fbpx

Λουίς Σουάρεζ: Πλέον δαγκώνει μόνο δίκτυα! (videos)

Δεν χωράει αμφιβολία πως η σεζόν που τελειώνει ανήκει στον Λουίς Σουάρεζ. Πως αλλιώς να περιγράψει κανείς το γεγονός πως ο πλέον αμφιλεγόμενος επιθετικός (όχι λόγω ικανοτήτων αλλά χαρακτήρα) φέτος ουσιαστικά ξέφυγε για πρώτη φορά από την αμφισβήτηση και την δυσπιστία προς το πρόσωπο του και εκτοξεύτηκε στον απόλυτο σταρ της σεζόν.

Αυτό γιατί την ώρα που ο κόσμος έβλεπε τον Μέσι να χάνει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της σεζόν λόγω τραυματισμού και τον Κριστιάνο Ρονάλτο να χάνει κομμάτι από την λάμψη του, ήρθε ο Ουρουγουανός να πιστοποιήσει αυτό που κάνει από την αρχή της καριέρας του με μια μεγάλη διαφορά: φέτος το έκανε με στυλ!

Ξεκινάμε απλά απαριθμώντας τα κατορθώματα του για να μπούμε στο ψητό. Ο 29χρονός φορ (καλύτερη ηλικία για ένα επιθετικό) αγωνίστηκε σε συνολικά 52 παιχνίδια φέτος με την φάνέλα της Μπάρτσα, σκοράροντας 59 τέρματα. Μιλάμε δηλαδή για 1.13 τέρματα ανά παιχνίδι ενώ πώς να παραβλέψεις και τις 26 ασίστ σε συμποδοσφαιριστές του;

Με 40 τέρματα στην Λα Λίγκα αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο που σκόραρε 35, κατακτώντας παράλληλα και το Χρυσό Παπούτσι στην Ευρώπη αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιγκουαίν που σκόραρε 36 φορές.

european-golden-boot-16

Ήταν ο άνθρωπος που, μαζί με τον Νειμάρ, στήριξαν τους Καταλανούς την περίοδο απουσίας του Αργεντινού οδηγώντας τους από νίκη σε νίκη, ενώ στα τελευταία 5 παιχνίδια σκόραρε 14 (!!!) φορές.

Είπαμε όμως στην αρχή του άρθρου, πως αυτό το έκανε από την αρχή της καριέρας του ο Σουάρεζ. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα επιτεύγματα του όπως φιλοξενούνται στο προφίλ του στην επίσημη ιστοσελίδα των μπλαουγκράνα.

suarez-achievements

Προσέξτε, 2 φορές πρώτος σκόρερ σε Ολλανδία και Αγγλία αντίστοιχα, ενώ την περίοδο 2013/14 μοίρασε τις περισσότερες ασίστ από όλους στην Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Λίβερπουλ ενώ κατέκτησε και το Χρυσό Παπούτσι (σε ισοβαθμία με τον Ρονάλντο). Αν τον χαρακτηρίζει κάτι δηλαδή είναι η σταθερότητα και μάλιστα η σταθερότητα σε πολύ ψηλό επίπεδο.

Όλα αυτά, αμαυρώνονταν μέχρι σήμερα για ένα και μόνο λόγο: τον χαρακτήρα του ή πιο σωστά…τα σαγόνια του! Την περίδο 2010-11 είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από 8 αγώνες γιατί (με την φανέλα του Άγιαξ τότε) είχε δαγκώσει τον Οτμάν Μπακάλ της Αιντχόφεν ενώ τον Απρίλη του 2013, με την φανέλα της Λίβερπουλ αυτή τη φορά, δάγκωσε τον Ιβάνοβιτς της Τσέλσι δείχνοντας πως η πρώτη φορά δεν ήταν απλά παρόρμηση αλλά…. αρρώστια. Τιμωρία: 8 αγώνες εκτός.

Επειδή όμως, 2 φορές δεν ήταν αρκετές, ήρθε και 3η δαγκωματία, αυτή τη φορά πάνω στον Τζιόρτζιο Κιελίνι στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ του 2014 με την τιμωρία αυτή να είναι σαφώς αυστηρότερη: Αποκλεισμός από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για 4 μήνες.

Η τιμωρία έφερε και την αποπομπή του, ουσιαστικά από την ομάδα του Μερσίσαιντ, με την Μπαρτσελόνα να καραδοκεί και να τον κάνει δικό της. Πέρσι σκόραρε 16 φορές στη Λα Λίγκα από τον Νοέμβριο και μετά ενώ σκόραρε και το νικητήριο τέρμα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Γιουβέντους.

Τα φετινά του στατιστικά τα αναφέραμε πιο πάνω. Αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός πως φαίνεται να σοβαρεύτηκε και να αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο παιχνίδι του έδιωξαν και την λιγοστή θαμπάδα που είχε ο γεννημένος στο Σάλτο τον Γενάρη του 1987 Λουίς Αλμπέρτο Σουάρεζ Ντιάζ όπως είναι το πλήρες όνομα του.

Και κάπως έτσι, πήρε επιτέλους την λάμψη που του άξιζε (ο ίδιος ο Μέσι δήλωσε έκπληκτος που ο Σουάρεζ δεν ήταν υποψήφιος φέτος για την Ballon d’ Or). Αμφισβητεί κανείς πως το 2016 ήταν η χρονιά του Σουάρεζ; Ή ότι ανήκει στους 3 καλύτερους επιθετικούς του κόσμου πλέον;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending