fbpx

Γιατί δεν πρέπει να αγκαλιάζεις τον σκύλο σου;

Ίσως δεν το γνώριζες μέχρι σήμερα και να συνήθιζες να αγκαλιάζεις τον σκύλο σου, ως ένδειξη της αγάπης σου. Παρόλ’ αυτά, οι σκύλοι δεν συμπαθούν και πολύ τις μεγάλες αγκαλιές των ιδιοκτητών τους.

Σύμφωνα με την αντίστοιχη ψυχολογική έρευνα που έγινε (Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, με το The Kennel Club, δημοσίευση στο στο Psychology Today), αποδείχθηκε πως οι σκύλοι αγχώνονται όταν τους αγκαλιάζουν

Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν 250 φωτογραφίες και το 80% αυτών έδειχναν παράξενα και άβολα. Αντίθετα με τα μικρά παιδιά, τα κατοικίδια ζώα μας, δεν συμπαθούν τις αγκαλιές όπως τονίζουν οι ειδικοί (Τhe Kennel Club, και το Battersea Dogs & Cats Home). Από το δείγμα της έρευνας λίγο περισσότερο από το 7% απολάμβαναν τις αγκαλιές!

“Τα σκυλιά θεωρούνται συχνά μέρος της οικογένειας, ωστόσο δεν είναι άνθρωποι και μπορεί συνεπώς να αντιδρούν διαφορετικά σε ορισμένες αλληλεπιδράσεις, όπως το αγκάλιασμα.” – Dr. Stanley Coren

1
Πώς θα το προσέξεις στον δικό σου σκύλο;

Freepik.com

Τα μάτια τους είναι μισόκλειστα, τα αυτιά τους κλίνουν προς τα κάτω και το κεφάλι τους γυρίζει ώστε να αποφύγουν αυτό που τους ενοχλεί, χωρίς να θέλουν να σε βλέπουν. Κάποτε μπορεί να δείξουν τα δόντια τους (ετοιμότητα να δαγκώσει) – άμεση λύση αντίδρασης/άμυνας.

Ακόμη ένα σημάδι ίσως είναι και όταν σηκώσει το πόδι του, δείχνοντας πως θέλει να φύγει από την αμηχανία και την άβολη θέση.

2
Γιατί δεν τους αρέσει να τα αγκαλιάζουν;

Pexels.com/igovar

Ο κύριος λόγος είναι επειδή ο σκύλος είναι εκ φύσεως συνηθισμένος να τρέχει. Όποτε αγχωθεί ή θέλει να αμυνθεί αμέσως ξεκινά να τρέχει μακριά και να είναι ασφαλής. Και να μην υπάρχει κίνδυνος, θέλει να έχει αυτή τη δυνατότητα και να μην του τη στερεί κάποιος, αλλιώς νιώθει άβολα.

Έτσι, η αγκαλιά προκαλεί αυτό το άγχος στον σκύλο, νιώθοντας πως αν γίνει το οτιδήποτε, δεν θα μπορεί να κινητοποιηθεί άμεσα, όπως έχει συνηθίσει!

3
Πώς μπορείς να δείξεις την αγάπη σου με άλλο τρόπο;

Freepik.com

Μπορείς απλά να του κάνεις ένα ξύσιμο στην κοιλιά, ένα μαλακό χτύπημα στο κεφάλι και ή ένα χάδι. Αλλά… σίγουρα όχι αγκαλιά γύρω από τον λαιμό του!

Πρόσεξε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα θες να τον αγκαλιάσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending