Η νύχτα που οι τερματοφύλακες έκαναν τη διαφορά! (video)

Κάνοντας αρχή από τα βασικά, όσο αφορά τα χτεσινά ημιτελικά θεωρώ πως πέρασαν οι καλύτερες ομάδες όπως εξελίχθηκαν τα ζευγάρια. Μην ξεχνάμε πως τα ημιτελικά και ο τελικός του κυπέλλου είναι ουσιαστικά το αποκορύφωμα της χρονιάς και εκεί που δείχνει η κάθε ομάδα πόσο θέλει το τρόπαιο. Αγωνίζονταν, λοιπόν, οι 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και δικαιωματικά, Απόλλωνας και Ομόνοια πήραν θέση για τον μεγάλο τελικό έστω και στη διαδικασία των πέναλτι.

Ήταν ουσιαστικά τα 2 χτεσινά παιχνίδια μια μικρογραφία του πρωταθλήματος. Έντονο πάθος και δίψα για διάκριση με, πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων, χαμηλή ποιότητα. Εκεί που στέκεται ο γράφων, είναι στο σασπένς που κουβάλησαν τα χτεσινά παιχνίδια αλλά και στην κλάση των τερματοφυλάκων.

Ήταν μια νύχτα, ένα απόγευμα αν προτιμάτε, που οι τερματοφύλακες έβαλαν τα χέρια τους (ή και τα πόδια τους) και πήραν έστω λίγη δημοσιότητα σε ένα άθλημα κατ’ εξοχήν επιθετικό.

Προσέξατε ότι δεν διαχώρισα κανέναν, έτσι; Αυτό γιατί πέραν από τους ήρωες, Βάλε και Γιωργαλλίδη και οι Πάρντο και Τόνιο κράτησαν ζωντανές τις ομάδες τους σε αρκετές περιπτώσεις.

Να δούμε όμως λίγο τους νικητές γιατί οι δικές τους αποκρούσεις όταν έκαιγε η μπάλα είναι που έστειλαν τις ομάδες τους στο τελικό. Από τη μια, ο Μπρούνο Βάλε, στο νησί μας και τον Απόλλωνα από το 2012 συμπλήρωσε χτες 100 συνεχόμενες συμμετοχές στην αρχική εντεκάδα των γαλάζιων ήταν λες και το ήθελε η μοίρα να κρίνει αυτός τη διαδικασία των πέναλτι. Σε μια διαδικασία που κανείς δεν έλεγε να αστοχήσει, ο Πορτογάλος απόκρουσε το πέναλτι του Αστίθ (τελευταίο στη σειρά) στέλνοντας την ομάδα του στο μεγάλο τελικό της 18ης Μαίου.

Ήρωας για την Ομόνοια έγινε (για ακόμα μια φορά) ο Αντώνης Γιωργαλλίδης. Ο 34χρονος πορτιέρε έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού σε ένα απόλυτα ισορροπημένο ζευγάρι όπως εξελίχθηκε αυτό με την ΑΕΚ. Προσέξτε τον πως κινείται πριν το πέναλτι του Μπόλιεβιτς. Υψώνει το δεξί χέρι υποβάλλοντας ουσιαστικά στον Μπόλιεβιτς ότι μάλλον προς τα εκεί θα πέσει, ο Μαυροβούνιος σαστίζει και επιλέγει δυνατό χτύπημα στο κέντρο της εστίας. Ο Γιωργαλλίδης, όμως, με όπλο την εμπειρία, περιμένει τον χαφ της ΑΕΚ και μαζεύει την μπάλα χωρίς ουσιαστικά να τεντωθεί σε μια δύσκολη πάντως απόκρουση δείγμα της κλάσης του. Αυτό ήταν. Ήταν το πρώτο πέναλτι των Λαρνακέων και πλέον όλη η πίεση ήταν πάνω τους χωρίς να καταφέρουν να αντιστρέψουν τους δείχτες του ρολογιού.

Απόλλωνας και Ομόνοια (ή Ομόνοια και Απόλλωνας) αν προτιμάτε, λοιπόν, στις 18 του Μάη θα μονομαχήσουν για την κούπα του κυπέλλου. Όπως ακριβώς και πριν 5 χρόνια. Τότε, νικητές αναδείχτηκαν οι πράσινοι … στα πέναλτι (τι σου είναι η μοίρα, ε;)

Φέτος; Θα ξέρουμε σε ένα, περίπου, μήνα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending