fbpx

Γιατί να ΑΠΕΧΕΙΣ από αυτά που δικαιούσαι;

Πλησιάζουν εκλογές. Ξέρω ότι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να διαβάσεις αυτή τη στιγμή είναι ένα άρθρο που να μιλά για πολιτική, τοποθετημένο πολιτικά και γενικά ένα άρθρο βαρετόΓι’ αυτό σου υπόσχομαι ότι ΔΕΝ είναι ένα ακόμα τέτοιο άρθρο.

Αρχικά θα απευθυνθώ σε εσένα, σε ‘μένα και γενικά στη νεολαία αυτού του τόπου.  Στη συνέχεια, θα μιλήσω εκ μέρους μας στους πολιτικούς με την ελπίδα ότι θα εισακουστούμε.

Λατρεύουμε τη ζωή. Λατρεύουμε τη κάθε μέρα που ξημερώνει. Κάθε μέρα είναι μια μικρή ζωή, την οποία θέλουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως κάνοντας πράγματα που αγαπάμε σε όλη της την έκταση. Μας αρέσει να σκεφτόμαστε, να συνειδητοποιούμε, να φιλοσοφούμε τη ζωή με τα όσα έχουμε μάθει έστω μέχρι σήμερα.  Μας αρέσει να δημιουργούμε, να καινοτομούμε, να διαμορφώνουμε τις δικές μας ιδεολογίες και τη δική μας κοσμοθεωρία.

 

Έτσι θα έπρεπε να είναι η νέα γενιά κάθε τόπου.

Young student couple

Δυστυχώς όμως όλα αυτά είναι μια ουτοπία, φαντάζουν ένα άπιαστο όνειρο. Μου λες δε θες να ψηφίσεις, δε θες να ασχοληθείς με κανέναν τους. «ΓΙΑΤΙ;» σε ρωτώ. «Γιατί και να το κάνω ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;».  Και εγώ θα σταθώ σ’ αυτό και θα σου πω… «τίποτα».  Αλλά επίσης, τι έχεις να χάσεις;  Στη ζωή λέμε «καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες και όχι για κάτι που ΔΕΝ έκανες».  Έτσι κι εδώ.  Έχεις το δικαίωμα της ψήφου, έχεις το δικαίωμα να «μιλήσεις», είτε αυτό που θα πεις θα ακουστεί, είτε όχι.  Μέσα σου θα ξέρεις ότι προσπάθησες.  Και μαζί με ‘σένα και άλλοι τόσοι.  Για δες…

Προσπάθεια στην προσπάθεια, όλο και κάτι θα πετύχουμε δε νομίζεις;

 

Δυστυχώς όμως δε φταίμε αποκλειστικά εμείς για αυτή την «κατάντια» της αποχής…

voicevote

Μας έχουν εμποτίσει με τόσες ψεύτικες υποσχέσεις και απατηλές αλήθειες, που όταν αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε τι γίνεται, απλά μπουχτίσαμε και αηδιάσαμε.

Σήκωσε επιτέλους το κεφάλι σου και πήγαινε κόντρα σ’ αυτά που δε σου αρέσουν!  Με το να κάθεσαι σπίτι, είναι σαν να τους αφήνεις να κάνουν τα δικά τους, να σε κάνουν ότι θέλουν.  Πήγαινε να ψηφίσεις και ας ρίξεις άκυρο.  Θα είναι μια πράξη διαμαρτυρίας.

Κάτι πολύ καλύτερο από το τίποτα!

 

Τώρα απευθύνομαι στους «κύριους» πολιτικούς αυτού του τόπου.

cyprus_voul708

Αναγράφεται ότι η δολοφονία είναι ποινικό αδίκημα.  Τι γίνεται με τη δολοφονία των συναισθημάτων, του πνεύματος, των δικαιωμάτων, της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης; Ούτε λόγος;  Όπως είπα, οι νέοι λατρεύουμε να δημιουργούμε, να καινοτομούμε, να αλλάζουμε πράγματα.  Κι εσείς;  Ενώ υποστηρίζετε και προωθείτε αυτές τις πρακτικές, την ίδια ακριβώς στιγμή κάνετε θρύψαλα όλα μας τα όνειρα, τις ελπίδες μας και τις βλέψεις μας για το μέλλον, θέλοντας να φορέσετε σε όλους μας παροπίδες.  Μας έχετε βυθίσει μέχρι το λαιμό στις νόρμες σας, στον κοινωνικό και ταξικό σας διαχωρισμό και στο σύστημά σας που μπάζει από παντού.  Κατηγορείτε τους νέους ως ανάξιους, τεμπέληδες και αδιάφορους που δεν κάνουν τίποτα παρά μόνο να ντροπιάζουν τον τόπο σας και να τρων τα λευτά των γονιών τους.

Δεν βλέπετε ότι εσείς και μόνον εσείς ευθύνεστε για την κατάντια του σήμερα με τις παμπάλαιες νοοτροπίες και ιδέες σας που δε λέτε να αλλάξετε.  Εσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κάθε ίχνους ενδιαφέροντος που κάποτε είχαν οι νέοι για το μέλλον της Κύπρου μας.

 

Το μόνο που μπορούμε να πούμε πλέον με την ελπίδα να ακουστούμε είναι:

cyprus-ekloges

Δώστε μας την ευκαιρία να σας δώσουμε αποτελέσματα! Φτάνει τα ίδια και τα ίδια!

Ανοίξτε τα αυτιά σας να ακούσετε τις φωνές των νέων αυτού του χιλιοπληγωμένου τόπου!

 

Δες επίσης: Γιατί ως νέοι στρέφουμε την πλάτη στην πολιτική;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending