fbpx

Η τελευταία συνάντηση των αρθρογράφων μας με το δημοσιογράφο Μαρίνο Νομικό!

Στη χθεσινή μας συνάντηση, (21/4/2016) είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε για ακόμη μια φορά, το γνωστό δημοσιογράφο-αρθρογράφο Μαρίνο Νομικό. Όπως και την προηγούμενη φορά (δες εδώ), αμέσως δέχθηκε την πρόσκληση μας για να έρθει στην τελευταία συνάντηση μας με τους φοιτητές-αρθρογράφους μας, στο Capital Impact στην Έγκωμη.

Ο ίδιος, εκτός από τις δημοσιεύσεις-άρθρα του, είναι γνωστός στο κοινό για τη σάτιρα του μέσω σχολιασμών/άρθρων περί επικαιρότητας, για τις  “σικεντεύξεις” διαφόρων διάσημων προσώπων της Κύπρου και για τα μοναδικά του tweets, ειδικά σε καιρό talent shows και διαγωνισμών στην Κύπρο. 

Η συνάντηση με τους SpotLighters μας είχε τη μορφή χαλαρής συζήτησης με τον κ. Νομικό, στην οποία γίνονταν ερωτήσεις, σχολιασμοί και διάφορες αναφορές στη δημοσιογραφία και γενικότερα στην έμπνευση για ένα επιτυχημένο άρθρο.

 

Αυτή ήταν και η τελευταία συνάντηση με τους SpotLighters μας και δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερο κλείσιμο.

 

Η συζήτηση ξεκίνησε με το Μαρίνο Νομικό να αστειεύεται προς τους αρθρογράφους μας λέγοντας πως: καλύτερα που έχουν σαν χόμπι τη δημοσιογραφία, παρά σαν κύριο επάγγελμα.

nomikos

Οι αρθρογράφοι μας που έλαβαν μέρος στο Internship του StudentLife, σπουδάζουν σε διαφορετικούς κλάδους μεταξύ τους και κανένας απ’ αυτούς δεν είναι η Δημοσιογραφία. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Νομικός εξήγησε πως η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα – ιδιαίτερα στη δημοσιογραφία στην Κύπρο. Τόνισε επίσης πως παρακολουθώντας την ιστοσελίδα μας, παρατήρησε “σπουδαία ταλέντα” και θα ήταν καλό οι φοιτητές να συνεχίσουν να γράφουν άρθρα και να μην το σταματήσουν.

 

Ακολούθησε συζήτηση για την αρθρογραφία σε online websites και τη χρήση των social media.

DSC_8802

Ο κ. Νομικός συζήτησε με τους αρθρογράφους μας για την έντυπη και για την online δημοσιογραφία. Ο ίδιος δουλεύει στον Φιλελεύθερο και εξέφρασε την άποψη του για όσα βλέπει καθημερινά από διάφορες ιστοσελίδες και τις δημοσιεύσεις τους. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει κάποια λιγότερο-έγκυρα sites σε σύγκριση με τα πιο έγκυρα και σοβαρού περιεχομένου. Αφού έγινε και σύγκριση ανάμεσα στα διάφορα είδη των δημοσιογράφων, παρότρυνε τους SpotLighters του StudentLife να μην πέσουν στις διάφορες “παγίδες” της αρθρογραφίας.  Τα social media κατά τον ίδιο είναι μια “εναλλακτική μέθοδος έκφρασης“.

 

Γιατί ξεκίνησε να ασχολείται με την αρθρογραφία;

2016-04-21 17.14.09-1

Ο ίδιος ήθελε να κάνει τη διαφορά και να έχει “απήχηση”, παρά να ακολουθήσει τη συμβατική δημοσιογραφία. Ακολούθως, τον ενημερώσαμε για τα tips και τις συμβουλές που έμαθαν οι αρθρογράφοι για δυνατούς τίτλους, για ελκυστικό περιεχόμενο και συμβούλευσε και ο ίδιος τους αρθρογράφους μας για τα “πρέπει” και τα “μη” των “δυνατών τίτλων” σε ένα άρθρο.

 

Τέλος, συζητήθηκαν κάποιες προσωπικές εμπειρίες και απόψεις του δημοσιογράφου. 

DSC_88151

Τόσο για το δικό του γράψιμο και τρόπο σκέψης, όσο και προς τα άρθρα που διάβασε από τους δικούς μας SpotLighters.

 

Η συνάντηση τελείωσε με τις τελευταίες συμβουλές και ανακοινώσεις προς τους αρθρογράφους μας, καθώς και τις προσωπικές εμπειρίες των ίδιων.

DSC_8818
Συντονίστρια των αρθρογράφων στο Internship, η Εύη Οικονομίδου

 

DSC_8805

DSC_8807

 

Σημαντικές ατάκες-συμβουλές που ανέφερε ο Μαρίνος Νομικός στους SpotLighters μας ήταν:

Να γράφετε πάντα με γνώμονα το τι νιώθετε, όχι το τι θα πουλήσει.

Μην παρασυρθείτε ποτέ από το σκεπτικό “Θα κιτρινίσω, ή θα βάλω παραπλανητικό τίτλο, ή μια ψεύτικη είδηση, επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι και πουλάει”. Ναι θα κοροϊδέψετε κάποιους στην αρχή, για μερικά “κλικς”, αλλά δεν θα μπορείτε να το κάνετε για πάντα.

Το κείμενο πρέπει πρώτα να αρέσει σε εσάς – μετά, κατά πάσα πιθανότητα, θα αρέσει και στους άλλους. Όμως, να ξέρετε ότι ποτέ δεν θα καταφέρετε να τους ικανοποιήσετε όλους.

 

2016-04-21 16.30.08

Ευχαριστούμε το δημοσιογράφο Μαρίνο Νομικό για όλα όσα συζήτησε και μοιράστηκε μαζί μας 🙂

 

Δες επίσης: Οι νέοι μας SpotLighters: Η πρώτη συνάντηση Μαρτίου και όσα έγιναν εκεί!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending