fbpx

My Little Fashion Diaries #3: Ότι πρέπει να ξέρεις για το Met Gala!

Το my little fashion diaries αυτής της εβδομάδας φυσικά και είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο Met Gala.

Σ’ αυτό το post σκοπεύω να σου λύσω όλες σου τις απορίες σχετικά με αυτό, όπως:

  • τι είναι ακριβώς το Μet Gala,
  • πόσο κοστίζει το εισιτήριο,
  • τι γίνεται μέσα στην αίθουσα κ.ά.

 

Ας ξεκινήσουμε:

 

1. Τι είναι το Met Gala;

Είναι λίγο πολύ κάτι σαν “Όσκαρ μόδας” για όσους ασχολούνται με αυτό τον χώρο. Κάθε χρονιά υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα και οι προσκεκλημένοι καλούνται να ντυθούν σύμφωνα με αυτό οπότε οι σχεδιαστές εδώ και μήνες προετοιμάζουν δημιουργίες για να “αστράψουν” στο κόκκινο χάλι.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Met Gala είναι ένας χορός που πραγματοποιείται για να μαζευτούν έσοδα για το  Metropolitan Museum of Art Costume Institute της Νέας Υόρκης. Oι προσκεκλημένοι κάθε χρόνο έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση του μουσείου – η οποία έχει το ίδιο θέμα με αυτό του Met Gala- πριν ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό.

Φέτος το θέμα ήταν Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology. Δηλαδή, ο άνθρωπος και η μηχανή: Η μόδα την εποχή της τεχνολογίας.

 

1

 

2. Γιατί είναι το πάρτι της χρονιάς;

Από το 1999 μέχρι και σήμερα, η αρχισυντάκτρια της Αμερικανικής Vogue Anna Wintour και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Condè Nastt είναι οι υπεύθυνοι διοργανωτές. Κι από φιλανθρωπική βραδιά το Met Gala μετατράπηκε στο πιο glamorous και fashionable πάρτυ της χρονιάς, έχοντας προσκεκλημένους διεθνούς φήμης προσωπικότητες από το χώρο της μόδας, της βιομηχανίας της μουσικής και του σινεμά, αλλά και μεγάλα ονόματα από τον χώρο της πολιτικής.

wintour gala

3. Μπορώ να αγοράσω εισητήριο για το Met Gala ;

Dream on dreamer! Πέρα από το γεγονός ότι το πόσο του εισιτηρίου είναι πολύύύ μεγάλο, το χρυσό εισιτήριο δεν το παίρνει όποιος κι όποιος. Στέλνονται προσκλήσεις σε οίκους μόδας, σχεδιαστές και επιχειρηματίες για το εάν θέλουν να αγοράσουν το εισιτήριο. Κι όλα τα ονόματα εννοείται περνάνε από την έγκριση της Wintour. Αυτό σημαίνει ότι για να λάβει κανείς πρόσκληση δεν αρκεί να είναι διάσημος και πλούσιος.

 

4. Πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο;

Τα εισιτήρια φέτος κόστιζαν $30.000 ο καθένας, δηλαδή γύρω στις €26.000, και τα τραπέζια είναι $275.000 δηλαδή €238.000. Φυσικά, δεν πληρώνει ο κάθε ένας για ένα εισιτήριο, brands και σχεδιαστές συνήθως προσκαλούν διασημότητες στο τραπέζι τους με αντάλλαγμα φυσικά να φορέσουν δημιουργία του οίκου.

Blake-Lively-Burberry-Dress-Met-Gala-2016

5. Πόσοι είναι προσκεκλημένοι κάθε χρόνο:

Γύρω στους 600.

 

6. Τι συμβαίνει μέσα στο Met Gala;

Είναι μυστικό! Από τη στιγμή που οι προσκεκλημένοι περάσουν τη γραμμή υποδοχής και ξεκινήσουν την πορεία τους προς την έκθεση δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει μέσα. Το κύριο μέρος της εκδήλωσης δηλαδή το δείπνο και η ψυχαγωγία είναι ιδιωτικά και από πέρσι η Wintour απαγόρευσε και την ανάρτηση οποιουδήποτε υλικού από το εσωτερικό του Met Gala στα Social Media.

metgala2016

Αν σου άρεσε το άρθρο, stay tuned για το επόμενο post με τα καλύτερα και… χειρότερα outfits του Met Gala 2016!

 

Για περισσότερα νέα από τον κόσμο της μόδας, Like & Follow το Facebook page μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending