουσιάζω τα “δικά μου” αποφθέγματα, τα οποία με εκφράζουν απόλυτα, γραμμένα απο τους πιο σπουδαίους ανθρώπους στον κόσμο.

Είναι αυτά τα οποία, κατά την άποψη μου, κάθε άνθρωπος πρέπει να θυμάται όσο ζει, ούτως ώστε να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος!

 

1. “Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια. Να μετράς την ζωή σου με χαμόγελα, όχι με δάκρυα”.

– John Lennon

john-lennon-peace

Θα μπορούσα να μοιραστώ μαζί σας πολλά απο αυτά που είχε πει ο θρύλος των Beatles. Ωστόσο, ένα απο τα αγαπημένα μου, αποτελεί το πιο πάνω.

 

2. “Αν δεν αγκαλιάσεις τον εαυτό σου εσύ πρώτα, μην περιμένεις να το κάνει άλλος. Αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ”.

– Νίκος Καζαντζάκης

183173-kazantzakhs_6

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες. Για την ακέραιη παρουσία του καταπολεμήθηκε και από την Πολιτεία και από την Εκκλησία.

 

3. “Δεν πιστεύω ότι ο μοναδικός σκοπός της ανθρωπότητας σε αυτό τον πλανήτη είναι να βγάζει λεφτά για να καταναλώνει. Αν αναρωτιέσαι ποιος πιστεύω πως είναι αυτός ο σκοπός, θα σου δώσω ένα στοιχείο. Έχει να κάνει με το να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε”.

Bill Hicks

BillHicks

Αμερικανός κωμικός, τόσο στις παραστάσεις του, όσο και στις συνεντεύξεις του, ο Χικς επέκρινε την μετριότητα και την κοινοτοπία των μέσων μαζικής επικοινωνίας και της ποπ κουλτούρας, χαρακτηρίζοντας τα ως εργαλεία καταπίεσης και πνευματικής υποβάθμισης των ανθρώπων.

 

4. “Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία.”

Μάνος Χατζιδάκης

xatzidakis

 

5. “Κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται έχοντας μέσα στην ψυχή του μίσος για τον συνάνθρωπο του, εξαιτίας του χρώματος του δέρματος του, της καταγωγής του, ή της θρησκείας του. Οι άνθρωποι εκπαιδεύονται για να μισούν. Εφόσον όμως μαθαίνουν να μισούν, μπορούν να μάθουν και να αγαπούν, κάτι που είναι πιο φυσικό για την ανθρώπινη ψυχή”.

Nelson Mandela

images

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύμβολα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εποχής μας, ένας άνθρωπος που η αφοσίωσή του στις ελευθερίες του λαού του ενέπνευσαν υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

 

6. “Εμείς κανέναν δεν μισούμε. Αφήστε μας, ν’ αγαπάμε τον κόσμο, να σας αγαπάμε. Εμείς άλλον εχθρό δεν έχουμε, παρά μονάχα ‘κείνον που δε σέβεται τον Άνθρωπο”.

Γιάννης Ρίτσος

ritsos 

 

7. “Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου, ήταν να απαλλαγώ από ό,τι δεν ήταν καλό για την υγεία μου: Φαγητά, ανθρώπους, πράγματα, καταστάσεις και γενικά κάθε τι που με κρατούσε κάτω και μακριά από τον πραγματικό μου εαυτό. Στην αρχή ονόμασα αυτή τη στάση μου, “υγιή εγωισμό”. Τώρα ξέρω ότι λέγεται, αγάπη του εαυτού μας“.

Charlie Chaplin

charile

 

8. “Και να μη βλέπεις πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες, που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σʼ εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους. Και να μη νιώθεις καμία φορά ευλογημένος που μπορείς να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου, την καλή υγεία, δυο φίλους, μια αγάπη, μια δουλειά, μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι έχει λόγο η ύπαρξή σου…. Γιατί αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Και που η λύπη τους είναι η δύναμή τους.”

Απόσπασμα απo “Το παράπονο”– Οδυσσέας Ελύτης

οδυσσεας ελυτης

 

9. ” Ποιoς είσαι εσύ που θα με κρίνεις για τη ζωή που κάνω; Δεν είμαι τέλειος και δεν χρειάζεται να είμαι. Και πριν ξεκινήσεις να με δείχνεις, βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι καθαρά”.

-Bob Marley 

bob

Τα τραγούδια του ήταν γεμάτα μηνύματα ανθρωπιάς, είτε είχαν πολιτική χροιά είτε όχι. Οι φυλετικές διακρίσεις πάντα στο επίκεντρό του, αφού και ο ίδιος βίωσε τον ρατσισμό από πολύ νεαρή ηλικία.  “Χαλαρώστε και ζήστε τη ζωή σας καλά και όπως τη θέλετε” το μότο του.

 

Ποιο είναι το δίκο σου απόφθεγμα για τη ζωή;

 

Δες επίσης: 10 βασικά αποφθέγματα ζωής!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending