fbpx

Αν το θαύμα της Λέστερ γινόταν στη Cyprus League!

Το θαύμα ολοκλήρωσε και τυπικά χτες βράδυ η Λέστερ σηκώνοντας την κούπα της Πρέμιερ Λίγκ προκαλώντας κύματα χαράς όχι μόνο στο Λέστερ αλλά και σε όλο τον φίλαθλο κόσμο που είδε στις “αλεπούδες” την ομορφιά του πραγματικού ποδοσφαίρου.

Πέρασε όμως καθόλου από το μυαλό σας, αυτό που έκανε η ομάδα του Ρανιέρι να γινόταν στο Κυπριακό Πρωτάθλημα; Επειδή ο IL Capitano το σκέφτηκε, έβαλε την φαντασία του και τα γεγονότα κάτω και σας παρουσιάζει μια προσομοίωση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ με το Κυπριακό Πρωτάθλημα!

Τελευταία αγωνιστική για την περίοδο 2014-15. Η Αγία Νάπα έχει σωθεί στο νήμα μαζεύοντας 14 βαθμούς στα τελευταία 10 παιχνίδια και παραμένει στην Α’ Κατηγορία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αποφασίζονται ριζικές αλλαγές με σκοπό η ομάδα να μην μπει ξανά σε περιπέτειες και επιστρατεύεται ο Νίκος Ανδρονίκου στη θέση του προπονητή. Ο Κύπριος τεχνικός στις πρώτες δηλώσεις του ως προπονητής των πορτοκαλί τονίζει το αναμενόμενο πως δηλαδή «μια πραγματικά καλή χρονιά για την Αγία Νάπα θα ήταν η εξασφάλιση της παραμονής όσο πιο νωρίς γίνεται».

ayia napa team

1η αγωνιστική της νέας περιόδου, 2015-16, και η Αγία Νάπα αντιμετωπίζει τον Ερμή στο στάδιο «Τάσος Μάρκου». Επικρατεί με σκορ 4-2 χάρη σε 2 τέρματα του Λόβρεσιτς, 1 του Μγκούνι και άλλο ένα από τον Λαμπρόπουλο. Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για έκπληξη χωρίς όμως να υποψιάζονται τι θα ακολουθήσει…

Φτάνουμε σιγά-σιγά στον Νοέμβριο και σε κρίσιμη καμπή για το πρωτάθλημα με τα δεδομένα να είναι εντελώς διαφορετικά από όλα όσα συνήθισαν οι Κύπριοι φίλαθλοι αφού ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Ομόνοια, Ανόρθωση και Απόλλωνας κυνηγούν την Αγία Νάπα (!!!) που μετρά μόλις μια ήττα (2-5 από τον ΑΠΟΕΛ) και μια ισοπαλία με την ΑΕΚ (1-1). Μγκούνι και Λόβρεσιτς συγκεντρώνουν όλο και πιο πολύ τα βλέμματα των δημοσιογράφων αλλά και του φίλαθλου κόσμου αφού οδηγούν την ακριτική ομάδα από επιτυχία σε επιτυχία με τον Αντρονίκου όμως να εξακολουθεί να δηλώνει «στόχος είναι η παραμονή».

Δεκέμβριος μπαίνει και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Αγία Νάπα γνωρίζει την εκτός έδρας ήττα (0-1) από τον Απόλλωνα ενώ στην επόμενη αγωνιστική εξέρχεται ισόπαλη 0-0 με την Ανόρθωση και πέφτει από την κορυφή με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για «φούσκα», «παρατεταμένη φόρμα που ανήκει στο παρελθόν» και «ρέντα που στέρεψε».

Με την επανέναρξη όμως του πρωταθλήματος τον Ιανουάριο, η ομάδα από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου επανέρχεται με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες ενώ άλλες 3 νίκες τον Φεβρουάριο την διατηρούν στα ψηλά. Ανέλ Λόβρεσιτς, Μούσα Μγκούνι στην επίθεση και Μπάμπα στο κέντρο είναι οι αποκαλύψεις της χρονιάς σε μια παρέα που εντυπωσιάζει όλο και πιο πολύ. Φήμες πέρι ντόπιγκ κάνουν την εμφάνιση τους την ώρα που οι στοιχηματικές εταιρείες μειώνουν τις αποδόσεις της Αγίας Νάπας εμφανίζοντας την ως φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου!

Τελευταία βδομάδα του Φλεβάρη και οι πορτοκαλί πάνε να παίξουν ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Γνωρίζουν την ήττα (2-1) με τέρμα του Ντε Βινσέντι λίγο πριν την λήξη και πέφτουν ξανά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ayia napa de vincenti

Κάπου εδώ όμως ξεκινά και μια αντεπίθεση διαρκείας των Αγιαναπιτών που με 4 νίκες μέσα στο Μάρτιο θα μπουν στα μπαράζ πρώτοι με διαφορά 4 βαθμών από τον ΑΠΟΕΛ και 6 από την ΑΕΚ που την κυνηγούν. Ο Νίκος Αντρονίκου συνεχίζει να δηλώνει πως ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε προκαλώντας εγκεφαλικά σε όλο τον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου που δεν πιστεύει στα αυτιά του ενώ Λόβρεσιτς, Μγκούνι, Μπάμπα, Λαμπρόπουλος όπως και ο αρχηγός Λευτέρης Μέρτακκας είναι ανάμεσα στους 11 κορυφαίους της σεζόν.

Τα πλει-οφ ξεκινούν και η Αγία Νάπα συνεχίζει από νίκη σε νίκη παραχωρώντας μόλις μια ισοπαλία στην Νέα Σαλαμίνα και αυξάνει την διαφορά στους 7 βαθμούς από την ΑΕΚ που έμεινε μόνη στην καταδίωξη της. Όλο και πιο πολύς κόσμος ψάχνει πλέον να δει ποια είναι τα τρομερά μωρά του Νίκου Ανδρονίκου που πάνε ολοταχώς για το 1ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Αγίας Νάπας με τους ουδέτερους ή μάλλον καλύτερα όλους (εκτός από τους οπαδούς της ΑΕΚ) να εύχονται να το πάρει.

Μάιος μπαίνει και η Αγία Νάπα πάει να παίξει την Ομόνοια στο ΓΣΠ, 3 αγωνιστικές πριν το τέλος. Γλιτώνει τον βαθμό (1-1) αυξάνει τη διαφορά στο +8 αλλά την επομένη, η ΑΕΚ ταξιδεύει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για να αγωνιστεί με την Ανόρθωση και ενδεχόμενη νίκη μειώνει τη διαφορά στους 5 βαθμούς.

ayia napa goal

Οι κιτρινοπράσινοι προηγούνται στο ημίχρονο με 0-2 και όλο δείχνουν πως η κούρσα του πρωταθλητή θα πάρει φωτιά. Η Ανόρθωση, όμως, κάνοντας ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο αρχικά μειώνει σε 2-1 για να ισοφαρίσει (2-2) στο 83’ του αγώνα ο Αντρέας Μακρής και να προκαλεί εμφράγματα στους Λαρνακείς!

Πλέον, με 2 αγωνιστικές να παραμένουν και την διαφορά ανάμεσα σε Αγία Νάπα και ΑΕΚ να παραμένει στους 8 βαθμούς και την ομάδα του Νίκου Ανδρονίκου να είναι πρωταθλητές!

ayia napa champions 3

Η ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 – 2016!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!

Οι ποδοσφαιριστές του Αντρονίκου που είχαν μαζευτεί στο σπίτι του Μγκούνι για να δουν το παιχνίδι τρελαίνονται και ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς όπως και ολόκληρη η κωμόπολη της Αγίας Νάπας.

ayia napa football

Γνωστός οπαδός των πορτοκαλί δηλώνει στην κάμερα «Έχω εισιτήριο διαρκείας με αυτή την ομάδα εδώ και 52 χρόνια, είμαι 70. Έζησα χαρές και λύπες, ανόδους στην κατηγορία και μεγάλες νίκες αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό!»

Ίσως η ιστορία της Αγίας Νάπας να σας φαίνεται απίστευτη αλλά μόνο έτσι θα καταλάβουμε πόσο σημαντικό ήταν αυτό που πέτυχε η Λέστερ. Τέτοιες συγκινήσεις μόνο ο Αθλητισμός μπορεί να μας προσφέρει και το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που έμαθε καλά τον τρόπο. Για αυτό και χαρακτηρίζεται από πολλούς ο “Βασιλιάς των Σπορ”.

Δες επίσης: Οι λόγοι που η Λέστερ ΕΠΡΕΠΕ να κατακτήσει αυτό το Πρωτάθλημα!

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending