fbpx

Ο Μάτα, η φούσκα του ποδοσφαίρου και το χρήμα!

Χουάν Μάτα. Ικανότητες στην μπάλα; Απεριόριστες! Χαρακτήρας; Ανεκτίμητος! Ανθρωπιά; Απλά να πούμε πως οι φορές που τσακώθηκε ή που προκάλεσε είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού – αν όχι και λιγότερες.

Γιατί λοιπόν μας κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις του για την ‘ποδοσφαιρική φούσκα’; Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ζήτησε 100.000.000 ευρώ για να αγωνιστεί στην Κίνα. Οι Μέσι και Ρονάλντο τα παίρνουν αυτά χωρίς καν να τα ζητήσουν – τους χαρίζονται απλόχερα.

Αλήθεια σκέφτηκε ποτέ κανείς για τι ποσά μιλάμε; Σκέφτηκε ποτέ κανένας τι θα μπορούσε να άλλαζε στον κόσμο αν αυτά τα λεφτά πήγαιναν αλλού;

Ή μάλλον ας μην πάμε μακριά. Η μάστιγα των ακριβών εισιτηρίων. Γιατί πρέπει να δώσεις τόσα πολλά λεφτά για να δεις ένα ποδοσφαιρικό αγώνα; Μα είναι απλό. Επειδή βλέπεις μεγάλα ονόματα που αμείβονται πολύ ακριβά. Δηλαδή αν αμείβονταν λιγότερα θα ήταν πιο φθηνά; Και κάπου εκεί τελειώνει η κουβέντα. Γιατί κάπου εκεί τελειώνει και η λογική.

MAN CITY FAN WITH 62 POUND TICKET PRICE SIGN ARSENAL V MANCHESTER CITY

Τζέιμι Βάρντυ. Ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο, τώρα, μιλάει όλη η Ευρώπη. Ο ποδοσφαιριστής που δούλευε μέχρι πριν 5 χρόνια σε εργοστάσια. Γιατί; Γιατί δεν είχε τύχη. Ταλέντο είχε. Μπάλα έπαιζε. Του έλειπε η τύχη. Η τύχη του να σε δει μια ομάδα και να σε παραχαϊδεύει από τα 12. Η τύχη του να έχεις όλες τις ανέσεις και όλους τους γιατρούς μόλις σου συμβεί κάτι άσχημο. Η τύχη που αν δεν ερχόταν έστω και την ύστατη στιγμή φέτος τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά!

Πολλοί λένε δεν χρειάζονται λεφτά για να ακολουθήσεις τα όνειρα σου. Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε σήμερα χρειάζονται σε πολλούς τομείς. Υπάρχουν πολλοί Βάρντυ-δες που χάθηκαν στην πορεία. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έσπασαν ένα πόδι και δεν έκλεισε ποτέ. Υπάρχουν πολλοί Μέσι και Ρονάλντο που δεν είχαν την τύχη για να δοκιμαστούν και έπειτα τα λεφτά για να κρατηθούν εκεί που είναι.

Χουάν Μάτα, 2016. «Ζούμε σε μια φούσκα, η ζωή είναι αυτή που είναι έξω από την φούσκα»! Από μπάλα μαέστρος, από ‘μπαλάκια’ βαρετός και ασήκωτος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending