fbpx

Στον κόσμο της Madame Shou Shou: Η σχεδιάστρια Ελίνα Κορδάλη!

Δαντέλα, κορδέλες, prints, φιόγκοι, παστέλ αποχρώσεις που θυμίζουν τα γλυκά μακαρόν είναι χαρακτηριστικά των δημιουργιών της Madame Shou Shou, δηλαδή της Ελίνας Κορδάλη.

Η Ελίνα αναμφισβήτητα είναι μια από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες σχεδιάστριες. Ξεκίνησε εν μέσω οικονομικής κρίσης και όμως μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε όχι μόνο να κάνει τη “δική της” Madame Shou Shou ένα από τα πιο επιτυχημένα brands στην Ελλάδα, αλλά να εξαπλωθεί και στο εξωτερικό.

Γλυκιά, αυθόρμητη – ίσως ένας από τους θετικότερους ανθρώπους που έχω συνομιλήσει ποτέ-απαντάει σε όλα όσα αφορούν για το χώρο της μόδας, το ξεκίνημα της, τις απομιμήσεις κ.ά.

13007081_1074002752661539_2854802316558502535_n


Σε τι φάση πετυχαίνω τη
Madame Shou Shou αυτή την περίοδο;

Μόλις τελειώσαμε τη φωτογράφηση για τη συλλογή μας, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη περίοδο του 1920, όταν τα κορίτσια έπαιζαν στην ύπαιθρο αθλήματα και έπιναν κοκτέιλ. Και τώρα άρχισα να σχεδιάζω για το καλοκαίρι του 2017 γιατί θα πάμε στο Παρίσι και για το χειμώνα του 2016 για την Ελλάδα.

Σε παλαιότερη συνέντευξη που είχαμε κάνει, μου είχες πει ότι την πρώτη φόρα πήγες με μια φίλη σου να προσεγγίσετε καταστηματάρχες και δεν τολμούσες να πεις ότι εσύ ήσουν η σχεδιάστρια. Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα, πόσο έχει αλλάξει αυτό;

Νομίζω δεν έχει αλλάξει. Αν ήταν δυνατόν να μην το ήξερε κάνεις ότι είμαι εγώ η σχεδιάστρια, θα ήμουν χαρούμενη. Με την ίδια ντροπή το αντιμετωπίζω. Τις προάλλες που βρισκόμουν κάπου και είπε κάποιος αυτή είναι η Madame Shou Shou ντράπηκα πολύ, έγινα κατακόκκινη.

Σε φωνάζουν πιο πολύ “Madame Shou Shou” ή Ελίνα;

Έχουν τύχει και τα δύο.

Σε ενοχλεί όταν σε φωνάζουν Madame Shou Shou;

Όχι καθόλου! Στο μυαλό μου όμως η Madame Shou Shou δεν είμαι εγώ.  Είναι ένας τύπος κοπέλας, η όποια μπορεί να είναι ανεξάρτητη, ταξιδιάρα, ονειροπόλα, πολύ ρομαντική.

Θυμάσαι πως αντέδρασες την πρώτη φόρα που είδες κάποια άγνωστη κοπέλα να φοράει δημιουργία σου;

Ναι Θυμάμαι. Ήταν πάρα πολύ τρυφερή στιγμή. Βρισκόμουν σε ένα μικρό εστιατόριο και είδα μια κοπέλα να φοράει ένα λευκό T-shirt το οποίο ήταν κεντημένο από κάτω. Ήταν από μια συλλογή που δεν είχε πάει σε όλα τα μαγαζιά, μόνο σε ένα κατάστημα, γιατί μόλις είχα ξεκινήσει τότε. Είχα κολλήσει τα μάτια μου επάνω της, ήθελα να πάω να της μιλήσω, αλλά ντρεπόμουνα πολύ.

shou shou1

Από μικρή λόγω της μαμάς σου βρισκόσουν στο χώρο της μόδας, υπήρξε έστω και μια  φορά που να έχεις πει “τέρμα με αυτό το χώρο θα ασχοληθώ με κάτι εντελώς διαφορετικό”;

Ποτέ. Είναι λίγο μικρόβιο. Με ιντριγκάρει το να φτιάχνω κάτι που ομορφαίνει τον κόσμο.

Απολαμβάνεις περισσότερο να δημιουργείς νυφικά, μαγιό ή ρούχα;

Δεν έχει σημασία τι είναι. Έχει σημασία το αίσθημα όταν τελειώνεις κάτι και τελικά σ’ αρέσει, και λες είναι τέλειο.

Έχει συμβεί ποτέ ακριβώς το αντίθετο;

Άπειρες φορές. Μερικές φορές η ιδέα σου, δεν μπορεί να γίνει πράξη.  Το έχω παρατηρήσει. Από το σχέδιο μέχρι να πάει στην παράγωγη, ή δε θα το αλλάξεις καθόλου, ή θα το αλλάξεις 100 φορές και θα πεις άσ’ το καλυτέρα. 

Σου έχει τύχει πότε να μπεις σε μαγαζί και να δεις απομιμήσεις δικών σου δημιουργιών; Πώς αντέδρασες;

Nαι, έχει τύχει. Όταν είχα ξεκινήσει πραγματικά πόναγε η καρδιά μου όταν τα έβλεπα, στεναχωριόμουνα πάρα πολύ. Τώρα πια λέω δεν πειράζει. Λέω χαλάλι αν τελικά εμπνέεις και άλλους ανθρώπους, ακόμη και αν σε αντιγράφουνε προσπαθούνε κάτι να βγει από αυτό. Γι’ αυτό και τους εύχομαι καλή επιτυχία

Προφανώς και μεταξύ των αυθεντικών ρούχων και απομιμήσεων υπάρχουν πολλές διάφορες. Κάποιοι καταφεύγουν στην αγορά ενός μη αυθεντικού προϊόντος λόγω της διαφοράς στην τιμήΤι είναι αυτό που διαφοροποιεί τις αυθεντικές δημιουργίες της Madame Shou Shou και δικαιολογεί την τιμή τους σε σχέση με τις αντιγραφές;

Αρχικά το σχέδιο, ολόιδιο σχέδιο δεν υπάρχει. Ακόμη και όταν το σχέδιο μοιάζει υπάρχει μεγάλη διαφορά στο ύφασμα. Δίνω πολύ σημασία στα υφάσματα, θέλω να είναι όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται, να είναι απαλά, να νιώθεις ωραία όταν τα φοράς επάνω σου. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τις γυναίκες να φοράμε κάτι και να νιώθουμε άνετα.

Το γεγονός ότι πολλοί επώνυμοι τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα κυκλοφορούν κολεξιόν με το δικό τους όνομα πώς το σχολιάζεις;

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πολλά ταλέντα. Αν όντως δεν το κάνουν για χρηματικούς λόγους και είναι όνειρο τους καλά κάνουν και το κάνουν.

Τελικά ο χώρος της μόδας είναι όντως σκληρός;

Όχι καθόλου, δεν ήταν πότε σκληρός για ‘μένα – είναι ανάλογα πώς το βλέπεις. Ως ανταπάντηση, θα μπορούσα να πω ποιος χώρος δεν είναι σκληρός; Το θέμα είναι τι άνθρωπος είσαι. Εγώ έχω αισθανθεί πολλή επιβεβαίωση, πολλή γλυκύτητα, πολλή ανταμοιβή. Το σημαντικό είναι να εστιάσεις σε αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ. Δηλαδή όσο πιο συγκεντρωμένος είσαι στο δικό σου όραμα, τίποτα δεν είναι σκληρό.

Αυτό θα συμβούλευες και κάποιον που ξεκινάει τώρα;

Ναι! Να μην προσπαθήσει να αντιγράψει ή να μιμηθεί. Να εστιάσει στο δικό του εσωτερικό όνειρο. Υπάρχουν πάρα πολλά ρούχα, πάρα πολλές τάσεις εκεί έξω – αν δεν έχεις μια δικιά σου ταυτότητα για ‘μένα δεν μπορείς να πας πουθενά. Αυτό θεωρώ ότι είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία της Madame Shou Shou, ότι βλέπεις κάτι και λες αυτό είναι ή μοιάζει με Madame Shou Shou.

Στην καινούρια συλλογή της Madame Shou Shou τι θα δούμε;

Η φετινή κολεξιόν αποτελείται από λίγο πιο “καλά” ρούχα, κομμάτια που μπορείς να τα βάλεις και το βράδυ. Και μάλιστα φέτος κάθε outfit έχει το δικό του καπέλο.

Το μεγαλύτερο σου όνειρο για την Madame Shou Shou;

Με το χέρι στη κάρδια, είναι να είμαστε πολύ γλυκιά και ενωμένη ομάδα και αυτό που κάνουμε να μας γεμίζει χαμόγελα.

13015263_1074522129276268_2006715635376865075_n

Ευχαριστώ πολύ την Ελίνα Κορδαλή
για την πολύ όμορφη συνέντευξη που μου παραχώρησε.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending