Νευρική Ανορεξία: Μια προσωπική εμπειρία που με στιγμάτισε! (video)

Στις 26 Απριλίου, είχα την τύχη να φιλοξενούμαι στην εκπομπή του σίγμα “Ζήσε το!” (όπως φαίνεται στο βίντεο) και να καταθέσω την ψυχή μου – ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα, με στιγμάτισε και θα το κουβαλώ πάντα στην εξέλιξη της κάθε πτυχής της ζωής μου.

Νευρική ανορεξία! Ένα θέμα που άρχισα να αντιμετωπίζω από το τέλος της Β’ τάξης Λυκείου, στην πιο αγνή προσπάθεια μου να χάσω κάποια κιλά. Από τότε το φαγητό έγινε εμμονή και οι θερμίδες έγιναν τα “πλασματάκια” που κυριαρχούσαν και κυριαρχούν το μυαλό μου, προσπαθώντας να βγω από αυτό το μαρτύριο.

Τα λόγια του κόσμου, τα κακά σχόλια για τα περισσότερα κιλά που είχα, με είχαν οδηγήσει να με ενοχλεί το ίδιο μου το σώμα και να μετατραπώ σιγά-σιγά σε μια “κινητή μηχανή μέτρησης θερμίδων“.

Capture1

Ο ίδιος ο εαυτός μου έγινε εχθρός μου. Αυτό είχε αρκετά σοβαρές  σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες στην κοινωνική μου ζωή και γενικότερα στον τρόπο ζωής μου!

Στην προσπάθειά μου να επαναφερθώ στην φυσιολογική μου κατάσταση, έχω καταλάβει ότι πρέπει να αγαπούμε το σώμα μας και αν θέλουμε να χάσουμε κιλά.

Αυτό θα πρέπει να γίνει με υπομονή και επιμονή και όχι με βιασύνη.

Και να θυμάσαι:

Είσαι πιο σημαντικός/η από τον αριθμό που γράφει η ζυγαριά σου!

Το πιο πάνω βίντεο περιέχει όσα είπα και αξίζει να θυμάται ο καθένας στη ζωή του!

 

Δες το άρθρο της Κατερίνας: Προσωπική εμπειρία: Το αδυνάτισμα και οι κίνδυνοι που υποβόσκουν!