fbpx

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα να ποστάρεις κάτι στο Facebook!

Όσοι ασχολούνται υπερβολικά πολύ με τα Social Media, ξέρουν πόσο ενοχλητικό είναι να δημοσιεύουν κάτι στο Facebook τους, και μόνο ελάχιστοι από τους Friends τους να αντιδρούν με κάποιο σχόλιο, reaction ή το επιθυμητό Like!

Είμαστε της νοοτροπίας που αν δεν πάρουμε μέσα στα πρώτα 10 λεπτά τα Likes που θέλουμε, αρχίζουμε να σκεφτόμαστεΤι φταίει; Γιατί δεν αρέσει το post μου;

Μεταξύ μας, ποιου δεν αρέσει να πάει καλά π.χ. μια φωτογραφία του και να τον “θαυμάζουν” οι φίλοι του (ηλεκτρονικοί και μη);

Γι’ αυτό, μπορείς να κινείσαι με τη μαγική ώρα (και μέρες) που αποδεδειγμένα, θα δουν το post σου όσο το δυνατό περισσότεροι!

Πρώτα πρέπει να ξέρεις (πάνω-κάτω) πότε βρίσκονται οι Friends σου στο Facebook. Μετά, ξεκινάς και κινείσαι κάπως έτσι:

1
Αν θέλεις περισσότερα Shares, Likes και Views, πόσταρε το Πρωί!

Σύμφωνα με το δημοφιλές εργαλείο AddThis (social sharing & web tracking) τα πιο πολλά shares πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες, μεταξύ 9:00 π.μ. και 12 μ.μ. τις καθημερινές. Αυτό αφορά τόσο όσους δουλεύουν, όσο και φοιτητές/μαθητές που είναι στην τάξη διδασκαλίας και ξεκινούν τη μέρα τους το πρωί.

Όλα έχουν να κάνουν με την ταχύτητα που μεταδίδεται το κάθε περιεχόμενο. Άρα, προτίμησε φωτογραφίες ή βίντεο που είναι “φιλικές” στο μάτι μέσα στο News Feed μας.

2
Αν θέλεις να πατήσουν πάνω σε link που έβαλες, πόσταρε το Απόγευμα!

Το AddThis προτείνει να δημοσιεύεις αργά το απόγευμα τα links σου (π.χ. από το blog σου κ.ά.) τις καθημερινές, μεταξύ 3:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ., ώστε να υπάρχει πιθανότητα κάποιος να πατήσει πάνω και να το διαβάσει.

3
Top μέρα της εβδομάδας: Η Πέμπτη

Είναι λογικό να υπάρχουν και προτιμήσεις στις μέρες, εκτός από τις ώρες. Σε συνδυασμό με τα πιο πάνω, τα πρωινά της Πέμπτης είναι τα ιδανικότερα.

4
Μην προτιμήσεις τα Σαββατοκυρίακα 

Αν θες να δουν κάτι που δημοσίευσες, μην προτιμάς να το κάνεις μετά τις 10 μ.μ. Επίσης, μην προτιμάς τα Σαββατοκυρίακα, μιας και ο περισσότερος κόσμος είναι έξω, και είναι απασχολημένος με ενδιαφέροντα πράγματα (λέμε τώρα). Άρα δεν θα πολυασχοληθεί να μπει Facebook, όπως θα έκανε όταν βαριόταν στο μάθημα ή στη δουλειά.

Δοκίμασε τα πιο πάνω και θα μας θυμηθείς!

Δες επίσης: Το νέο κόλπο του Facebook: Δες όλες τις φωτογραφίες που έκανε κάποιος like!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending