fbpx

Ο Ματθαίος Αβερκίου μας λέει πως να συνδυάσουμε ζωή και αθλητισμό!

Ο πετοσφαιριστής Ματθαίος Αβερκίου, φιλοξενείται σήμερα στο StudentLife.com.cy και μιλά για τον Αθλητισμό, τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και για τα μέσα ενημέρωσης!

  • Ματθαίο, πες μας λίγα λόγια για σένα.

Είμαι στον 3ο χρόνο των σπουδών μου και σπουδάζω Φυσιοθεραπεία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το βόλεϊ στην 1η Γυμνασίου, όταν ήμουν περίπου 12 χρονών. Η πρώτη μου ομάδα ήταν η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, ομάδα που αγωνιζόταν στην 2η κατηγορία. Μπορώ να πω ότι συνδέθηκα με την πρώτη στιγμή με το άθλημα και το αγάπησα. Τώρα αγωνίζομαι στην 1η κατηγορία, στο ΑΠΟΕΛ. Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από την άθληση αφού είμαι λάτρης του γυμναστηρίου επί καθημερινής βάσεως. Επίσης αγωνίζομαι στην ομάδα βόλεϊ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

  • Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις σπουδές και αθλητισμό;

Το να συνδυάζεις σπουδές και αθλητισμό είναι όντως δύσκολο. Φυσικά το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση. Δεν είναι ακατόρθωτο το να διαβάζεις και να αθλείσαι. Χρειάζεται να έχεις θέληση και πρόγραμμα, για να μπορείς να τα βάζεις όλα σε μια σειρά.

DSC_0049_043

  • Ποιο είναι κατά την γνώμη σου το επίπεδο του βόλεϊ στην Κύπρο γενικά και ποιο στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Γενικά το βόλεϊ στην Κύπρο ξεκίνησε να αναπτύσσεται και πάλι. Σε σύγκριση με άλλες χρονιές έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό, από την άλλη, δεν έχει φτάσει ακόμα σε ψηλά επίπεδα αλλά είμαι σίγουρος ότι σιγά σιγά θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται και αυτό. Οι φοιτητές και ο κόσμος αγαπάνε το άθλημα, αγαπάνε τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να δούμε καλύτερο επίπεδο και στα Πανεπιστημιακά γήπεδα.

  • Πιστεύεις πως κάποιος μπορεί να κερδίσει κάτι από τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

1
Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός είναι ξεχωριστός γιατί δίνεται η ευκαιρία σε Κύπριους πετοσφαιριστές να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να κυνηγήσουν το όνειρο τους, δείχνοντας το ταλέντο τους.

Επίσης, οι φοιτητές έρχονται όλο και πιο κοντά στο άθλημα και κάνουν αυτό που αγαπούν. Για άτομα, σαν εμένα που αγωνίζονται σε επαγγελματικές ομάδες, δεν παύει από το να είναι μια ευκαιρία να παίζουμε και να απολαμβάνουμε το άθλημα και έξω από τις ομάδες μας. Μέσα από τέτοια παιχνίδια δοκιμάζεις νέες τακτικές, νέες θέσεις, αντιμετωπίζεις άλλα προβλήματα και σιγά σιγά ωριμάζεις σαν παίχτης. Βέβαια, έχουμε και τα άτομα που σταμάτησαν τον αθλητισμό και πλέον σπουδάζουν και τους δίνεται ξανά η ευκαιρία να κάνουν αυτό που αγαπούν.

  • Υπάρχει η κατάλληλη κάλυψη – προβολή από τα μέσα ενημέρωσης κατά την γνώμη σου;

Στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό, ξεκίνησε να γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια. Ειδικά τώρα με την προβολή που έχει, επί καθημερινής βάσεως, από το StudentLife.com.cy και από κάποιους αγώνες που καλύπτουν κάποια άλλα κανάλια όπως το AlfaSports TV, κάποιος μπορεί να διακριθεί από τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και να συνεχίσει. Στην πετόσφαιρα γενικά, το AlfaSports TV, καλύπτει κάποια παιχνίδια που αυτό είναι πολύ βοηθητικό γιατί ο κόσμος το βλέπει και έρχεται στο γήπεδο. Αυτά όμως γίνονται φέτος και το θέμα είναι να έχουν συνέχεια γιατί με λίγη προβολή περισσότερη θα έρθει και περισσότερος κόσμος.

  • Πως βλέπεις το μέλλον σου και πως αυτό επηρεάζεται από τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Το βόλεϊ, για μένα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζωή και αυτό είναι με ή χωρίς την συμβολή του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού. Φυσικά, μέσω του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού μπόρεσα να κάνω κάποιες γνωριμίες, κάποιες φιλίες που πάντα θα με βοηθούν είτε σαν εμπειρία είτε πιο πρακτικά. Ας μην ξεχνάμε και το θέμα της υποτροφίας που μας δίνει το Πανεπιστήμιο που είναι πάρα πολύ σημαντική. Επίσης, τα έξτρα παιχνίδια είναι πολύ βοηθητικά και με τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό υπάρχει ο συνδυασμός της επαγγελματικής μου προσέγγισης στο άθλημα και της ιδιότητας μου σαν φοιτητής. Σαν επίλογος όλων αυτών το μέλλον μου θα περιείχε Πετόσφαιρα έτσι και αλλιώς αλλά ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός το βοήθησε στο μέγιστο!

  • Ματθαίο, κλείνοντας θα θέλαμε μια συμβουλή για τους νέους – φοιτητές;

Να αθλούνται με οποιοδήποτε τρόπο και να είναι συνέχεια ενεργοί. Όσοι έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό να το κάνουν γιατί δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Αντιθέτως θα κερδίσουν εμπειρίες, υποτροφία και δεν θα έχουν συνέχεια τα μαθήματα τους στο μυαλό τους.

EUC VS UNIC 20_01

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending