fbpx

Αυτές είναι οι 5 «πατάτες» που είδαμε φέτος στο πρωτάθλημα μας!

Μεταγραφές. Γνωστές και ως όπιο των φιλάθλων όχι μόνο στην Κύπρο αλλά παγκοσμίως. Εξάλλου, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο άλλα απασχόληση δεν έχουμε από το ποίον παίκτη θα πάρει η ομαδάρα, από πού ήρθε, αν μας κάνει και τα συναφή.

Σ’ αυτή την εξίσωση, σπάνια βλέπεις ποδοσφαιριστές που έρχονται να σου βγαίνουν μούφα. Όλοι είναι παιχταράδες, θα αποδώσουν στο μέγιστο και η ομάδα θα πετύχει όλους τους στόχους και με το παραπάνω!
Έλα όμως που κάποιοι έρχονται για τουρισμό ή για να είμαστε και δίκαιοι δεν προσαρμόζονται ποτέ με αποτέλεσμα ο παιχταράς να είναι … πατάτα!

Αυτό εδώ το κείμενο θα εξετάσει λοιπόν 5 περιπτώσεις που ήρθαν στην Κύπρο το καλοκαίρι (ή και το Γεννάρη) και ήταν απλά λεφτά στον κάλαθο των αχρήστων!

1
Guilherme de Souza (Choco) – ΑΠΟΕΛ

Η μεγαλύτερη πατάτα σίγουρα της φετινής χρονιάς αν όχι και όλων των εποχών! Τραβηγμένο; Για ποδοσφαιριστή που ήταν η πρώτη μεταγραφή των γαλαζοκιτρίνων πριν καλά-καλά βγει ο Μάης του 2015 λες και θα έχαναν το κελεπούρι και που όσο και αν ψάξει κανείς στα στοιχεία της ΚΟΠ δεν θα του βρει ούτε και ένα αγωνιστικό λεπτό στο πρωτάθλημα, τι άλλο να πεις;

Από τον Μάρτη όταν και έφυγε από την ομάδα της Λευκωσίας αγωνίζεται στην Σαμπάιο Κορέα, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της πατρίδας του, Βραζιλίας! Και είναι μόλις 26 ετών! Και εις ανώτερα, αγόρι μου!

2
Mateusz Piatkowski – ΑΠΟΕΛ

Και η δεύτερη πατάτα από τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας αν και εδώ, έχω την εντύπωση πως πρόκειται για πολύ διαφορετική περίπτωση από τον Τσόκο. Ο Πολωνός αποκτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι από τη Γιαγκελόνια Μπιαλιστόκ και παρουσιάστηκε ως ο μέγας γκολτζής, χωρίς να ήταν ποτέ στην καριέρα του, αυτό που λέμε «bomber».

Ψηλές προσδοκίες λοιπόν από τον Πιατκόφσκι που δεν κατάφερε ποτέ να πείσει με την παρουσία του εξ’ ου και αποκτήθηκε ο Καβενάγκι στις … καθυστερήσεις της περσινής μεταγραφικής περιόδου. Έγραψε μέχρι στιγμής 14 συμμετοχές (μόλις 2 ως βασικός) και 301 αγωνιστικά λεπτά. Απολογισμός: 1 τέρμα!

3
Mame Niang – ΑΕΛ

Ήρθε για να αποτελέσει το βασικό σέντερ-φορ της νέας ΑΕΛ που ήθελε να δημιουργήσει ο Χριστάκης Χριστοφόρου το περασμένο καλοκαίρι ο ύψους 1.94 Σενεγαλέζος φορ. Το γεγονός πως στο ξεκίνημα της καριέρας του κέντρισε το ενδιαφέρον της γερμανικής Βόλφσμπουργκ δημιουργούσε μάλλον λανθασμένες εντυπώσεις για την ποιότητα του αφού τελικά αυτό που στην λεμεσιανή ομάδα ήλπιζαν να είναι θησαυρός αποδείκτηκε άνθρακας.

Πήρε αρκετές ευκαιρίες ο 32χρονος φορ (13 συνολικά συμμετοχές με τις 4 στην αρχική εντεκάδα) σκοράροντας μόλις μια φορά (στην ήττα της ΑΕΛ από τον Άρη 1-2), δέχτηκε 4 κίτρινες κάρτες και μια κόκκινη στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, παιχνίδι που αποτέλεσε και το κύκνειο του άσμα από τους Λεμεσιανούς. Το γεγονός πως αντικαταστάθηκε από τον Αρκάδιους Πίεχ, που φαίνεται να έχει το γκολ στο αίμα του, απλά προσθέτει πόντους στην…κατάθλιψη που προκαλούσε ο Νιάνγκ.

Πλέον το παλικάρι αγωνίζεται στην Νότιο Αφρική και την Άμαζουλου.

4
Jeremy Manzorro – Ανόρθωση

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι απ’ την αρχή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Μανζορό είναι ουσιαστικά δεξί εξτρέμ και ήρθε στην ομάδα της Αμμοχώστου τον περασμένο Ιανουάριο για να λύσει το πρόβλημα στα αριστερά της επίθεσης!! Όταν ήρθε (ως δανεικός) από τη Σλάβια Σόφιας ήταν και τραυματίας.

Εμφανές, λοιπόν, πως δεν φταίει αυτός που δεν απέδωσε ποτέ σε αυτούς τους 2,5 μήνες αυτά που ανέμεναν στην Ανόρθωση όταν τον έφερναν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Φταίει όμως, ο 24χρονος Γάλλος που δεν έκανε κάτι να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του, που όποτε πήρε ευκαιρίες ήταν άφαντος προλαβαίνοντας να αντικρίσει και 2 κίτρινες σε 310 αγωνιστικά λεπτά, δείγμα του τρόπου παιχνιδιού του.

Από τις περιπτώσεις που του χρόνου τέτοιο καιρό κανείς δεν θα τον θυμάται στην Κυρία. Ο ορισμός του “ήρθε και δεν ακούμπησε“.

5
Δημήτρης Χριστοφή – Ομόνοια

Περίπτωση πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες 4 αυτής της λίστας. Δεν παύει από το να είναι όμως κλασσική περίπτωση πατάτας αυτή του Δημήτρη Χριστοφή.

Έγινε ο κακός χαμός το περασμένο καλοκαίρι για να επιστρέψει στην Ομόνοια με τον κόσμο των πρασίνων να ξηλώνεται για να τον φέρει πίσω. Είναι το αγαπημένο παιδί άλλωστε της πράσινης εξέδρας και στη μέρα του είναι ικανός να διαλύσει μόνος του κάθε άμυνα.

Ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα όμως από τραυματισμούς, πίεσε τον εαυτό του να επιστρέψει και όταν το έκανε τραυματίστηκε ξανά. Επανέρχεται σιγά-σιγά στο τριφύλλι για να βοηθήσει στο δύσκολο, τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος αλλά και στον τελικό κυπέλλου.

Μέχρι στιγμής, «έγραψε» μόλις 239 λεπτά συμμετοχής και αποτέλεσε μια από τις μεγάλες απογοητεύσεις της σεζόν. Τα λεφτά που ξοδεύτηκαν να έρθει, όπως καταλαβαίνεις φίλε αναγνώστη, είναι δυσανάλογα μέχρι στιγμής, της προσφοράς του …!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending