fbpx

Τα 5 μεγαλύτερα αστέρια του ράλι στο πιάτο σας!

Ταχύτητα, αδρεναλίνη, Αυτοκίνητα και ένα από τα λεγόμενα “toys for boys”. Πείτε την αλήθεια τώρα, ποιος/ποια δεν ονειρεύτηκε να οδηγεί ένα γρήγορο (και ασφαλές για να μην ξεχνιόμαστε) αυτοκίνητο;

Το σημερινό κείμενο είναι μια ωδή, λοιπόν, στους 5 καλύτερους οδηγούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτου (γνωστότερο ως WRC), ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

1
Σεμπάστιαν Λέμπ

Οδηγό με 9 συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2004-2012-όλα με την Citroen) σε 14 χρόνια καριέρας, πώς να μην τον πεις κορυφαίο; Για του λόγου το αληθές και το παρατσούκλι του «The Boss».

O λόγος φυσικά για τον Σεμπάστιαν Λέμπ, υπερπρωταθλητή στο WRC που δικαιωματικά έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο πάνθεον της ιστορία της αυτοκίνησης. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1974 στη Γαλλία και έδειξε από νωρίς πως έχει τον πρωταθλητισμό στο αίμα του αφού κέρδισε 5 μετάλλια, ως έφηβος, στους εθνικούς γυμναστικούς αγώνες της Γαλλίας.

Τελικά, τον κέρδισε η ταχύτητα, κυριάρχησε στο άθλημα «γράφοντας» συνολικά 78 νίκες στην καριέρα του και πάμπολλα ρεκόρ στο ενεργητικό του. Επιπλέον, έχει άδεια πιλοταρίσματος ελικοπτέρου και μια μοτοσυκλέτα, KTM 1190 RC8 R. Όχι και άσχημα για γυμναστής, έτσι;

2
Κόλιν Μακρέι

Ο αδικοχαμένος Σκωτσέζος είναι μια κατηγορία μόνος του. Πρόκειται ίσως για τον πιο ολοκληρωμένο οδηγό που είδε το WRC, ήταν αυτό που λέμε σούπερσταρ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο χώρο, ουσιαστικά, από το 1992, κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1995 με Subaru Impreza 555, ενώ τερμάτισε άλλες 3 φορές 2. Το 1996 με Subaru Impreza 555, το 1997 με Subaru Impreza WRC και το 2001 με Ford Focus RS (χρονιά στην οποία νίκησε στο Ράλι Κύπρος).

Για χάρη του κυκλοφόρησε και βιντεοπαιχνίδι με το όνομα του (σήμερα γνωστό ως Dirt Rally). Έχασε, άδικα, τη ζωή του στις 15 Σεπτεμβρίου 2007 σε ηλικία μόλις 39 ετών όταν το ελικόπτερο του συνετρίβη 2 χιλιόμετρα περίπου μακριά από το σπίτι του στο Λάναρκ της Σκωτίας σκορπώντας παγκόσμια θλίψη.

Το σίγουρο είναι πως χάρη στο ταλέντο και το στυλ του το άθλημα απέκτησε φανατικούς φίλους και ο ίδιος σκληροπυρηνικούς θαυμαστές μέχρι και σήμερα.

3
Τόμι Μάκινεν

Έκανε το ντεμπούτο του στο WRC το 1987, την πρώτη του νίκη όμως την πήρε το 1994 με ένα Ford Escort RS Cosworth. Από το 1996 μέχρι το 1999 ήταν ασυναγώνιστος με το Mitsubishi Lancer Evo του κατακτώντας 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Κυρίες και κύριοι, ο Τόμι Μάκινεν, εκ Φινλανδίας ορμώμενος άφησε το στίγμα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2003.

Ήρθε, έγινε σταδιακά ένα υπέρλαμπρο αστέρι και αποχώρησε ήσυχα προλαβαίνοντας όμως να σημειώσει 24 νίκες στο WRC, να γράψει τη δική του ιστορία σαν ο μοναδικός μετά τον Λεμπ με 4 συνεχόμενους τίτλους.

4
Κάρλος Σαίνθ

Ο «El Matador» είναι αυτό που λέμε γεννημένος άνθρωπος των σπορ. Περιπλανήθηκε αρκετά πριν καταλήξει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό αφού δοκίμασε την τύχη του στο σκουός ενώ έκανε δοκιμαστικά και στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Τελικά όμως, τον γεννημένο το 1962, Ισπανό τον κέρδισε η αυτοκίνηση. Μπήκε στο WRC το 1987 και με τον ενθουσιώδες, γεμάτο πάθος οδήγημα του (όπως κάθε Λατίνος που σέβεται τον εαυτό του άλλωστε) κέρδισε τις εντυπώσεις στις 18 σεζόν που παρέμεινε στο κορυφαίο πρωτάθλημα αυτοκίνησης στον κόσμο.

Έχει στο ενεργητικό του 2 τίτλους, το 1990 με ένα Toyota Celica GT-Four ST165 και το 1992 με ένα Toyota Celica Turbo 4WD.

Στην περίπτωση του ισχύει και η παροιμία «το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά θα πέσει» αφού ο γιος του, Κάρλος Σαίνθ ο νεότερος, είναι οδηγός F1 με την ομάδα της Toro Rosso.

5
Πήτερ Σόλμπεργκ

Λοιπόν, ξεκινούμε από ένα βασικό στοιχείο για τον Σόλμπεργκ. Ότι ξέρετε για τους Σκανδιναβούς (ότι ντε και καλά είναι ψυχροί και εσωστρεφής), στην περίπτωση του Πήτερ Σόλμπεργκ … ξεχάστε το!

Ο Νορβηγός οδηγός, γεννημένος το 1974 ήταν ο ορισμός του ανθρώπου «έξω καρδιά». Και ακριβώς όπως και ο χαρακτήρας του έτσι ήταν και η οδήγηση του: εξωστρεφής ,με μπόλικο πάθος και διάθεση να εντυπωσιάσει, έφερνε, με λίγα λόγια, το αυτοκίνητο στα άκρα.

Μπήκε στο WRC το 1998 και παρέμεινε μέχρι το 2012. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (2003) με ένα Subaru Impreza WRC2003).

Αξιοσημείωτο είναι πως με την Subaru συνέδεσε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο WRC αφού πέρασε 8 από τα συνολικά 14 του χρόνια στην ιαπωνική ομάδα ενώ πολλές φορές ακριβώς λόγω της διάθεσης του να εντυπωσιάσει μπλέχτηκε σε σοβαρά ατυχήματα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending