fbpx

Έτσι θα ξεκινήσεις την καλύτερη προετοιμασία για τις εξετάσεις σου χωρίς άγχος!

Ακόμα μια χρονιά τελειώνει.  Ακόμα έναν εξάμηνο φτάνει στο τέλος του. Όσον ωραία τζιαι να νιώθεις που επιτέλους εν να πνάσεις, στο πίσω μέρος του μυαλού σου βασανίζουν σε οι σκέψεις:

«Εν να περάσω κανένα μάθημα;»«Πού εν να έβρω την όρεξη να θκιαβάσω;»«Εν να πιάω ποττέ πτυχίο;» και πάει λέγοντας.

Φίλε/η μου, έχω σου τες λύσεις για να γίνει το διάβασμα σου παιχνιδάκι.

Ξι-αγχώθου, πάρε μια βαθιά ανάσα τζιαι δκιάβασε παρακάτω:

 

1
Βάλε προτεραιότητες!

α) Στα μαθήματα σου. Δηλαδή δε ποια εν πιο σημαντικά, ποια θέλουν παραπάνω θκιάβασμα, σε ποια θέλεις πιο ψηλό βαθμό.  Δε τζιαι με ποια σειρά τα γράφεις τζιαι μετά αποφάσισε με ποια σειρά θέλεις να τα θκιαβάσεις.

β) Στους διάφορους τομείς της ζωής σου.  Εν σημαίνει ότι επειδή διάς τελικές τα άλλα ούλλα αναβάλλουνται. Τι προτιμάς να κάμνεις; Να πάεις για καφέ; Να πάεις κλαμπ; Να δεις καμιά σειρά; Να κάμεις γυμναστική; Βάλε πρώτο το διάβασμα, okay, αλλά βάλε τζι’ άλλες δραστηριότητες που κάτω, μεν το αφήκεις κενό!

2
Κάμε πρόγραμμα!

Ναι ναι ξέρω… Που τον τζιαιρό που ήμουν γυμνάσιο θυμούμαι τους γονιούς μου να μου λαλούν «κάμε πρόγραμμα».  Ήταν πολλά σπαστικό, αλλΆ ξέρεις κάτι;  Είχαν δίκαιο!  Για να κάμεις ένα ικανοποιητικό θκιάβασμα, πρέπει να κάμεις ένα πρόγραμμα, έστω για τζείνες τις 10-15 μέρες που εν να γράφεις.  Σε τζείνο το πρόγραμμα όμως πρέπει να βάλεις τα πάντα τζιαι να το τηράς κατά γράμμα!

Που το πόση ώρα θέλεις να σηκωστείς που το κρεβάτι το πρωί, μέχρι το πόση ώρα εν να χαλαρώσεις τη νύχτα πριν τζιοιμηθείς. Έτσι ώστε να μεν αφήκεις τίποτε πίσω, να μεν φαλλάρεις που το πολύ συνεχόμενο θκιάβασμα, αλλά ούτε τζιαι να λύσεις στα café, χωρίς να ανοίξεις βιβλίο.

Tip:  Τζιαμέ που εν να γράψεις θκιάβασμα πρέπει ούλλα, κινητά, laptop, τηλεοράσεις, tablet να είναι τουλάχιστον 4 μέτρα μακριά σου.  Αν τα χρειάζεσαι όμως, π.χ. το laptop για το διάβασμα, τουλάχιστον προσπάθα να μεν μπεις στον πειρασμό να μπεις Facebook, YouTube και όλα τα συναφή.

3
Δουλειές που γωνιάς!

Μισούμεν το πολλά εμείς οι φοιτητές, αλλά πρέπει να γίνεται τζιαι τούτο. Εν πολλά δύσκολο να έσσιεις στο νου σου το θκιάβασμα τζιαι να πρέπει να καθαρίσεις. Αλλά πίστεψέ με, μέσα σε ένα καθαρό σπίτι, έκαμα τα καλύττερα θκιαβάσματα που μπορείς να φανταστείς!

Να θωρείς γύρω σου τζιαι να μεν θωρείς σκόνη, να μεν θωρείς βιβλία πεταμένα ποτζεί τζιαι ποδά. Τι όμορφο πράμα να σε εμπνέει ο χώρος σου τζιαι να σε κάμνει να θέλεις να θκιαβάσεις με ούλλη σου την καλή διάθεση!

4
Ζήσε υγιεινά!

Το να ζεις υγιεινά, εμένα προσωπικά βοηθά με πάρα πολλά στη καλύτερη συγκέντρωση τζιαι στην απόδοση στις εξετάσεις. Όταν λέω να ζεις υγιεινά εννοώ να ξυπνάς πρωί (όσο πρωί αντέχεις βέβαια), να βάλεις λλίη γυμναστική στο πρόγραμμα σου για να αποκτάς ενέργεια τζιαι φυσικά να τρώεις καλά τζιαι υγιεινά.

Τα fast food εν πολλοβοηθούν απ’ ότι επρόσεξα (4 χρόνια φοιτήτρια, καταλαβαίνεις). Οπότε αν δεν μπορείς να μαγειρέψεις κάτι, τότε παράγγειλε άφοβα σουβλούθκια, κανένα γύρo… Αλλά είπαμε, να μεν το παρακάμνουμε!

5
Κυπριακός καφές, μμμ!

Κοντεύκουν οι μέρες… έρκεται το δύσκολο το μάθημα… η νύχτα προβλέπεται μεγάλη.  Ένας διπλός κυπριακός σκέττος καφές εν αρκετός για να σε κρατήσει ξύπνιο να διαβάσεις.  ΠΡΟΣΟΧΗ!  Μεν μου πίνεις 15 φραπέδες την ημέρα, εξετάσεις εξετάσεις, ο καφές πειράζει στα νεύρα τζιαι κάμνει τζιαι ρυτίδες!

Εν τζιαι να μας πεθάνουν τζιόλας!  Καφές κυπριακός όταν και όπου χρειάζεται, πάντα με μέτρο!

6
Ο προσωπικός σου τρόπος διαβάσματος!

Ο κάθε ένας μας έσσιει τον δικό του τρόπο να διαβάζει.  Έσσιει πολλούς που θέλουν να το κάμνουν σε στυλ διδασκαλίας, να μιλούν στον φανταστικό τους φίλο σαμπώς τζιαι κάμνουν μάθημα, ή ακόμα τζιαι να μιλούν στον εαυτό τους τζιαι να του τα εξηγούν.

Ένας δικός μου τρόπος, που με βοηθά να θυμούμαι πράματα (κυρίως θεωρητικά λόγω τζιαι του κλάδου μου), εκτός που το να μιλώ μόνη μου τζιαι να κάμνω διαπιστώσεις βέβαια (όι, εν είμαι πελλή), είναι το να σημειώνω σε μικρές χρωματιστές κολλούες τζείνα που θέλω να θυμούμε.

Τα χρώματα, τα μικρά γράμματα, η επανάληψη που τα ξαναγράφεις, ούλλα τούτα βοηθούν στο να θυμάσαι.  Όπως τες κάρτες που κρατούν οι παρουσιαστές για να μεν ξεχάννουν τα λόγια τους ένα πράμα!

Άμαν έβρεις τον τρόπο σου, που σε βοηθά να θκιαβάσεις, τα πράματα εν πολλά πιο εύκολα!

TIPS:

α) Μεν παγώσεις τη ζωή σου για το θκιάβασμα. Να βρεθείς με τους φίλους σου, να πάεις κανένα περίπατο, κάπου έξω, να ξελαμπικκάρεις.

β) Κάμε όσα διαλείμματα χρειάζεσαι! Μεν θκιαβάζεις 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.  Το μόνο που εννα καταφέρεις είναι τα αντίθετα αποτελέσματα που τζείνα που θέλεις.

γ) Εννοείται μεν μείνεις τελευταία στιγμή τζιαι μεν αφήσεις τίποτε στην τύχη (βλέπε Νο 1 και 2).

δ) Κοίτα την υγεία σου πάνω που ούλλα!

Άτε guys, καλές μας επιτυχίες και στους απόφοιτους μας…! (wish me luck!)

Medical University graduates throw up mortarboards during the ce

Πε μας τζι’ εσύ τους δικούς σου τρόπους που σε βοηθούν να κάμεις ένα καλύτερο θκιάβασμα!

 

Δες επίσης: Όλα των εξετάσεων δύσκολα… Όσα κάμνουμε οι Κυπραίοι φοιτητές (πριν και μετά)!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending