fbpx

5 μεταγραφές – χρυσάφι στη Cyprus League! (Part 1)

Εξετάσαμε τις προηγούμενες μέρες τις αποτυχημένες μεταγραφές της χρονιάς που διανύουμε στο κυπριακό πρωτάθλημα. Σειρά παίρνουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές εκείνοι που ήρθαν και εντυπωσίασαν με την απόδοση τους φέτος. Οι μεταγραφές που με άνεση χαρακτηρίζεις επιτυχημένες με άλλα λόγια.

Βρήκαμε 5 περιπτώσεις τέτοιων ποδοσφαιριστών και σας τις δίνουμε στο πιάτο.

  • Αντρέ Άλβες-ΑΕΚ

andre alves

Δεν έκανε στην Ομόνοια (ομάδα που τον έφερε στην Κύπρο) και με ενδιάμεσο σταθμό το Ντουμπάι και την Ελλάδα ο 32χρονος Βραζιλιάνος  κατέληξε φέτος στην ΑΕΚ για να αποτελέσει μαζί με τους Μυτίδη-Κάντε τη δύναμη πυρός των Λαρνακέων. Άργησε να πάρει μπρος αλλά όταν το έκανε, μας θύμισε τον επιθετικό που θαυμάσαμε στους πράσινους. 17 τέρματα σε 30 συμμετοχές για τον Άλβες φέτος, πρώτος σκόρερ της ομάδας του Κρίστιανσεν, διεκδικεί με αξιώσεις το χρυσό παπούτσι και ένα σημαντικό όπλο στη προσπάθεια που κάνει για το 1ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

  • Γιαν Κόπριβετς-Ανόρθωση

jan koprivec

Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην Ανόρθωση μετά από αρκετά χρόνια στα γήπεδα της Ιταλίας, για να γεμίσει τα γάντια του Τόμας Καμίνσκι και τα κατάφερε. O Σλοβένος πορτιέρε έκανε τους φίλους της βαρωσιώτικης ομάδας να ξεχάσουν γρήγορα τον Βέλγο με όπλο την σταθερότητα του και τα καλά του αντανακλαστικά.

Θέτει υποψηφιότητα για καλύτερος τερματοφύλακας της φετινής χρονιάς αφού αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που ξελάσπωσε ή έσωσε την Ανόρθωση με τις σωτήριες αποκρούσεις. Θυμηθείτε μόνο την θεαματικότατη απόκρουση του στο σουτ του Κιρμ στο παιχνίδι του Α’ γύρου με την Ομόνοια (0-0) και θα καταλάβετε τι εννοώ!

  • Φερνάντο Καβενάγκι – ΑΠΟΕΛ

cavenaghi apoel

Το γεγονός πως ένας ποδοσφαιριστής με πολυετή θητεία σε Ρίβερ Πλείτ και Μπορντό μας έκανε την τιμή να έρθει στην Κύπρο από μόνο του ήταν συστατικό επιτυχίας. Επειδή όμως, αρκετές ήταν οι φορές που μεγάλα ονόματα ήρθαν για τα τελευταία ένσημα τους στην Κύπρο περιμέναμε να δούμε τον 32χρονο φορ στο γήπεδο.

Εκεί όπου έκανε παπάδες αφού σε 18 συμμετοχές κατάφερε να σημειώσει 19 τέρματα και να είναι ακόμα και σήμερα πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα μας. Αρκετά ήταν τα παιχνίδια στα οποίο ο «Καβεγκολ»  κουβάλησε τον ΑΠΟΕΛ στις πλάτες του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για το πιο πάνω σχόλιο από το ντέρμπι αιωνίων στο Α΄ γύρο (2-2) όπου κράτησε τους μέτριους, σε εκείνο το παιχνίδι, γαλαζοκίτρινους στη διεκδίκηση κέρδους με 2 προσωπικά τέρματα. Ο τραυματισμός του στο γόνατο όμως αποδείχτηκε σοβαρός κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να λύσει την συνεργασία του με τους πρωταθλητές πρόωρα, πριν ένα περίπου μήνα.

  • Άντον Μάγκλιτσα – Απόλλων

anton maglica

Ήρθε τον περασμένο Ιανουάριο για να δώσει λύσεις σε ένα τομέα που είχαν πρόβλημα μέχρι τότε στον Απόλλωνα: στο σκοράρισμα. Η συνεισφορά του ήταν καταλυτική στην πολύ καλή πορεία των Λεμεσιανών στο δεύτερο γύρο και τα μπαράζ. Χαρακτηριστικά σε μόλις 817 λεπτά συμμετοχής μέχρι σήμερα, σκόραρε 8 φορές. Κάτι που αντιστοιχεί σε ένα τέρμα για κάθε 102 λεπτά που αγωνίστηκε ο νεαρός Κροάτης. Επιπλέον, το πάθος και το δέσιμο που απέκτησε με τους φίλους του Απόλλωνα τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κυανόλευκη πλευρά της Λεμεσού με την διοίκηση των γαλάζιων να του κλείνει συμβόλαιο ως το 2019.

Αν αυτό δεν είναι επιτυχημένη μεταγραφή τότε τι είναι;

  • Αρκάδιους Πίεχ – ΑΕΛ

piech

Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Μάγκλιτσα με 2 ουσιαστικές διαφορές όμως. Πρώτο, ο Πίεχ ήρθε ως δανεικός από τη Λέγκια Βαρσοβίας για να περάσει τους τελευταίους 6 μήνες του συμβολαίου του με τους Πολωνούς αλλά και την ηλικία αφού σε αντίθεση με τα 24 χρόνια του Κροάτη, ο επιθετικός της ΑΕΛ μπήκε στην 4η δεκαετία της ζωής του (30 χρονών).

Σε ένα τομέα όμως μοιάζουν απίστευτα όμως οι 2 τους. Στο σκοράρισμα. Ο Πολωνός ήρθε ως αντικαταστάτης του τραγικότατου Νιάγκ (βλέπε προηγούμενο άρθρο) με σκοπό να κάνει ότι δεν έκανε ο συνάδελφος του και να βοηθήσει την ΑΕΛ να μείνει στην κατηγορία. Τα 9 του γκολ σε 955 λεπτά συμμετοχής (ένα τέρμα κάθε 106 λεπτά) δεν ήταν απλά καταλυτικά αλλά σωτήρια. Αγαπήθηκε ήδη από τους Αελίστες που ψάχνουν τρόπο να τον πείσουν να μείνει στο λιμάνι. Πληροφορίες θέλουν, επίσης, άλλες 2 ομάδες του νησιού να θέλουν να τον κάνουν δικό τους.

Θέλετε κι άλλους λόγους για να μπει και ο Πίεχ στις κορυφαίες μεταγραφές της χρονιάς;

Μείνετε συντονισμένοι, ακολουθεί Part 2!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending