fbpx

Όσα πρέπει να ξέρεις για το μεταβολισμό σου και πώς να τον αυξήσεις!

Σίγουρα ακούς πολύ συχνά (ειδικά όποτε πλησιάζει το καλοκαίρι) τρόπους για να χάσεις κιλά, που όλοι γυρίζουν γύρω από τη μαγική λέξη:

Μεταβολισμός

Ασχολήθηκες ποτέ σε περισσότερο βάθος με αυτό;

Αν όχι, καιρός είναι να το κάνεις και να μάθεις εύκολους τρόπους να τον αυξήσεις άμεσα!

 

Τι βασικό πρέπει να ξέρεις και ΔΕΝ πρέπει να κάνεις;

Αν κάνεις συνεχώς δίαιτες ή τρως λιγότερες θερμίδες από το αναμενόμενο (για εσένα) τότε δεν βοηθάς το μεταβολισμό σου. Αντίθετα τον επιβραδύνεις και δεν καίει όσες θερμίδες επιθυμείς εσύ.

modeling-diets

 

Τι κάνει ο μεταβολισμός;

Εκτελεί όλες τις ενέργειες ώστε ο οργανισμός μας να παίρνει όσα τρώμε και πίνουμε και να τα κάνει ενέργεια. Τόσο απλά. Με άλλα λόγια, αυτά είναι η “βενζίνη” για τον οργανισμό μας.

get-skinny-on-fad-diets_e

Γιατί παχαίνουμε;

Όταν καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται και καίει ο οργανισμός σου, αυτές θα αποθηκευθούν σαν περιττές θερμίδες στο σώμα σου σαν λίπος.

 

Βασικές πληροφορίες:

 

The-Big-6-Metabolism-Facts-You-Need-to-Know-

  • Αν κάποιος έχει πολλή μυϊκή μάζα, θα είναι πιο γρήγορος ( και θα καίει περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν δεν κινείται). Το αντίθετο ισχύει όταν κάποιος έχει πολλά περιττά κιλά.
  • Οι άνδρες διαφέρουν από τις γυναίκες στο σωματικό λίπος (πιο λίγο) και στη μυϊκή μάζα (περισσότερη). Γι’ αυτό μπορούν να καύσουν πιο πολλές θερμίδες!
  • Με τα χρόνια, ελαττώνεται η μυϊκή μας μάζα και αυξάνεται το λίπος στο σώμα μας, άρα κάνουμε αναγκαστικά πιο λίγες καύσεις.

 

Τι να κάνεις για να τον αυξήσεις;

Protein-Diets-for-Weight-Loss

  • Όχι στις αυστηρές δίαιτες (δηλ. λιγότερες από 1.000 θερμίδες κάθε μέρα). Αν παίρνουμε λιγότερες θερμίδες απ’ όσες χρειαζόμαστε, ο οργανισμός μας κάνει πιο αργό το μεταβολισμό ώστε να “κρατήσει” θερμίδες για να μπορούμε να επιβιώσουμε.
  • Ναι στα πικάντικα. Η καψαϊκίνη που υπάρχει σε αυτά, μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό μας ρυθμό αισθητά.
  • Κινήσου ξανά και ξανά. Όσο περισσότερο δραστήριοι είμαστε, τόσο δραστήριος είναι και ο μεταβολισμός μας.
  • Δοκίμασε το σκέτο καφέ. Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να αυξήσει λίγο και παροδικά τον μεταβολισμό
  • Πράσινο τσάι ακόμη και το καλοκαίρι. Αν συνδυάσεις καφεϊνη και κατεχίνες, θα καις πιο πολλές θερμίδες.
  • Νερό και πάλι νερό. Μην παραμελείς την ενυδάτωση σου, μιας και το νερό είναι απαραίτητο για τις καύσεις του οργανισμού μας.
  • Δοκίμασε ποικλίες της αεροβικής γυμναστικής. Περπάτησε γρήγορα, χόρεψε, κάνε ποδήλατο, κολύμπησε στη θάλασσα κτλ. Ειδικά αν “πορωθείς”, θα δεις ότι θα αδυνατίσεις σε χρόνο ρεκόρ!
  • Πάρε τα Βάρη σου. Όσα περισσότερα κιλά μυϊκής μάζας έχεις, τόσες περισσότερες θερμίδες καις, ακόμα κι αν δεν γυμνάζεσαι κάθε μέρα. Φτάνει που υπάρχουν μύες και συντηρούνται καθημερινά. Ακόμα κι έτσι καίγονται θερμίδες!
  • Φάε μικρά και συγνά γεύματα. Το επιθυμητό είναι κάθε 3-4 ώρες, με υγιεινά γεύματα. Έτσι, επιτρέπεις του μεταβολισμού σου να είναι ενεργός και ούτε τρως υπερβολικές ποσότητες επειδή πείνασες και στερήθηκες φαγητό.

 

Τι λες; Θα ξεκινήσεις να βοηθάς το μεταβολισμό σου από σήμερα;

 

Δες επίσης: 5 Super-τροφές για την ενίσχυση του εγκεφάλου και του μεταβολισμού σας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending